. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Jana L. (jani55) ID 3214
.
mimibazar.sk/jani55
Bazárik v Čechách
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.3.2006
Naposledy: 24.2.2021 12:41
Aktualizácia: 28.4.2018 20:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 213
RODINNÉ FOTOGRAFIE 233
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CUKROVINKY

GAŠTANOVÉ GUĽOČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: ½ kg gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu, Poleva: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Gaštanové pyré zmiešajte s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložte do chladu asi na 2 hodiny.
Rukami tvarujte guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladajte na mastný papier na pečenie.
Pripravenou polevou oblievajte každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejte polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Na vrch každej guľôčky vložte olúpanú mandľu. Servírujte v malých papierových košíčkoch.
MALÝCH GUĽôČOK SME TENTO ROK NAROBILI 58 KUSOV!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.2.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ZDEDENÉ MEDOVNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom.
Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

PERNÍKY STAREJ MAMY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 650g hladkej múky ( 2/3 múky T-650, 1/3 bielej žitnej hladkej múky); 150g HERY; 200g medu; 4vajcia; 250g práškového cukru; 2 lyžice tmavého kakaa; 1,5 lyžičky sódy bikarbóny; 2 lyžice perníkových korenín (škorica, klinčeky, badián, kardamón)- badián a kardamón po trošičke, sú veľmi korenisté.
NA POTIERANIE: 1 žĺtok; 1 vrchovatá lyžička instantnej kávy; červené potravinárske farbivo. Žĺtok, kávu vymiešame a prifarbíme trošičkou farbiva.
POLEVA: 1 bielok; cca 150g niekoľkokrát preosiateho cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy varechou miešame asi 20 minút, aby sa cukor rozpustil.

POSTUP PRÍPRAVY

Med, cukor a rozdrvené preosiate koreniny spolu miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame sódu bikarbónu a vjíčka a zapracujeme časť múky. Potom dáme cesto na dosku a postupne primiesime zvyšok múky. (Vymiesené cesto musí byť vláčne, státim tuhne.) Cesto necháme niekoľko hodín odležať.
Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Perníčky pečieme na vymastenom alebo múkou vysypanom plechu. Upečené kladieme na rovnú plochu, necháme vychladnúť. Natrieme kávovo-žĺtkovou zmesou a necháme uschnúť a natrieme ešte raz. Zdobíme bielkovou polevou podľa fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu