
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
RIBEZLOVY LINECKY KOLACIKPOTREBNÉ PRÍSADY • 300 g hladkej múky • 70 g práškového cukru • 180 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry • 30 g práškového cukru na posypanie Na sneh: • 4 bielky • 100 g jemného kryštálového cukru • 70 g práškového cukru • 300 g ríbezlí POSTUP PRÍPRAVY 1. Ríbezle umyjeme, osušíme a od¬stopkujeme. Preosiatu múku zmiešame s cukrom, pridáme pokrájaný studený tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. 2. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 12 minút. 3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame pripravené ríbezle. Na predpečené cesto rozotrieme bielkový sneh s ríbezľami, posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry. Teplotu znížime asi na 150/130 °C a pečieme ešte 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠTAVNATE REZYPOTREBNÉ PRÍSADY • Na cesto: • 5 vajec • 140 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • 140 g polohrubej múky • 1 ČL kypriaceho prášku • 1/2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry Na plnku: • 400 ml smotany na šľahanie • 400 ml hustej kyslej smotany • 1 mandarínkový kompót (410 g) • 1 jahodový kompót (410 g) • 2 PL práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru Na želé: • 2 balíčky Zlatého klasu • šťavu z kompótov • 2 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia rozklepneme do misky a vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Ochutíme citrónovou kôrou a zľahka premiešame. Cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 160 až 170 °C. 2. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju zmiešame s kyslou smotanou a práškovým a vanilínovým cukrom. Vmiešame scedené odkvapkané kompótové ovocie – šťavu si odložíme na neskôr. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu. 3. Medzitým si pripravíme ovocné želé: Kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 800 ml, vmiešame Zlatý klas a cukor. Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme, až vznikne hladký krém. Želé necháme trochu vychladnúť a nalejeme na plnku. Rezy dáme stuhnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LINECKE KOLACIKYPOTREBNÉ PRÍSADY • 300 g hladkej múky • 100 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 200 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 200 g marhuľového džemu • práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť. 2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme polovicu plných koliesok s priemerom asi 4 cm a polovicu koliesok s vykrojeným stredom uložíme na suchý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C. 3. Vychladnuté kolieska spojíme s džemom a posypeme práškovým cukrom. Na vykrojenie stredu môžeme použiť malé vykrajovačky. Ak vykrojíme stred hviezdičkou, kolieska spojíme marhuľovým džemom, ak srdiečkom, tak ríbezľovým džemom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BANANOVY KOLACIKPOTREBNÉ PRÍSADY • Cesto: • 50 g masla • 150 g práškového cukru • 4 vajcia • 20 g tmavej strúhanej čokolády • 2 PL mlieka • 1 – 2 PL kakaa • 80 g preosiatej strúhanky • 130 g polohrubej múky • ½ balíčka kypriaceho prášku • marhuľový džem na potretie Na plnku: • 400 ml mlieka • 70 g hladkej múky • 100 g masla • 100 g prᚬkového cukru • po 30 g nastrúhanej tmavej a bielej čokolády • 3 banány + 1 na ozdobenie • 3 plátky želatíny Na ozdobenie: • 500 ml smotany na šľahanie • 2 balíčky stužovača šľahačky • strúhanú čokoládu POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180/160 °C pečieme zhruba 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť. 2. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hus¬tú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. 3. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslo¬vého krému. Nakoniec pridáme po¬strú¬hanú čokoládu a želatínu, vo¬pred pripravenú podľa návodu na obale. 4. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku. 5. Dobre vychladenú smotanu zmie¬šame so stužovačom a vyšľa¬há¬me dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom koláč po¬krájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme ko¬lieskami banánov a lístkami mäty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VAREŠKOVY ZAKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 350 g polohrubej múky • 1 balíček kypriaceho prášku • 200 g kryštálového cukru • 120 g stuženého pokrmového tuku • 2 vajcia • 2 lyžice oleja • 150 až 200 ml mlieka • tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu • štipku soli Na polevu: • 180 g masla • 4 PL rumu • 3 PL horúcej vody • 300 g práškového cukru • 40 g kakaa POSTUP PRÍPRAVY 1. K preosiatej múke s kyp¬riacim práškom pridáme cu¬kor, soľ, rozpustený tuk, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v mis¬ke zmiešame. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. 2. Cesto vložíme do pred¬hriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25 až 30 mi¬nút. Po upečení druhým koncom varešky urobíme po celom ceste jamky. 3. Pripravíme polevu: V rajnici rozpustíme maslo, pridáme rum a vodu a primiešame cukor s kakaom. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť, potom rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme aj všetky jamky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 7.7.2009, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |