končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
CUKROVINKY |
Skoricove osie hniezda od KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:7 gramov sušeného droždia (alebo ½ kocky cerstveho), 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 3 PL cukru, 1 vanil. cukor, 1/4 hrnčeka oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 vajíčko, 500 g hladkej múky (t.j. 2,5 hrnceka), ******Na náplň: 3/4 hrnčeka cukru, 3 lyžice mletej škorice, 125 g zmäknutého masla / margarinu na pečenie (cize 1/2 hery) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Droždie rozmiešame v teplom mlieku. Vo väčšej miske si zmiešame cukor, soľ, a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom, vajíčko a olej. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 1,5 hodiny. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5 milimetrov. Na cesto natrieme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo. Cesto zrolujeme a nakrájame na asi 3 centimetrové slimáky. Pečieme približne 20 minút na teplote 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládové mega - muffiny od KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hladkej (univerzálnej) múky, 1 šálka kryštálového cukru, 3 PL kopcom kakao, 100 g čokolády nasekanej na kúsky (čoko-čipsy), 1 prášok do pečiva (15 g), 1 ČL zarovnaná – sódy bikarbóny, 1 vanilínový cukor, 1 vajíčko, 1/3 šálky oleja, ½ šálky mlieka POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 220 °C. Mokré ingrediencie zmiešame spolu v miske a suché v druhej miske. Až potom ich dobre premiešame. Cesto má byť polotuhé, nie tekuté. Malo by pripomínať zmrzlinu. Naplníme košíčky do trištvrte. Vložíme do rúry a teplotu znížime na 180°C. Pečieme 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kandizovaný zázvor - podľa KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g čerstvého zázvoru, 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 4 PL citrónovej šťavy, cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Korene zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2 mm. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a povaríme 1 hodinu. Sirup zlejeme cez sitko a uchovávame v chladničke. Je skvelý na bolesť hrdla a žalúdočné ťažkosti...alebo s vodou ako teplý čaj, alebo studenou ako malinovka. Uvarený zázvor v sitku postláčame, aby sme z neho dostali čo najviac tekutiny, ale nerozpučiť! Rozložiť na taniere, či plech a nechať obschnúť do druhého dňa. Potom obaliť v cukre, buď kryštálovom, alebo práškovom (nie je povinné). Možnosť 2.: Menej štipľavá verzia: Zázvor zalej vodou, povar 20 minút a vodu zlej do pohára – je to silný, výborný čaj. Nalej novú vodu, znovu povar 20 minút a opäť zlej do pohára. Znovu daj novú vodu, pridaj cukor a povar 20 minút. Ďalej postupuj ako v prvej časti receptu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
BROWNIES od KiRi...číra dokonalosť.POTREBNÉ PRÍSADY 300 g horkej čokolády, 250 g masla / Hery alebo cokolvek ako Hera, 2 PL kakaa, 3 veľké alebo 4 malé vajcia, 1 šálka kryštálového cukru, ½ šálky hladkej / polohrubej múky, POSTUP PRÍPRAVY Upozorňujem, že ide o NAJLEPŠÍ a najobľúbenejší koláčik v mojej rodine a je vysoko návykový. Na dno malej hranatej formy alebo pekáčika dáme alobal / papier na pečenie, ktorý prečnieva pre - lepšie vyberanie. Ja používam silikónový plech s rozmermi 20 x 23 x 4 cm – ten vykladať netreba ničím. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli...alebo v mikrovlnke 5 minút na 350 W a rozmiešame dohladka. Vajcia šľaháme elektrickým šľahačom tak dlho až zosvetlia, potom zašľaháme cukor až je zmes hustá a lesklá... Opatrne ju zmiešame s čokoládou a pridáme múku zmiešanú s kakaom a všetko jemne vymiešame dohladka. Vlejeme do formy. Pečieme asi 45-55 min na teplote 150°C - tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý. Najprv brownies necháme vychladnúť vo forme a potom v chladničke. Najľahšie sa totiž krája vychladený. Pokrájame na 20 - 24 štvorcov.rn Dá sa skladovať v chladničke asi mesiac... ale to sa nikdy nestane…musíte ho strašne dobre schovať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.4.2020, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
"Marokánky (Marocké placky) od KiRi-jednoduché a dokonalé"POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieka, 1 puding v prášku (odporúčam: kakaový / vanilkový / mandľový / karamelový / smotanový), 80 g kryštálového cukru, 20 g masla/Hery…alebo hocico ako Hera, 100 g mandlí, (alebo iných orechov), 100 g vlašských orechov (nahrubo), 100 g hrozienok,150 g kandizovaného ovocia (nakrájaného na kúsky), štipka soli, čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Mlieko, puding, cukor zastudena zmiešame, pridáme maslo a za stáleho miešania privedieme do varu. Povaríme 1 minútu, odstavíme z ohňa, vmiešame posekané mandle a vlašské orechy (nie veľmi nadrobno posekané, lepšie na väčšie kúsky), hrozienka a kandizované ovocie, štipku soli. Nechať vychladnúť. Pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme na suchý plech pokrytý papierom na pečenie úhľadné tenšie placky o priemere cca 10 cm, piecť asi 20 minút pri 180 °C, plynová rúra 18 minút na stupni 2,5-3. Po upečení ich ľahko uvolníme od papiera iba ak sú studené. Za tepla ich polámete. V mikrovlnke si na nižšom stupni roztopíme 2 riadky z 200 gramovej čokolády na varenie s trochou oleja, alebo tuku na pečenie a štetcom natrieme marokánky zospodu. Uchovávame v chladničke v plastovej nádobe, ale treba to strašne dobre skryť Je to zdravá sladkosť, obsahuje veľmi málo tukov a veľa fruktózy, jedna marokánka dodá poriadny kopec energie, chutí GENIÁLNE, musíte vyskúšať, ja ju musím robiť na každé sviatky, celá família sa na ne trasie, či ich prinesiem, tak kto skúsi, tomu želám dobrú blaženosť. KiRi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2011, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY šupky z 5-6 pomarančov, voda , kryštáľový cukor (300-400 g), práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Umyté šupky z pomarančov necháme namočené vo vode 5-7 dní najlepšie v chladničke. Vodu meníme aj 2x denne. Vodu potom scedíme, rozmočené šupky nakrájame na tenučké rezančeky, alebo maličké kocôčky (čím menšie), zasypeme kryštáľovým cukrom (je to asi 300-400 g) a dáme variť. Väčšinou netreba podlievať, lebo šupky samy pustia šťavu, ale ja zvyknem trochu podliať citrónovou šťavou z kupovaného koncentrátu. Treba variť na prudšom ohni, až kým sa tekutina celkom nevyvarí, trvá to zhruba 30-45 minút a netreba zabudnúť občas miešať. Po dovarení ich rozprestri na tácku a nechaj vychladnúť. Potom zasyp práškovým cukrom cez sitko a premiešaj. Ja ich nechávam sušiť aj 2-3 dni, no nie je to nevyhnutné. Pred skladovaním ešte raz zasypem práškovvým a premiešam. Uchovávajú sa v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, napr. krabička od margarínu, či sedemdecka s vrchnákom na závit. Sú výborné do bábovky, muffiniek, hocakého koláča, dokonca aj samotné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2011, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |