končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TrdelníkPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky 250 ml mlieka 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice cukru práškového 1lyžica kryštál cukru droždie štipka soli trošička rumu. POSTUP PRÍPRAVY píšem postup ako ho robím ja (používam pekárničku) - Pripravím si kvások: do teplého mliečka kvasnice, lyžicu kryštál cukru, poprášiť múkou - tak ako kto robí kvások. - Medzitým si preosejem múku, pridám soľ, cukor - premiešam v pekárničke: - Zmiešam vajíčka a roztopené vajíčka a do toho pridáme kvások.na to prisypem múkovú zmes a dám program miesiť. Podľa potreby pridajte múku. Ja nikdy nenechávam kysnúť v pekárničke!!!! - Vypracované cesto dám do teplej misky, poprášim jemne múkou, zakryjem utierkou. - Dajte kysnúť na teplé miesto cca 30min a na doske rozdeľte potom na cca 5 bochníčkov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.10.2012, 8:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SKVELÁ ŠTRÚDĽA, ktorú zvládne každý (plnka TVAROHOVÁ a z BB PUDINGU )POTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka, 100g masla, 2žĺtky, 500g hladkej múky, 80g cukru, 1 lyžička soli, droždie POSTUP PRÍPRAVY Toto cesto je tak nesmierne skvelé a tak úžasne sa s ním pracuje - skrátka jedna báseň a naviac sa dá vyvaľkať na tenúčko - tak ako máte radi. Ja cesto miešam v pekárničke ale nie je podmienka - nakoľko to pri dvojčatách ani inak nejde. - Na spodok si dám vlažné-skôr teplé mliečko, roztopené maslo a žĺtka = toto viem si trocha premiešať - nasledujú sypké prísady ktoré dáme na tekuté: múka, cukor, soľ = premiešam a múku viem preosiať-ale nie je podmienka a na vrch položím rozdrobené droždie (ak uprednostňujete sušené - tak dajte tie) - vymišať a nechať kysnúť pod utierkou na teplom mieste v miske (ja nikdy nenechávam kysnúť v pekárničke, hoc tam cesto miešam) - rozdelím na 2časti ak chcete menšie štrúdle, kľudne aj 3ks a naplníme podľa chuti - na plech dám papier na pečenie, štrúdle a prikryjem utierkou a nechám ešte podkysnúť cca 30-40min. - tesne pred pečením potieram roztopeným maslom ale nutné je potrieť aj tesne pred dopečnením a samozrejme ihneď po vytiahnutí z rúry - pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C cca 20-25min -prvých 15min. ja neotváram - aby cesto nespľaslo Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 10.1.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehulinké fantastické batôžteky - kysnú až v rúrePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 g Hery, 1 šľahačková smotana, 30 g droždia, 2 žĺtka, štipka soli. Plnka podľa chuti. Okrem toho vajíčko na potretie, práškový cukor a vanilkový cukor na obalenie. POSTUP PRÍPRAVY Kvások: Dáme cca 3-4 PL vlažného mlieka, rozdrobíme droždie, trocha múky- rozmiešam do hladka a zaprášim trochou múky - nechám podkysnúť Do misy nasypeme múku - ja preosievam do toho som zamiešala soľ vedľa rozmiešam v smotane žĺtka Všetko spolu zmiešam spolu s nastrúhanou Herou - spracujeme v hladké cesto, ktoré NENECHÁVAME kysnúť a ihneď tvarujeme koláčiky. Rozšľahaným vajíčkom potretiem, po upečení obalím v práškovom cukore zmiešaným s vanilkovým cukorom. Inšpirovala ma skvelá cukráročka široko ďaleko Iveta S. (yvett) ID 11052 Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.2.2011, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Báječné - prebáječné buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažného mlieka, 80-100 g rozpusteného masla, 2 žĺtky, 1lyžica rumu, štipka soli, 50 g kryštálového cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, strúhaná kôra z jedného citrónu, 500 g hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia vrch a vnútro: maslo, práškový cukor, džem alebo hoc akú chcete náplň POSTUP PRÍPRAVY Odkedy mám svišťov - dvojčatká - miesim v domácej pekárničke -tak na spodok dám mlieko, rum, rozpustené maslo, 2 žĺtky citrón.šťavu a nechám pár krát premiešať ale nie je absolutne podmienka -zmiešam si bokom preosiatu múku, vanilkový a kryštálový cukor, kôru a takto zmiešanú zmes pomaly vysypem na tekuté ingrediencie v pekárničke, na vrch už len dám namrvené droždie (alebo sušené-kto je ako zvyknutý) - necháme vymiešať - ja púšťam program cesto - miesenie - pozor !!! nechávam to cca 2x za sebou po cca 20min. čiže po kiaľ mieša - nenechávam v žiadnom prípade to tam kynúť - preložim na teplú kovovú misku, prikryjem a dám na teplé miešto vykysnúť - vykrajujeme buchtičky,plním džemom podľa chuti alebo hoc akou plnkou - musí sa poriadne uzavrieť, aby plnka nevytiekla - poukladáme na plech a nechám ešte asi 30-45minút podskočiť - VEĽMI DôLEŽITÉ !!!!!! - VŠETKY MUSíTE DôKLADNE PRETRIEŤ ROZTOPENýM MASLOM !!! HOVORí SA buchta musí sa vymáčať v masle !!! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.2.2011, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |