ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Mrkvový koláč
[ recept č. 53327 zo dňa 14.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 3 väčšie postrúhané mrkvy, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ), 1 ČL práškovej škorice ( podľa chuti ), nasekané orechy, 2 ČL rumu, Plnka: 1 mascarpone ( môže byť namiesto mascarpone aj tvaroh ), 2 smotany, 1 citrón, práškový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. A to múku, škoricový prášok, prášok do pečiva ( sóda bikarbóna ) a orechy. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, rumom a olejom, ktorý vylievame za stáleho miešania do cesta. Postupne do cesta pridávame múkovú prísadu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech Ja som dala na spodok papier na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 25- 30 minút. Mascarpone vymiešame so smotanami, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a orechmi, poprípade mandlami. Dáme stuhnúť do chladničky. Je šťavnatý a nie je tam vôbec cítiť veľmi mrkvu, čiže tento koláč môžete ponúknuť kľudne aj osobne, ktorá nemusí veľmi mrkvu :D Oddnes sa stal mrkvový koláč medzi môj najobľúbenejší. Dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
...už na upečený korpus, ktorý sme si prekrojili natrieme polovicu mascarpone plnku
..priložíme druhú časť korpusu, ktorý sme potreli zvyšnou plnkou a takto vyzerá výsledok.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:31) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme |
ODPOVEDAŤ |
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (15.4.2013, 17:58) |
jen dotaz - píšete udělat na plech a potřít krémem, ale na obrázkovém postupu máte dort, proříznutý a plněný. asi jste dělala obě varianty, která je podle vás lepší? |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (29.4.2013, 9:24) |
na obrazku je rozkrojeny korpus a na neho sme potreli prvu cast plnky. Prilozili sme na neho druhu polovicu korpusu a opat sme ho potreli plnkou, ktora nam ostala. |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.4.2013, 20:23) |
a je aj dietnejší skusím celozrnú múku |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (14.4.2013, 23:40) |
kludne aj celozrnnu, chutny bude aj s taku mukou dakujem pekne |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (14.4.2013, 19:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (20.10.2013, 19:31) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |