končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
Kari polievka z červenej šošovicePOTREBNÉ PRÍSADY 1 vrecko lúpanej červenej šošovice (ca. 250g) * 5 mrkiev (stredne veľké) * 1 malá lyžička kari * zeleninový bujón * 1 kyslú smotanu (ca. 180g) * mleté čierne korenie * soľ POSTUP PRÍPRAVY Rýchla polievočka vynikajúcej chuti... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 1.6.2015, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
MinestronePOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšie vrecko malej bielej fazuľky * 1 konzervu lúpaných paradajok * 1 paradajkový pretlak * 2 mrkvy * asi 1/2 stonkového zeleru * 1 malú cuketu * 1 menšiu cibuľku * 3 strúčiky cesnaku * 1-2 kocky Natur zeleninového bujónu * bobkový list * 1 zemiak * 1 paradajka * trochu drobných polievkových cestovín * olivový olej - ja som použila výborný domáci * čerstvá bazalka * soľ * syr parmezán na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Kto by ju nepoznal...talianska minestrone je jedna z najznámejších polievok na svete a určite právom, lebo je aj veľmi chutná. Jej zloženie sa mení v závislosti od ročného obdobia, takže pokojne si do nej pridajte takú zeleninku, ktorá je momentálne najdostupnejšia...Jedna ingrediencia v nej však nesmie chýbať, a to sú paradajky - tých dajte pokojne aj viac ako je zvykom, lebo dodávajú minestrone tú pravú chuť! Inšpirácia je od Jamieho Olivera podľa receptu, ktorý vznikol počas jeho cestovania po Taliansku, akurát som si ho trošku pozmenila... Tu je postup: Do namočenej fazuľky pridajte olúpaný zemiak, rozmliaždenú paradajku a bobkový list, priveďte ku varu a varte pokiaľ fazuľka nezmäkne - môže to trvať približne hodinu. Medzitým si na hlbšej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľku a cesnak a spolu ich trošku osmahnite. Do panvice k cesnaku a cibuľke pridajte nadrobno nakrájané mrkvy, stonkový zeler a cuketu a asi 15-20 min. spolu poduste. Pridajte pokrájané paradajky z konzervy a paradajkový pretlak a spolu so zeleninkou znovu krátko poduste. Skontrolujte, či vám fazuľka dostatočne zmäkla a ak áno, vyhoďte uvarený zemiak, pridajte do k fazuli celú paradajkovo-zeleninovú zmes z panvice a zamiešajte. Ak treba, ešte chvíľku povarte..príp. do nej zavarte trochu drobných cestovín. Hotovú polievku osoľte, dochuťte bujónom a potrhanou čerstvou bazalkou. Pri podávaní ozdobte lístkami bazalky a posypte strúhaným parmezánom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2011, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cícerová polievka so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cícer * 2 mrkvy * 1-2 zemiaky * 1-2 póry * 2 strúčiky cesnaku * mleté čierne korenie * Soľčanku, Vegetu alebo zeleninový bujón * olej * soľ * pažítku na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY XXX OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov) KOMENTÁRE (84) posledné: 15.12.2017, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketová polievka so syrom a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 malá cibuľa * 1 strúčik cesnaku * čerstvé šampiňóny * asi 5 cukín * tavený syr (ja som použila light) * citrónová šťava * 1 kocka zeleninového bujónu bez glutamanu * 1 bobkový list * trošku mletého muškátového oriešku * mleté čierne korenie * soľ * olej POSTUP PRÍPRAVY Cuketa nepatrí medzi moje obľúbené jedlá, ale táto polievočka je výnimkou. Je naozaj výborná, jemnučká a určite sa zapáči aj "anticukeťákom" :) Receptov na cuketovú polievku je na MMB viac, ale možno niekoho zaujme aj tento môj... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 30.3.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pohánková polievka s madľamiPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby: 80-100g pohánky * 1 veľký pór * 1 menší zeler * 50g posekaných lúpaných mandlí * Solčanka (vegeta alebo zeleninový bujón) * mleté čierne korenie * čerstvá alebo sušená petržlenová vňať * olej * morská soľ * kyslá smotana na ozdobu (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Zaujímavosti: Ak ste ešte neskúšali pohánku, tak vedzte, že robíte chybu.Táto hnedá obilnina so zrnkami trojhranného tvaru je unikátnou plodinou. Je prírodným zdrojom rutínu, ktorý priaznivo pôsobí na cievy a krvný obeh. Znižuje krvácavosť, riziko infarktu, krvný tlak i hladinu cholesterolu v krvi. Používa sa i na detoxikáciu organizmu a podporu imunity. Pohánka má vysoký obsah vitamínov skupiny B, vápnika, zinku, medi a selénu, preto má priaznivý vplyv na nervovú činnosť. Je zdrojom kvalitných tukov i bielkovín. Pohánka vďačí za svoje meno pravdepodobne mohamedánom, ktorí ju doniesli do Európy. Vzhľadom na jej prednosti je ideálnou surovinou pre všetkých, ktorí sa radi zdravo stravujú. Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička... Postup prípravy: kuk nižšie ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 8.11.2009, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |