. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

CUKROVINKY

Čokoládky s arašidovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na plnku: 125 g arašidového masla, 28 g obyčajného masla, 1/8 ČL morskej soli, 60 g práškového cukru... Na čokoládovú zmes: 250 g kvalitnej mliečnej čokolády, 250 g horkej čokolády, 10 g tuku (cery)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je v podstate obdobou toho predošlého. Chuťovo veľmi podobný, ale rovnako originálny svojim prevedením.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.7.2012, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pralinky z arašidového masla



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g arašidového masla, 57 g nesoleného obyčajného masla, 1/4 ČL morskej soli, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 230 - 400 g práškového cukru (závisí od hustoty arašidového masla a vymiešanej hmoty), ... Na polevu: 250 g čokolády na varenie a 25 g tuku (cery)

POSTUP PRÍPRAVY

Celý víkend som pralinkovala, a aby som to neprehnala s množstvom, rozhodla som sa urobit tieto pralinky len z tretinovej dávky. Nakoniec ich bolo málo. Arašidové pralinky boli výborné...zas a znova sa začínam namotávať na chuť arašidového masla. Zvyšky z fľaše som vyjedla lyžicou ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 14.3.2012, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové lanýžové pralinky s koňakom



POTREBNÉ PRÍSADY

70 ml smotany na šľahanie, 100 g masla, 60 g práškového cukru, 200 g čokolády s čo najvyšším podielom kakaa, 1 PL koňaku (prípadne iného alkoholu - brandy, kahlúa...), plnotučný kakaový prášok na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je v podstate základný recept na belgické pralinky (česky: lanýže, ang. truffles). Zo vzniknutej hmoty sa môžu tvarovať guľočky rovnakej veľkosti, ja som sa však rozhodla pre tento tvar, ktorú presne vystihuje slovo "lanýžové" v názve. Svojim tvarom totiž pripomínajú lanýže (truffles, po slovensky: hľuzovky) čerstvo vykopané zo zeme.
Vzhľadom na použitú kvalitnú horkú čokoládu a kakao, odporúčam tieto pralinky najmä milovníkom horkej čokolády. Mliečnočokoládo-milovníkom nemusia príliš chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 31.7.2011, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ako upiecť macarons


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora)

POSTUP PRÍPRAVY

Maťka (mauka) upiekla nádherne macarons. Mne podobne ako jej tiež nedali dlho spávať, rovnako ako Maťka aj ja ich považujem za najfotogenickejšie cukrovinky. Po prvom neúspešnom pokuse som začala na nete hľadať univerzálny a najmä fungujúci postup. Našla som super články, preložila som si ich, podrobne spísala do zošita a náležite pripravená som sa pustila do ich prípravy.
Ak teda chcete vyskúšať upiecť macarons, možno vám pomôže nasledujúci článok s podrobným postupom:
http://www.food4fun.sk/stranky/august2010.html (druhý článok zhora)
Snažila som sa ho spracovať čo najpodrobnejšie, s upozorneniami na prípadne úskalia pri ich príprave. Ak však dodržíte základné pravidlá, macarons sa vám určite podaria ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (55) posledné: 13.7.2012, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Margarita cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

230 g masla izbovej teploty, 70 g práškového cukru, preosiateho, 2 žĺtka z veľkých vajec, izbovej teploty, štipka soli, 2 PL tequily, kôra z dvoch biolimetiek, kôra z 1/2 biopomaranča, kôra z 1 biocitrónu, 280 g polohrubej múky + na dokončenie: pol pohára kryštálového cukru, niekoľko štipiek morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

V sobotu som robila moju narodeninovú párty. Každý rok sa ju snažím poňať nejako tematicky. Minulý rok bol manžel v Rusku a doniesol mi kaviár, takže party bola v ruskom duchu. Tentokrát som si vybrala Mexico. A dôvod? Už pár rokov sa nám v bare "sušili" 4 fľaše tequily. Tak som si povedala - piť sa bude tequila...a jesť? No predsa niečo mexické! Vymyslela som celé menu v mexickom duchu. A keďže som toho vymyslela až až a nechcela som sa vzdať žiadneho receptu, rozložila som mexické papaníčky na celý víkend. V piatok to začalo empanádami, zajtra to skončí kuraťom "MArgarita". Postupne sa pokúsim nahodiť všetky receptíky z mojej párty, tentokrát to bude recept na Margarita cookies. Tento recept som objavila nečakane a neplánovane na jednom americkom blogu a nemohla som odolať... totiž, už som mala v mrazáku nachystanú home made zmrzlinu Margarita a keď som zbadala tieto cookies, hneď som si predstavila ak podávam tú zmrzlinu posypanú drvenými keksíkmi. Aj keď som už mala moje menu vopred naplánované, tieto cookies nemohli ostať nepovšimnuté. Nakoniec som ich použila len pri servírovaní zmrzliny, a aby toho nebolo na stole príliš veľa, zabalila som ich do celofánu a pripravila pre každého hosťa malý present.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (11) posledné: 30.11.2010, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zázvorové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g masla, 180 g prírodného cukru, 100 g melasy (alebo golden sirupu), 1 vajce, 360 g hladkej múky (prípadne viac, ak je cesto riedke), 2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL mletej škorice, 100 g sekaného kandizovaného zázvoru, hrubý kryštálový cukor na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Milujem zázvor v akejkoľvek podobe. Tieto sušienky voňajú trošku Vianocami, za čo môže mletý zázvor a škorica. Najlepšie sú ešte teplé, keď cítiť karamelovú vôňu a chuť golden sirupu.

Postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 12.2.2010, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Arašidové cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej múky, 1/2 ČL soli, 1ČL prášku do pečiva, 70 g masla, 70 g arašidového masla, 110 g kryštál. cukru, 100 g prírodného hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, hrsť-dve sekaných nesolených arašidov

POSTUP PRÍPRAVY

Pre všetkých arašidomaniakov ;-) Postup nižšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2013, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mandľové madlénky



POTREBNÉ PRÍSADY

Základný rozpis: 190 g masla (z mlieka!), 250 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 130 g mletých mandlí, štipka soli, 6 bielkov, 50 g mandľových lupienkov Rozpis na 8 bielkov: 253 g masla, 333 g práš. cukru, 106 g múky, 173 g mletých mandlí, 66 g mandľových lupienkov a 8 bielkov

POSTUP PRÍPRAVY

Šťavnaté, chrumkavé koláčiky, pôvodom z Francúzska. Pečieme ich v oválnych formičkách, ja som ich piekla v oválnych košíčkoch, ktoré sa tvarom približujú k originálu. Dajú sa upiecť aj vo väčších formičkách na medvetie tlapky, prípadne aj v mafinkovom plechu.

Základný rozpis surovín ráta s 6 bielkami, ja som mala doma 8 odložených bielkov (žltky šli do šišiek), preto som si rozpis prisposobila a prerátala gramáž surovín.

Postup pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu