. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥* - RECEPT 18124

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥*


[ recept č. 18124 zo dňa  ]


*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 brokolice, 1/2 karfiolu, malý baklažán, 3 strúčiky cesnaku, 6 - 7 ks stredne veľkých šampiňónov, kúsok gazdovskej slaniny (ja som dala asi 4 plátky), olej, mčk, rasca, vegeta, soľ, 2 vajcia, trocha šľahačkovej smotany, kyslá smotana, 10 dg postrúhaného eidamu

POSTUP PRÍPRAVY

Sorry, že nemôžem dať fotky k postupu. Nefotila som, myslela som si, že toto jedlo nebude nič moc.
Ale keď sa to v rúre dokončovalo, začali rodinní príslušníci nazízať do kuchyne, vraj čo tak dobre vonia? Potom ma uháňali, že sa nemôžu dočkať a ako dobre to vyzerá... Tak prvú fotku som cvakla až po vybratí misy z rúry. A potom som schytala véééľkú pochvalu, že ako to chutí a že je to bomba... :))

1) Karfiol i brokolicu uvaríme v slanej vode do polomäkka.

2) Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme ich a necháme asi 20 - 30 minút postáť. Poutierame z nich vylúčenú horkú šťavu papierovými obrúskami. V panvici rozohrejeme olej a baklažány poopekáme z obidvoch strán. Počas opekania ich okoreníme mčk. Opečené ich ukladáme do nevymastenej zapekacej misy, potrieme ich prelisovaným cesnakom a posypeme polovicou eidamu.

3) Ružičky karfiolu a brokolice striedavo rozložíme na predchádzajúcu baklažánovú vrstvu a máličko ovegetíme.

4) Do panvice, v ktorej sme predtým opekali baklažán, hodíme nadrobno pokrájanú slaninku a na plátky nakrájané šampiňóny, pridáme mčk, trocha rasce a vegety. Občas pomiešame, restujeme asi 5 min. Všetko potom nakladieme na karfiolovo-brokolicovú vrstvu.

5) V miske rozmiešame dve vajíčka, kyslú smotanu a trocha šľahačky (asi nemusí byť, ja som ju chcela minúť) a lyžicou rovnomerne porozkladáme na zeleninu v mise.

6) Posypeme zvyškom postrúhaného eidamu a dáme zapiecť do rúry.

7) Rúra na 200°C, zapekáme asi 15 minút (s ventilátorom) a potom ešte na pár minút prepneme na grilovanie.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Bola to fakt maškrta, sama som sa čudovala. A mali sme k tomu varené zemiaky a uhorkový šalát.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Kuracie prsia á la sviečková*♥* | *♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥* | *♥*Orientálske bravčové pliecko*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (4.2.2010, 21:31)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.9.2009, 20:55)
- teeeda Kristínka to mohlo byť dobručké - (jidlo) (jidlo) - ibaže u nás by som si ho mohla jesť akurát sama 8o| :-( :-@ - aaaale keby som tam hodila pár zemiačikov - v pomere 1: 1 so zeleninkou - :-# (pst) tak hádam by som to do nich aj dostala *-) a spokojnosť by mala byť na oboch stranách :-$
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.9.2009, 21:01)
Ahoj Martinka (L) kľudne s tými zemiačkami, to nemôže nič pokaziť. Aspoň nemusíš potom robiť prílohu *-) Vyskúšaj (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu