. .. .. .. .. .. .
. .

Minestrone - RECEPT 23974

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Minestrone


[ recept č. 23974 zo dňa  ]


Minestrone


POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšie vrecko malej bielej fazuľky * 1 konzervu lúpaných paradajok * 1 paradajkový pretlak * 2 mrkvy * asi 1/2 stonkového zeleru * 1 malú cuketu * 1 menšiu cibuľku * 3 strúčiky cesnaku * 1-2 kocky Natur zeleninového bujónu * bobkový list * 1 zemiak * 1 paradajka * trochu drobných polievkových cestovín * olivový olej - ja som použila výborný domáci * čerstvá bazalka * soľ * syr parmezán na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Kto by ju nepoznal...talianska minestrone je jedna z najznámejších polievok na svete a určite právom, lebo je aj veľmi chutná. Jej zloženie sa mení v závislosti od ročného obdobia, takže pokojne si do nej pridajte takú zeleninku, ktorá je momentálne najdostupnejšia...Jedna ingrediencia v nej však nesmie chýbať, a to sú paradajky - tých dajte pokojne aj viac ako je zvykom, lebo dodávajú minestrone tú pravú chuť! Inšpirácia je od Jamieho Olivera podľa receptu, ktorý vznikol počas jeho cestovania po Taliansku, akurát som si ho trošku pozmenila...


Tu je postup:
Do namočenej fazuľky pridajte olúpaný zemiak, rozmliaždenú paradajku a bobkový list, priveďte ku varu a varte pokiaľ fazuľka nezmäkne - môže to trvať približne hodinu. Medzitým si na hlbšej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľku a cesnak a spolu ich trošku osmahnite. Do panvice k cesnaku a cibuľke pridajte nadrobno nakrájané mrkvy, stonkový zeler a cuketu a asi 15-20 min. spolu poduste. Pridajte pokrájané paradajky z konzervy a paradajkový pretlak a spolu so zeleninkou znovu krátko poduste.
Skontrolujte, či vám fazuľka dostatočne zmäkla a ak áno, vyhoďte uvarený zemiak, pridajte do k fazuli celú paradajkovo-zeleninovú zmes z panvice a zamiešajte. Ak treba, ešte chvíľku povarte..príp. do nej zavarte trochu drobných cestovín.
Hotovú polievku osoľte, dochuťte bujónom a potrhanou čerstvou bazalkou.
Pri podávaní ozdobte lístkami bazalky a posypte strúhaným parmezánom...
<< Domáci čokoládový jogurt/dezert/termix | Minestrone | Karibské kokosové tortičky z lístkového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika R. (trinity) ID 5588, mimibazar.sk/trinity (3.5.2011, 9:38)
(Y)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.2.2010, 19:18)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)budem sa tesit na receptik :-)a ako sa mavas,Evka?davno som ta tu nezahliadla *-) :-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.2.2010, 19:37)
Maťka, budem sa snažiť ho dopísať čo najskôr...Ako sa mávam?Matik, vďaka za opýtanie -no momentálne mám veľké fofry, skoro nič nestíham a tiež mám nejaké novinky - napíšem ti odkazík cez víkend...Pekný večer a aj noc ti prajem (dúfam, že bude ako u nás hokejová ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.2.2010, 21:57)
budem sa tesit ,Evka :-)uz som zvedava na novinky ,-)...sipim,ze budu dobre :-) :-)pekny vecer aj vam,ale musim sa priznat,ze my veru moc do hokeja nie sme,teda asi vobec ,-) (L) (L) (noc)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.2.2010, 23:20)
:-) :-) to neva, my budeme fandiť a držať palce aj za vás :-D :-D (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu