končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Kuriatková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300 g kuriatok, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml sladkej smotany, 2 polievkové lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať. POSTUP PRÍPRAVY Kuriatka očistíme, nakrájame a opražíme v horúcom masle. Zalejeme zeleninovým vývarom, necháme prevrieť a domäkka uvaríme. Prilejeme sladkú smotanu, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, dochutíme soľou, mletým korením, ešte raz necháme krátko prevrieť a podávame. Pred servírovaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2012, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Avokádová polievka s knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 2 lyžice masla alebo margarínu, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zeleninového vývaru, 200 g šľahačkovej smotany, 2 ks avokáda, 50 ml bieleho vína, citrónová šťava. Knedličky: 200 g dusenej šunky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany, 1 malá cibuľka, trocha pažítky. POSTUP PRÍPRAVY Polievka: Na tuku speňte pokrájanú cibuľku, zalejte vývarom zmiešaným so šľahačkovou smotanou a povarte. Polievku odtiahnite z ohňa, vložte do nej pokrájanú dužinu z avokáda a len krátko povarte na veľmi miernom ohni. Polievku prepasírujte alebo rozmixujte. Potom do nej vlejte víno a citrónovú šťavu, osoľte a okoreňte. Mierne ohrejte. Podávajte so šunkovými knedličkami. Knedličky: Rozmixujte /alebo vymiešajte/ pokrájanú šunku, postrúhaný chren, kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku. Masu dochuťte soľou a korením. Odložte do chladničky. Po stuhnutí z nej tvorte malé knedličky, ktoré rozdeľte na taniere a zalejte polievkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Lahodná kapustová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hlávkovej kapusty, 4-5 zemiakov, 2 špekáčiky /alebo 3 párky/, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, bobkový list, majorán, 2 lyžice hladkej múky, olej, ocot /podľa chuti/, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájané špekáčiky a opečieme. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zemiaky na kocky a pridáme k orestovanej cibuli a špekáčikom. Všetko posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, trochu majoránu a zalejeme vodou. Varíme domäkka. 2. Pripravíme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, vlejeme do polievky a povaríme. Pred podávaním ochutíme octom. Tip. Bobkový list po bokoch nastrihnite, aróma sa lepšie uvoľní. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2012, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná paštrnáková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g až 500 g paštrnáku, 1 cibuľu, 1 väčší pór, 2 väčšie zemiaky, 2 lyžice oleja a kúsok masla na zjemnenie, 1 lyžičku karí korenia, 1,5 až 2 l kuracieho vývaru /z kocky/, soľ, 1 téglik smotanového /alebo obyčajného/ bieleho jogurtu, za hrsť posekaných pistácií na ozdobu /nemusia byť/. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme očistenú a posekanú cibuľu a postupne pridáme ostatnú očistenú a pokrájanú zeleninu – pór, paštrnák a zemiaky. Posypeme ju karí práškom, jemne posolíme, premiešame, podusíme asi 5 minút, potom podlejeme horúcim kuracím vývarom. Hrniec prikryjeme a pri zmiernenej teplote varíme, až všetka zelenina zmäkne. Potom ju zmixujeme, podľa potreby ešte ochutíme, dáme späť do hrnca, prehrejeme a zjemníme kúskom masla. Na tanieri ozdobíme lyžicou jogurtu a ak máme, aj posekanými pistáciami. Namiesto nich môžeme ozdobiť polievku tenkými kolieskami póru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kukuricová polievka s opečenými tortilamiPOTREBNÉ PRÍSADY vrecúško 1nej kukurice, rozmrazenej, 3 mladé cibuľky, prekrojené, 1 strúčik cesnaku, ošúpaný, 35 g krupice, 1,5 l horúceho zeleninového vývaru z koncentrátu alebo z kocky, 400 g jemne slaných kukuričných tortilových čipsov, 200 g postrúhaného syra, 2 dlhé červené čili papriky bez semien najemno posekané /nemusí byť/ POSTUP PRÍPRAVY 1. Rúru predhrejeme na 200 C, plynový Stupeň 6. 2. Kukuricu scedíme a spolu s cibuľkou, cesnakom a krupicou dáme do mixéra. Rozmixujeme na žltú hustú hmotu, ak nemáme dostatočne veľký mixér, urobíme to v dvoch dávkach. Alebo použité mixér ponorný. 3. Zmes prelejeme do veľkého kastróla, pridáme horúci zeleninový vývar a necháme zovrieť, potom zmiernime oheň a varíme čiastočne prikryté 10 minút. 4. Na plech vystlaný alobalom zatiaľ poukladáme tortilové čipsy a posypeme ich syrom. Dáme ich na 5 – 10 minút do horúcej rúry, kým sa syr nerozpustí. 5. Polievku naložíme do misiek a do stredu každej misky dáme zopár čipsov so syrom. Posypeme troškou posekanej čili papriky a ihneď podávame milým ľuďom. Keď si naplánujem tento pokrm, hneď ráno vyberiem z mrazničky veľké balenie kukurice, aby bolo pripravené na super rýchlu fantasticky jemnú a lahodne žltú polievku. Môžete použiť akýkoľvek syr, ja mám však najradšej čedar, preto mám vždy nejaký v chladničke, ale použijem aj kúsky iných syrov. Ak budete polievku podávať aj deťom, čili radšej vynechajte – iba že by veľmi zlostili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2010, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Karfiolová zamatová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla, 1 cibuľa, ½ ČL horčice, 1 karfiol, 600 ml polotučného mlieka, 150 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 2 ČL slnečnicového oleja, 100 postrúhaného čedaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a horčicu. Všetko dobre premiešame a do hrnca pridáme ružičky karfiolu. Zopár ružičiek si odložíme bokom. Primiešame mlieko, bobkový list a zmes necháme zovrieť. Prikryté varíme asi 10 minút. Na panvici zohrejeme olej a zvyšné karfiolové ružičky opražíme. Z polievky vyberieme bobkový list a zmixujeme ju. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Polievku podávame spolu s opraženým karfiolom a nasekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z hydinových žalúdkov so žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 200 g žampiónov, soľ, rasca, 250 g hydinových žalúdkov, 1,5 l vody, ½ kocky slepačieho bujónu, 250-500 ml pochúťkovej kyslej smotany, 2 plné lyžice hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky, krátko ich opražíme na cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rascu, bujón a dusíme. Keď sú žalúdky polomäkké, pridáme očistené žampióny, pokrájané na plátky, a dodusíme, prípadne varíme takmer domäkka. V smotane dobre rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky a najmenej 10 minút varíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2010, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Topinamburová polievka s píniovými orieškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL citrónovej šťavy, 750 g topinamburov, 1 cibuľu, 15 g masla, zeleninový vývar, mlieko, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 25 g pražených píniových orieškov POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistené a pokrájané topinambury vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nestratili farbu. 2. Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita. 3. Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák, viď foto dole. 4. Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli. 5. Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú. 6. Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť. Podávame posypanú píniovými orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krúpová polievka - z vidieckej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg jačmenných krúp asi 40 dkg surového údeného mäsa 1/4 l kyslej smotany 1 cibuľu 2 malej karotky 1 kus póru soľ mleté čierne korenie celé zrnká čierneho korenia majorán bobkový list ocot olej múka POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň pred prípravou polievky namočíme krúpy do studenej vody. 2. Privedieme do varu asi 1 1/2 l vody, pridáme 1 bobkový list a 5 zrniek čierneho korenia. Vložíme mäso, uvaríme domäkka (asi 1/2 hodiny) a necháme vychladnúť vo vývare. 3. Ošúpeme cibuľu a posekáme nadrobno. Očistíme pór, narežeme ho pozdĺžne a umyjeme. Očistíme karotky a ošúpeme. Potom pokrájame zeleninu na malé kúsky. 4. vyberieme mäso z vývaru a pokrájame na rovnako veľké kusy, scedíme vývar. Potom scedíme namočené krúpy a necháme dôkladne odkvapkať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2011, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cibuľová polievka na parížsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cibule 2 lyžice masla 1 lyžica + 1 lyžička olivového oleja 1/2 lyžičky soli 4 krajce bieleho chleba strúčik cesnaku 80 g strúhaného ementálu POSTUP PRÍPRAVY 1. Ošúpanú cibulu nakrájame na veľmi tenké plátky. Pri miernej teplote rozohrejeme maslo a lyžicu olivového oleja. Mierne osolenú cibulu na tuku podusíme dozlatohneda, často miešame. 2. Zalejeme vývarom a za mierneho bublania varíme. Medzičasom opečieme dochrumkava chlieba a takmer suchý každý krajček potrieme olivovým olejom a rozotretým cesnakom. 3. Polievku dochutíme a prelejeme do ohňovzdorných misiek. Navrch naukladáme krajce chleba a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým sa syr celkom neroztopí. Tip. Polievku môžete zapiecť i na grile a hrianku k nej opiecť v hriankovači pri čo najvyššej teplote. P.S. Pri "cibuľačke" zaplesá aj oko, ak ju budete podávať v arabských miskách. Kúpite ich vo viacerých odtieňoch, dobre sa skladujú, sú ohňovzdorné a vhodné aj na podávanie iných jedál, napr. musli na raňajky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2014, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |