. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47 DNES
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

Kuriatková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 300 g kuriatok, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml sladkej smotany, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatka očistíme, nakrájame a opražíme v horúcom masle. Zalejeme zeleninovým vývarom, necháme prevrieť a domäkka uvaríme. Prilejeme sladkú smotanu, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, dochutíme soľou, mletým korením, ešte raz necháme krátko prevrieť a podávame. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2012, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Avokádová polievka s knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 2 lyžice masla alebo margarínu, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zeleninového vývaru, 200 g šľahačkovej smotany, 2 ks avokáda, 50 ml bieleho vína, citrónová šťava. Knedličky: 200 g dusenej šunky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany, 1 malá cibuľka, trocha pažítky.

POSTUP PRÍPRAVY

Polievka: Na tuku speňte pokrájanú cibuľku, zalejte vývarom zmiešaným so šľahačkovou smotanou a povarte. Polievku odtiahnite z ohňa, vložte do nej pokrájanú dužinu z avokáda a len krátko povarte na veľmi miernom ohni. Polievku prepasírujte alebo rozmixujte. Potom do nej vlejte víno a citrónovú šťavu, osoľte a okoreňte. Mierne ohrejte. Podávajte so šunkovými knedličkami.

Knedličky:
Rozmixujte /alebo vymiešajte/ pokrájanú šunku, postrúhaný chren, kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku. Masu dochuťte soľou a korením. Odložte do chladničky. Po stuhnutí z nej tvorte malé knedličky, ktoré rozdeľte na taniere a zalejte polievkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná kapustová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hlávkovej kapusty, 4-5 zemiakov, 2 špekáčiky /alebo 3 párky/, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, bobkový list, majorán, 2 lyžice hladkej múky, olej, ocot /podľa chuti/, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájané špekáčiky a opečieme. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zemiaky na kocky a pridáme k orestovanej cibuli a špekáčikom. Všetko posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, trochu majoránu a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
2. Pripravíme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, vlejeme do polievky a povaríme. Pred podávaním ochutíme octom.
Tip. Bobkový list po bokoch nastrihnite, aróma sa lepšie uvoľní.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2012, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná paštrnáková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g až 500 g paštrnáku, 1 cibuľu, 1 väčší pór, 2 väčšie zemiaky, 2 lyžice oleja a kúsok masla na zjemnenie, 1 lyžičku karí korenia, 1,5 až 2 l kuracieho vývaru /z kocky/, soľ, 1 téglik smotanového /alebo obyčajného/ bieleho jogurtu, za hrsť posekaných pistácií na ozdobu /nemusia byť/.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme očistenú a posekanú cibuľu a postupne pridáme ostatnú očistenú a pokrájanú zeleninu – pór, paštrnák a zemiaky. Posypeme ju karí práškom, jemne posolíme, premiešame, podusíme asi 5 minút, potom podlejeme horúcim kuracím vývarom. Hrniec prikryjeme a pri zmiernenej teplote varíme, až všetka zelenina zmäkne. Potom ju zmixujeme, podľa potreby ešte ochutíme, dáme späť do hrnca, prehrejeme a zjemníme kúskom masla. Na tanieri ozdobíme lyžicou jogurtu a ak máme, aj posekanými pistáciami. Namiesto nich môžeme ozdobiť polievku tenkými kolieskami póru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kukuricová polievka s opečenými tortilami



POTREBNÉ PRÍSADY

vrecúško 1nej kukurice, rozmrazenej, 3 mladé cibuľky, prekrojené, 1 strúčik cesnaku, ošúpaný, 35 g krupice, 1,5 l horúceho zeleninového vývaru z koncentrátu alebo z kocky, 400 g jemne slaných kukuričných tortilových čipsov, 200 g postrúhaného syra, 2 dlhé červené čili papriky bez semien najemno posekané /nemusí byť/

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rúru predhrejeme na 200 C, plynový
Stupeň 6.
2. Kukuricu scedíme a spolu s cibuľkou, cesnakom a krupicou dáme do mixéra. Rozmixujeme na žltú hustú hmotu, ak nemáme dostatočne veľký mixér, urobíme to v dvoch dávkach. Alebo použité mixér ponorný.
3. Zmes prelejeme do veľkého kastróla, pridáme horúci zeleninový vývar a necháme zovrieť, potom zmiernime oheň a varíme čiastočne prikryté 10 minút.
4. Na plech vystlaný alobalom zatiaľ poukladáme tortilové čipsy a posypeme ich syrom. Dáme ich na 5 – 10 minút do horúcej rúry, kým sa syr nerozpustí.
5. Polievku naložíme do misiek a do stredu každej misky dáme zopár čipsov so syrom. Posypeme troškou posekanej čili papriky a ihneď podávame milým ľuďom.

Keď si naplánujem tento pokrm, hneď ráno vyberiem z mrazničky veľké balenie kukurice, aby bolo pripravené na super rýchlu fantasticky jemnú a lahodne žltú polievku. Môžete použiť akýkoľvek syr, ja mám však najradšej čedar, preto mám vždy nejaký v chladničke, ale použijem aj kúsky iných syrov. Ak budete polievku podávať aj deťom, čili radšej vynechajte – iba že by veľmi zlostili.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2010, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Karfiolová zamatová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla, 1 cibuľa, ½ ČL horčice, 1 karfiol, 600 ml polotučného mlieka, 150 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 2 ČL slnečnicového oleja, 100 postrúhaného čedaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a horčicu. Všetko dobre premiešame a do hrnca pridáme ružičky karfiolu. Zopár ružičiek si odložíme bokom. Primiešame mlieko, bobkový list a zmes necháme zovrieť. Prikryté varíme asi 10 minút. Na panvici zohrejeme olej a zvyšné karfiolové ružičky opražíme. Z polievky vyberieme bobkový list a zmixujeme ju. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Polievku podávame spolu s opraženým karfiolom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z hydinových žalúdkov so žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 200 g žampiónov, soľ, rasca, 250 g hydinových žalúdkov, 1,5 l vody, ½ kocky slepačieho bujónu, 250-500 ml pochúťkovej kyslej smotany, 2 plné lyžice hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky, krátko ich opražíme na cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rascu, bujón a dusíme. Keď sú žalúdky polomäkké, pridáme očistené žampióny, pokrájané na plátky, a dodusíme, prípadne varíme takmer domäkka. V smotane dobre rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky a najmenej 10 minút varíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2010, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Topinamburová polievka s píniovými orieškami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL citrónovej šťavy, 750 g topinamburov, 1 cibuľu, 15 g masla, zeleninový vývar, mlieko, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 25 g pražených píniových orieškov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistené a pokrájané topinambury vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.
2. Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita.
3. Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák, viď foto dole.
4. Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli.
5. Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú.
6. Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.
Podávame posypanú píniovými orieškami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krúpová polievka - z vidieckej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg jačmenných krúp asi 40 dkg surového údeného mäsa 1/4 l kyslej smotany 1 cibuľu 2 malej karotky 1 kus póru soľ mleté čierne korenie celé zrnká čierneho korenia majorán bobkový list ocot olej múka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň pred prípravou polievky namočíme krúpy do studenej vody.

2. Privedieme do varu asi 1 1/2 l vody, pridáme 1 bobkový list a 5 zrniek čierneho korenia. Vložíme mäso, uvaríme domäkka (asi 1/2 hodiny) a necháme vychladnúť vo vývare.

3. Ošúpeme cibuľu a posekáme nadrobno. Očistíme pór, narežeme ho pozdĺžne a umyjeme. Očistíme karotky a ošúpeme. Potom pokrájame zeleninu na malé kúsky.

4. vyberieme mäso z vývaru a pokrájame na rovnako veľké kusy, scedíme vývar. Potom scedíme namočené krúpy a necháme dôkladne odkvapkať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2011, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cibuľová polievka na parížsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cibule 2 lyžice masla 1 lyžica + 1 lyžička olivového oleja 1/2 lyžičky soli 4 krajce bieleho chleba strúčik cesnaku 80 g strúhaného ementálu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ošúpanú cibulu nakrájame na veľmi tenké plátky. Pri miernej teplote rozohrejeme maslo a lyžicu olivového oleja. Mierne osolenú cibulu na tuku podusíme dozlatohneda, často miešame.

2. Zalejeme vývarom a za mierneho bublania varíme. Medzičasom opečieme dochrumkava chlieba a takmer suchý každý krajček potrieme olivovým olejom a rozotretým cesnakom.

3. Polievku dochutíme a prelejeme do ohňovzdorných misiek. Navrch naukladáme krajce chleba a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým sa syr celkom neroztopí.
Tip. Polievku môžete zapiecť i na grile a hrianku k nej opiecť v hriankovači pri čo najvyššej teplote.

P.S. Pri "cibuľačke" zaplesá aj oko, ak ju budete podávať v arabských miskách. Kúpite ich vo viacerých odtieňoch, dobre sa skladujú, sú ohňovzdorné a vhodné aj na podávanie iných jedál, napr. musli na raňajky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2014, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu