. .. .. .. .. .. .
. .

Trdelník - RECEPT 39175

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 59700 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Trdelník


[ recept č. 39175 zo dňa  ]


Trdelník


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky 250 ml mlieka 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice cukru práškového 1lyžica kryštál cukru droždie štipka soli trošička rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

píšem postup ako ho robím ja (používam pekárničku)

- Pripravím si kvások: do teplého mliečka kvasnice, lyžicu kryštál cukru, poprášiť múkou - tak ako kto robí kvások.
- Medzitým si preosejem múku, pridám soľ, cukor - premiešam
v pekárničke:
- Zmiešam vajíčka a roztopené vajíčka a do toho pridáme kvások.na to prisypem múkovú zmes a dám program miesiť. Podľa potreby pridajte múku. Ja nikdy nenechávam kysnúť v pekárničke!!!!
- Vypracované cesto dám do teplej misky, poprášim jemne múkou, zakryjem utierkou.
- Dajte kysnúť na teplé miesto cca 30min a na doske rozdeľte potom na cca 5 bochníčkov.
- Kždý rozvaľkajte na hrúbku cca 0,5cm a rozkrájajte na rovnaké pásiky asi tak 3-4cm hrubé .
- Klasika drevenný valček pevne a celý vrátane koncov otočím alobalom !!!
- Jednotlivé pásiky pevne otáčam na daný valček tak, aby sa pásiky prekrývali !!! a aby ste mali kraje voľné a dal sa Vám trdelník krásne stiahnúť.
- Koniec popritláčať, celý trdelník potrieť olejom a omočiť v posýpke aká Vám chutí či už orechová, škoricová...
- Trdelník dáme na hlbší plech tak, aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu - cesto sa nesmie dotýkať dna plechu.
- Pečieme na 160°C vo vopred vyhriatej rúre asi tak 20-25min- záleží od rúry - nutné sledovať!
- Upečené opäť omočím v posýpke , stiahnem z valčeka. niekedy to nejde tak to dám dolu aj a alobalom. ten ide dolu krásne -super sa odliepa a nelepí sa na trdelník, to sa nebojte.
- Ak to pôjde, nechajte vychladnúť - my aj teplé :DDD

Posýpka je na Vás:
orechová - napleté orechy, práškový cukor, vanilkový cca 1/4 balíčka-pre vôňu
škoricová - škoricový cukor, vanilkový, trocha práškového


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravené na pečenie - pozor na ľavej strane to mám dosť do kraja a to sa zle potom sťahuje
upečené oriešky prevoňajú tak byt, dom - ach jááj - príjemná vôňa
Krásne sa odtáča a ako chutí -mňááááááááááááááám


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kakaové muffinky | Trdelník | prsia k 60tke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (29.9.2012, 13:29)
robila som ich včera... fantastickéééééééééé (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (12.10.2012, 8:45)
supeeer, som rada, že chutilo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.4.2011, 14:39)
Vyzera super. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (15.4.2011, 11:46)
http://www.trdlofest.creatiff.sk/ pre všetkých čo chcú vidieť ako sa robí originál trdelník. A samozrejme ochutnať aj s dobrým vínkom. (Y) ,-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu