. .. .. .. .. .. .
. .

Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRi - RECEPT 39430

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 96750 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRi


[ recept č. 39430 zo dňa  ]


Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRi


POTREBNÉ PRÍSADY

šupky z 5-6 pomarančov, voda , kryštáľový cukor (300-400 g), práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté šupky z pomarančov necháme namočené vo vode 5-7 dní najlepšie v chladničke. Vodu meníme aj 2x denne. Vodu potom scedíme, rozmočené šupky nakrájame na tenučké rezančeky, alebo maličké kocôčky (čím menšie), zasypeme kryštáľovým cukrom (je to asi 300-400 g) a dáme variť. Väčšinou netreba podlievať, lebo šupky samy pustia šťavu, ale ja zvyknem trochu podliať citrónovou šťavou z kupovaného koncentrátu. Treba variť na prudšom ohni, až kým sa tekutina celkom nevyvarí, trvá to zhruba 30-45 minút a netreba zabudnúť občas miešať. Po dovarení ich rozprestri na tácku a nechaj vychladnúť. Potom zasyp práškovým cukrom cez sitko a premiešaj. Ja ich nechávam sušiť aj 2-3 dni, no nie je to nevyhnutné. Pred skladovaním ešte raz zasypem práškovvým a premiešam. Uchovávajú sa v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, napr. krabička od margarínu, či sedemdecka s vrchnákom na závit. Sú výborné do bábovky, muffiniek, hocakého koláča, dokonca aj samotné.
<< thomas 3 | Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRi | Veľkonočné judáše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (22.4.2011, 23:34)
Zuzi a nevadí, že pomaranče sú chemicky ošetrované ? V obchode nedoporučujú používať ich kôru. *-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (22.4.2011, 23:45)
V sucasnosti je chemicky osetrovane uplne kazde ovocie, ktore kupis. Na citrusove plody sa nepouzivaju agresivne pesticidy, ale latky podobne vosku. Pomaranc treba pred lupanim poriadne vyumyvat v teplej vode, ja som pouzila aj malu kefku, to pre istotu. Okrem toho, po niekolko-dnovom macani supiek ich este 30-45 minut varis, kde dojde k sterilizacii, takze o toto by som strach nemala. (C)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu