. .. .. .. .. .. .
. .

Trdelník - RECEPT 39175

Janka V. (bambulkajanka) ID 59700
.
mimibazar.sk/bambulkajanka
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.9.2008
Naposledy: 18.6.2022 20:07
Aktualizácia: 19.3.2015 19:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 29
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Trdelník


[ recept č. 39175 zo dňa  ]


Trdelník


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky 250 ml mlieka 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice cukru práškového 1lyžica kryštál cukru droždie štipka soli trošička rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

píšem postup ako ho robím ja (používam pekárničku)

- Pripravím si kvások: do teplého mliečka kvasnice, lyžicu kryštál cukru, poprášiť múkou - tak ako kto robí kvások.
- Medzitým si preosejem múku, pridám soľ, cukor - premiešam
v pekárničke:
- Zmiešam vajíčka a roztopené vajíčka a do toho pridáme kvások.na to prisypem múkovú zmes a dám program miesiť. Podľa potreby pridajte múku. Ja nikdy nenechávam kysnúť v pekárničke!!!!
- Vypracované cesto dám do teplej misky, poprášim jemne múkou, zakryjem utierkou.
- Dajte kysnúť na teplé miesto cca 30min a na doske rozdeľte potom na cca 5 bochníčkov.
- Kždý rozvaľkajte na hrúbku cca 0,5cm a rozkrájajte na rovnaké pásiky asi tak 3-4cm hrubé .
- Klasika drevenný valček pevne a celý vrátane koncov otočím alobalom !!!
- Jednotlivé pásiky pevne otáčam na daný valček tak, aby sa pásiky prekrývali !!! a aby ste mali kraje voľné a dal sa Vám trdelník krásne stiahnúť.
- Koniec popritláčať, celý trdelník potrieť olejom a omočiť v posýpke aká Vám chutí či už orechová, škoricová...
- Trdelník dáme na hlbší plech tak, aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu - cesto sa nesmie dotýkať dna plechu.
- Pečieme na 160°C vo vopred vyhriatej rúre asi tak 20-25min- záleží od rúry - nutné sledovať!
- Upečené opäť omočím v posýpke , stiahnem z valčeka. niekedy to nejde tak to dám dolu aj a alobalom. ten ide dolu krásne -super sa odliepa a nelepí sa na trdelník, to sa nebojte.
- Ak to pôjde, nechajte vychladnúť - my aj teplé :DDD

Posýpka je na Vás:
orechová - napleté orechy, práškový cukor, vanilkový cca 1/4 balíčka-pre vôňu
škoricová - škoricový cukor, vanilkový, trocha práškového


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pripravené na pečenie - pozor na ľavej strane to mám dosť do kraja a to sa zle potom sťahuje


upečené oriešky prevoňajú tak byt, dom - ach jááj - príjemná vôňa


Krásne sa odtáča a ako chutí -mňááááááááááááááám



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< CHRUMKAVÉ KURČA na majonéze a zapečené v cornflaksoch | Trdelník
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (29.9.2012, 13:29)
robila som ich včera... fantastickéééééééééé (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (12.10.2012, 8:45)
supeeer, som rada, že chutilo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.4.2011, 14:39)
Vyzera super. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (15.4.2011, 11:46)
http://www.trdlofest.creatiff.sk/ pre všetkých čo chcú vidieť ako sa robí originál trdelník. A samozrejme ochutnať aj s dobrým vínkom. (Y) ,-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu