končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY na 12 ks : 150g hladkej múky, 100g polohrubej múky, prášok do pečiva 1/2 balíčka, vanilkový cukor, citrónová kôra z jedného citróna, citrónová šťava ( 3 citróny-podľa chuti ), 2 vajcia, štipka soli, 4PL bieleho jogurtu, 125 g masla POSTUP PRÍPRAVY Všetky múčne prísady spojíme ako aj tekuté prísady v samostatných miskách. Treba si dávať pozor, ked spojíte maslo s vajíčkami, aby sa nezrazili, v prípade zmes môžte variť vo vodnom kúpeli. Postupne do tekutej zmesi pridávame múčnu zmes a zároveň aj lyžičky bieleho jogurtu. Ak chceme, tak môžeme dať do zmesi ovocie, ale samostatné je to chutnejšie, kvôli citrónovej chuti. Cesto postupne dávame na muffiny plech vymastený maslom a posypaný strúhankou/kokosom. Dáme piecť na 25min. 190stupňov. Dobrú chuť. pozn. ja som to robila z dvojtej dávky, pretože 12ks je málo :P OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.2.2014, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 väčšie postrúhané mrkvy, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ), 1 ČL práškovej škorice ( podľa chuti ), nasekané orechy, 2 ČL rumu, Plnka: 1 mascarpone ( môže byť namiesto mascarpone aj tvaroh ), 2 smotany, 1 citrón, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. A to múku, škoricový prášok, prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ) a orechy. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, rumom a olejom, ktorý vylievame za stáleho miešania do cesta. Postupne do cesta pridávame múkovú prísadu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech Ja som dala na spodok papier na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 25- 30 minút. Mascarpone vymiešame so smotanami, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a orechmi, poprípade mandlami. Dáme stuhnúť do chladničky. Je šťavnatý a nie je tam vôbec cítiť veľmi mrkvu, čiže tento koláč môžete ponúknuť kľudne aj osobne, ktorá nemusí veľmi mrkvu :D Oddnes sa stal mrkvový koláč medzi môj najobľúbenejší. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový koláč s piškótmiPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica orechov, KRÉM: 250 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru, 500 ml silnej čiernej kávy, 250 g masla, rum, piškóty, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Najskôr žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť. Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou. Necháme min. na 3 hod. stuhnúť. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 18.1.2019, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocné muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 celé vajíčka, 125g masla ( hera, palmarin ), 1 vanilkový cukor, štipka soli, približne 50g čokolády, ovocie ( čučoriedky, maliny, višne, jahody ... ) POSTUP PRÍPRAVY Jednoducho všetky prísady spojíme dokopy, kým maslo musí byť vychladnuté aby sa nezrazilo s mliekom a na koniec všetkého pridáme múku s práškom do pečiva. Postupne naplníme košíčky prvou polovicou plnky , poukladáme ovocie, kúsky čokolády a nakoniec pokryjeme druhou polovicou cesta. Vrch môžme posypať kúskami horkej čokolády, ktorá sa nám krásne roztopí po upečení. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.5.2013, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Drobkový koláč s lesným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:250g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 2 žĺtky, 1 prášok do pečiva\r\nPlnka: 500 g tvarou ( stačí aj 250g.podľa chuti), 100 ml mlieka ( podľa hustoty tvarohu ), 1 vanilkový cukor na posypanie ovocia, 1 vanilkový puding ( prášok ), lesné ovocie, čokoláda na varenie, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto spojíme a vytvoríme si z nej drobenku. Rozdelím si ho na 2 polovičky. Pripravíme si papier na pečenie, ktorý potrieme maslom a múkou. Na neho rozotrieme 1 polovičku. Postupne rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili v miske. Tvaroh sme zmiešali s vanilkovým pudingovympráškom, postupne sme prilievali mlieko ( podľa hustoty ) aby nebolo príliš husté a dalo sa ľahko rozotrieť na cesto. Na rozotretú plnku sme pridali lesné ovocie, čím viac tým lepšie a posypali vanilkovým cukrom. Z bielkov , ktoré nám ostali sme vyšľahali sneh a potreli na ovocie. Nakoniec sme vrch posypali 2 časťou cesta a to tak, že sme ho drobili. \r\n Cesto sme dali už iba do trúby na 200°C a 30min. piecť. Nakoniec sme ho ešte poliali čokoládou na pečenie.\r\nDobrúú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s vínomPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla ( palmarin) alebo tuku, 125g práškového cukru, 1 vajce ( celé ), 250g hladkej múky, 1 lyžicka prášku do pečiva ( aj celý kľudne môže byť )\r\nPLNKA:\r\n7 menších ostrúhaný jabĺk, 2 vrecká vanilkového pudingu, 3/4 jablčného vína ( dá sa nahradiť aj bielym vínom alebo jablčnou šťavou s troškou calvadosu ), 200g cukru, smotana -šľahačka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Maslo/tuk vymiešame s cukrom a s vajcom. Preosieme k tomu múku s práškom do pečiva a spracujeme cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu vymastíme s maslom a vysypeme strúhankou ( komu je ako lepšie ) na spodok formy som si dala papier na pečenie, ktorý netreba ani potrieť maslom.\r\nVyložime nan hotové cesto, okraj trosku zdvihneme a dno niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na malé kocky. Premiešame v miske s vanilkovým cukrom. Pudingový prášok rozmiešame v troške vína, zvyšok vína prevaríme s cukrom. Za stáleho miešania vlejeme rozmiešaný puding do vína a krátko povaríme. Rúru predhrejeme na 160°C. Plnku z jabĺk vylejeme už do formy , upravíme rovnomerne a môžeme dať piecť. Po upečení cesto dáme vychladnúť. Najlepšie je ho nechať celú noc stuhnúť aby sa dalo aj pekne krájať. Nakoniec si ho dochutíme sladkou smotanou alebo šľahačkou.\r\nDobrú chuť :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chocolate BrowniePOTREBNÉ PRÍSADY 2 horké čokolády, maslo ( do polevy ), 100 g.hladkej múky, 160 g práškoveho cukru, 3 vajca, 60g kakaa, 1 malá miska postrúhaných orechov ( podľa chuti), šľahačka, zmrzlina POSTUP PRÍPRAVY Nad parou si rozpustíme horkú čokoládu s maslom, ak je už rozpustená dáme ju bokom a pripravíme si cesto na koláč. Do druhej misky zmiešame ostatné prísady aké sú : múku, kakao, práškový cukor, orechy ( kľudne sa môžu dať aj celé orechy alebo lieskové orechy, kto ma ako rád napr. v Amerike je to typické ) a vajíčka. Všetko premiešame buď mixérom alebo metličkou. Do cesta vylejeme rozpustenú čokoládu.\r\nPripravíme si papier na pečenie, ktorý vymastíme maslom a múkou a vylejeme naň cesto. Dáme piecť na 180 stupnov a 45 min.max. Vrch musí byť chrumkavý a vnútri cesto jemné , rozplývajúce. Môže sa stať, že sa vrch popuká , ale to nevadí.\r\nKeď je korpus upečený naservírujeme na tanierik so šľahačkou, sladkou smotanou alebo zmrlinou na osvieženie, pretože je koláč veľmi sýty kvôli tej horkej čokoláde.\r\nDobrú chuť a ani nemusíte chodiť do drahých reštarácií, skvelý a oveľa lepší brownie si môžme urobiť aj doma :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.2.2015, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieži koláč s lesnou príchuťou ovociaPOTREBNÉ PRÍSADY 4vajcia ( len žĺtky), 150g práškového cukru, 150g hladkej múky, 4-5 polievkových lyžíc vody, 1balíčk prášku do pečiva, vanilkový cukor, sneh z bielkov, vanilkový puding, šľahačka na varenie, lesné ovocie( ríbezle- červené, čierne, egreše, čučoriedky, maliny... ) POSTUP PRÍPRAVY Na úvod by som pripomenula, ze cesto je skôr podobne na roládu.\\r\\nPostup: Do misky si dáme žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor.Rozmieša s mixérom hmotu a pridáme don počas mixovania lyžice vody aby sme mali redšie cesto. Ak už máme cesto, tak si spravíme sneh z bielkov.\\r\\nNakoniec do hotového cesta vysypeme múku, do ktorého sme pridali prášok do pečiva a nakoniec cesto zmiešame so snehom. Pomiešame a dáme na plech a zapiecť.\\r\\nKeď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí buď koláč potrieme lekvárom ( podľa chuti) alebo pokropíme ovocnou šťavou , či už zo sirupu alebo z ovocnej konzervy. Predtým sme si urobili puding, ktorý po vychladnutí vylejeme a potrieme koláč, rovnomerne. Postupne ukladáme ovocie a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Vrch môžme posypať nastrúhanou čokoládou.\\r\\nDobrú chuť:)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládový IzidorPOTREBNÉ PRÍSADY 150g masla, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 120g mletých vlašských orechov, 2 lyžice kakaa, 80g polohrubej múky, polovica kypriaceho prášku do pečiva, maslo na vymastenie plechu, 200g mletých vlašských orechov, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 ml rumu\r\nKrém: 4 žľtky, 2 lyžice kakaa ( podľa chuti ), 100g práškového cukru, 250g masla ( palmarin )\r\nPoleva: čokoláda na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom a so žľltkami vymiešame dopenista, pridáme kakao, orechy, múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený plech a dáme piecť do rúry.\r\nV mise zmiešame orechy s cukrom a rumom. Ak je masa príliš sucha, tak pridávame postupne viac rumu alebo vody, záleži podľa chuti krému.Ak máme hotový krém postupne ho natierame na vychladnuty korpus.\r\nZo žĺtkov, kakaa a cukru vyšľaháme nad parou ďalší krém a necháme ho vychladúť.Krém šľaháme cca.5-7 minút aby nám vzniklo väčšie množstvo krému.Po vychladnuí krému doň postupne vmiešame maslo a miešame, kým nám nevznikne masa. Medzitým rozpustíme čokoládu na varenie s cerou a vylejeme pomaly na koláč . Vrch koláča môžeme posypať mletými orechmi alebo hoblinami s čokoládý a dáme stuhnúť do chladničky.\r\nDobú sladkú chuť prajem :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.4.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |