. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.9.2008
Naposledy: 29.4.2015 13:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

na 12 ks : 150g hladkej múky, 100g polohrubej múky, prášok do pečiva 1/2 balíčka, vanilkový cukor, citrónová kôra z jedného citróna, citrónová šťava ( 3 citróny-podľa chuti ), 2 vajcia, štipka soli, 4PL bieleho jogurtu, 125 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky múčne prísady spojíme ako aj tekuté prísady v samostatných miskách. Treba si dávať pozor, ked spojíte maslo s vajíčkami, aby sa nezrazili, v prípade zmes môžte variť vo vodnom kúpeli.
Postupne do tekutej zmesi pridávame múčnu zmes a zároveň aj lyžičky bieleho jogurtu.
Ak chceme, tak môžeme dať do zmesi ovocie, ale samostatné je to chutnejšie, kvôli citrónovej chuti.
Cesto postupne dávame na muffiny plech vymastený maslom a posypaný strúhankou/kokosom.
Dáme piecť na 25min. 190stupňov.
Dobrú chuť.
pozn. ja som to robila z dvojtej dávky, pretože 12ks je málo :P

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.2.2014, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 väčšie postrúhané mrkvy, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ), 1 ČL práškovej škorice ( podľa chuti ), nasekané orechy, 2 ČL rumu, Plnka: 1 mascarpone ( môže byť namiesto mascarpone aj tvaroh ), 2 smotany, 1 citrón, práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. A to múku, škoricový prášok, prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ) a orechy. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, rumom a olejom, ktorý vylievame za stáleho miešania do cesta. Postupne do cesta pridávame múkovú prísadu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech Ja som dala na spodok papier na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 25- 30 minút. Mascarpone vymiešame so smotanami, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a orechmi, poprípade mandlami. Dáme stuhnúť do chladničky.
Je šťavnatý a nie je tam vôbec cítiť veľmi mrkvu, čiže tento koláč môžete ponúknuť kľudne aj osobne, ktorá nemusí veľmi mrkvu :D
Oddnes sa stal mrkvový koláč medzi môj najobľúbenejší.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechový koláč s piškótmi



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica orechov, KRÉM: 250 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru, 500 ml silnej čiernej kávy, 250 g masla, rum, piškóty, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.

Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.

Necháme min. na 3 hod. stuhnúť.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.1.2019, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocné muffiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 celé vajíčka, 125g masla ( hera, palmarin ), 1 vanilkový cukor, štipka soli, približne 50g čokolády, ovocie ( čučoriedky, maliny, višne, jahody ... )

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoducho všetky prísady spojíme dokopy, kým maslo musí byť vychladnuté aby sa nezrazilo s mliekom a na koniec všetkého pridáme múku s práškom do pečiva. Postupne naplníme košíčky prvou polovicou plnky , poukladáme ovocie, kúsky čokolády a nakoniec pokryjeme druhou polovicou cesta.
Vrch môžme posypať kúskami horkej čokolády, ktorá sa nám krásne roztopí po upečení.
Dobrú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.5.2013, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Drobkový koláč s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:250g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 2 žĺtky, 1 prášok do pečiva\r\nPlnka: 500 g tvarou ( stačí aj 250g.podľa chuti), 100 ml mlieka ( podľa hustoty tvarohu ), 1 vanilkový cukor na posypanie ovocia, 1 vanilkový puding ( prášok ), lesné ovocie, čokoláda na varenie, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto spojíme a vytvoríme si z nej drobenku. Rozdelím si ho na 2 polovičky. Pripravíme si papier na pečenie, ktorý potrieme maslom a múkou. Na neho rozotrieme 1 polovičku. Postupne rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili v miske. Tvaroh sme zmiešali s vanilkovým pudingovympráškom, postupne sme prilievali mlieko ( podľa hustoty ) aby nebolo príliš husté a dalo sa ľahko rozotrieť na cesto. Na rozotretú plnku sme pridali lesné ovocie, čím viac tým lepšie a posypali vanilkovým cukrom. Z bielkov , ktoré nám ostali sme vyšľahali sneh a potreli na ovocie. Nakoniec sme vrch posypali 2 časťou cesta a to tak, že sme ho drobili. \r\n Cesto sme dali už iba do trúby na 200°C a 30min. piecť. Nakoniec sme ho ešte poliali čokoládou na pečenie.\r\nDobrúú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s vínom



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla ( palmarin) alebo tuku, 125g práškového cukru, 1 vajce ( celé ), 250g hladkej múky, 1 lyžicka prášku do pečiva ( aj celý kľudne môže byť )\r\nPLNKA:\r\n7 menších ostrúhaný jabĺk, 2 vrecká vanilkového pudingu, 3/4 jablčného vína ( dá sa nahradiť aj bielym vínom alebo jablčnou šťavou s troškou calvadosu ), 200g cukru, smotana -šľahačka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo/tuk vymiešame s cukrom a s vajcom. Preosieme k tomu múku s práškom do pečiva a spracujeme cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu vymastíme s maslom a vysypeme strúhankou ( komu je ako lepšie ) na spodok formy som si dala papier na pečenie, ktorý netreba ani potrieť maslom.\r\nVyložime nan hotové cesto, okraj trosku zdvihneme a dno niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na malé kocky. Premiešame v miske s vanilkovým cukrom. Pudingový prášok rozmiešame v troške vína, zvyšok vína prevaríme s cukrom. Za stáleho miešania vlejeme rozmiešaný puding do vína a krátko povaríme. Rúru predhrejeme na 160°C. Plnku z jabĺk vylejeme už do formy , upravíme rovnomerne a môžeme dať piecť. Po upečení cesto dáme vychladnúť. Najlepšie je ho nechať celú noc stuhnúť aby sa dalo aj pekne krájať. Nakoniec si ho dochutíme sladkou smotanou alebo šľahačkou.\r\nDobrú chuť :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chocolate Brownie



POTREBNÉ PRÍSADY

2 horké čokolády, maslo ( do polevy ), 100 g.hladkej múky, 160 g práškoveho cukru, 3 vajca, 60g kakaa, 1 malá miska postrúhaných orechov ( podľa chuti), šľahačka, zmrzlina

POSTUP PRÍPRAVY

Nad parou si rozpustíme horkú čokoládu s maslom, ak je už rozpustená dáme ju bokom a pripravíme si cesto na koláč. Do druhej misky zmiešame ostatné prísady aké sú : múku, kakao, práškový cukor, orechy ( kľudne sa môžu dať aj celé orechy alebo lieskové orechy, kto ma ako rád napr. v Amerike je to typické ) a vajíčka. Všetko premiešame buď mixérom alebo metličkou. Do cesta vylejeme rozpustenú čokoládu.\r\nPripravíme si papier na pečenie, ktorý vymastíme maslom a múkou a vylejeme naň cesto. Dáme piecť na 180 stupnov a 45 min.max. Vrch musí byť chrumkavý a vnútri cesto jemné , rozplývajúce. Môže sa stať, že sa vrch popuká , ale to nevadí.\r\nKeď je korpus upečený naservírujeme na tanierik so šľahačkou, sladkou smotanou alebo zmrlinou na osvieženie, pretože je koláč veľmi sýty kvôli tej horkej čokoláde.\r\nDobrú chuť a ani nemusíte chodiť do drahých reštarácií, skvelý a oveľa lepší brownie si môžme urobiť aj doma :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.2.2015, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži koláč s lesnou príchuťou ovocia



POTREBNÉ PRÍSADY

4vajcia ( len žĺtky), 150g práškového cukru, 150g hladkej múky, 4-5 polievkových lyžíc vody, 1balíčk prášku do pečiva, vanilkový cukor, sneh z bielkov, vanilkový puding, šľahačka na varenie, lesné ovocie( ríbezle- červené, čierne, egreše, čučoriedky, maliny... )

POSTUP PRÍPRAVY

Na úvod by som pripomenula, ze cesto je skôr podobne na roládu.\\r\\nPostup: Do misky si dáme žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor.Rozmieša s mixérom hmotu a pridáme don počas mixovania lyžice vody aby sme mali redšie cesto. Ak už máme cesto, tak si spravíme sneh z bielkov.\\r\\nNakoniec do hotového cesta vysypeme múku, do ktorého sme pridali prášok do pečiva a nakoniec cesto zmiešame so snehom. Pomiešame a dáme na plech a zapiecť.\\r\\nKeď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí buď koláč potrieme lekvárom ( podľa chuti) alebo pokropíme ovocnou šťavou , či už zo sirupu alebo z ovocnej konzervy. Predtým sme si urobili puding, ktorý po vychladnutí vylejeme a potrieme koláč, rovnomerne. Postupne ukladáme ovocie a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Vrch môžme posypať nastrúhanou čokoládou.\\r\\nDobrú chuť:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládový Izidor



POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 120g mletých vlašských orechov, 2 lyžice kakaa, 80g polohrubej múky, polovica kypriaceho prášku do pečiva, maslo na vymastenie plechu, 200g mletých vlašských orechov, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 ml rumu\r\nKrém: 4 žľtky, 2 lyžice kakaa ( podľa chuti ), 100g práškového cukru, 250g masla ( palmarin )\r\nPoleva: čokoláda na varenie, cera

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cukrom a so žľltkami vymiešame dopenista, pridáme kakao, orechy, múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený plech a dáme piecť do rúry.\r\nV mise zmiešame orechy s cukrom a rumom. Ak je masa príliš sucha, tak pridávame postupne viac rumu alebo vody, záleži podľa chuti krému.Ak máme hotový krém postupne ho natierame na vychladnuty korpus.\r\nZo žĺtkov, kakaa a cukru vyšľaháme nad parou ďalší krém a necháme ho vychladúť.Krém šľaháme cca.5-7 minút aby nám vzniklo väčšie množstvo krému.Po vychladnuí krému doň postupne vmiešame maslo a miešame, kým nám nevznikne masa. Medzitým rozpustíme čokoládu na varenie s cerou a vylejeme pomaly na koláč . Vrch koláča môžeme posypať mletými orechmi alebo hoblinami s čokoládý a dáme stuhnúť do chladničky.\r\nDobú sladkú chuť prajem :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.4.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu