končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CUKROVINKY |
GAŠTANOVÉ GUĽOČKYPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: ½ kg gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu, Poleva: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Postup: Gaštanové pyré zmiešajte s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložte do chladu asi na 2 hodiny. Rukami tvarujte guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladajte na mastný papier na pečenie. Pripravenou polevou oblievajte každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejte polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Na vrch každej guľôčky vložte olúpanú mandľu. Servírujte v malých papierových košíčkoch. MALÝCH GUĽôČOK SME TENTO ROK NAROBILI 58 KUSOV! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.2.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ZDEDENÉ MEDOVNÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie. POSTUP PRÍPRAVY Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom. Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PERNÍKY STAREJ MAMYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 650g hladkej múky ( 2/3 múky T-650, 1/3 bielej žitnej hladkej múky); 150g HERY; 200g medu; 4vajcia; 250g práškového cukru; 2 lyžice tmavého kakaa; 1,5 lyžičky sódy bikarbóny; 2 lyžice perníkových korenín (škorica, klinčeky, badián, kardamón)- badián a kardamón po trošičke, sú veľmi korenisté. NA POTIERANIE: 1 žĺtok; 1 vrchovatá lyžička instantnej kávy; červené potravinárske farbivo. Žĺtok, kávu vymiešame a prifarbíme trošičkou farbiva. POLEVA: 1 bielok; cca 150g niekoľkokrát preosiateho cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy varechou miešame asi 20 minút, aby sa cukor rozpustil. POSTUP PRÍPRAVY Med, cukor a rozdrvené preosiate koreniny spolu miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame sódu bikarbónu a vjíčka a zapracujeme časť múky. Potom dáme cesto na dosku a postupne primiesime zvyšok múky. (Vymiesené cesto musí byť vláčne, státim tuhne.) Cesto necháme niekoľko hodín odležať. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Perníčky pečieme na vymastenom alebo múkou vysypanom plechu. Upečené kladieme na rovnú plochu, necháme vychladnúť. Natrieme kávovo-žĺtkovou zmesou a necháme uschnúť a natrieme ešte raz. Zdobíme bielkovou polevou podľa fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |