. .. .. .. .. .. .
. .

Báječné - prebáječné buchty - RECEPT 37024

Janka V. (bambulkajanka) ID 59700
.
mimibazar.sk/bambulkajanka
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.9.2008
Naposledy: 18.6.2022 20:07
Aktualizácia: 19.3.2015 19:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 29
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Báječné - prebáječné buchty


[ recept č. 37024 zo dňa  ]


Báječné - prebáječné buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažného mlieka, 80-100 g rozpusteného masla, 2 žĺtky, 1lyžica rumu, štipka soli, 50 g kryštálového cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, strúhaná kôra z jedného citrónu, 500 g hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia vrch a vnútro: maslo, práškový cukor, džem alebo hoc akú chcete náplň

POSTUP PRÍPRAVY

Odkedy mám svišťov - dvojčatká - miesim v domácej pekárničke

-tak na spodok dám mlieko, rum, rozpustené maslo, 2 žĺtky citrón.šťavu a nechám pár krát premiešať ale nie je absolutne podmienka
-zmiešam si bokom preosiatu múku, vanilkový a kryštálový cukor, kôru a takto zmiešanú zmes pomaly vysypem na tekuté ingrediencie v pekárničke, na vrch už len dám namrvené droždie (alebo sušené-kto je ako zvyknutý)
- necháme vymiešať - ja púšťam program cesto - miesenie - pozor !!! nechávam to cca 2x za sebou po cca 20min. čiže po kiaľ mieša - nenechávam v žiadnom prípade to tam kynúť
- preložim na teplú kovovú misku, prikryjem a dám na teplé miešto vykysnúť
- vykrajujeme buchtičky,plním džemom podľa chuti alebo hoc akou plnkou - musí sa poriadne uzavrieť, aby plnka nevytiekla
- poukladáme na plech a nechám ešte asi 30-45minút podskočiť - VEĽMI DôLEŽITÉ !!!!!! - VŠETKY MUSíTE DôKLADNE PRETRIEŤ ROZTOPENýM MASLOM !!! HOVORí SA buchta musí sa vymáčať v masle !!!
- pečieme zo zlatova cca 20minút na 190°C, po vybratí niekto natiera vodou, olejom ja opäť maslom a ostanú úžasne lesklé
- ocukríme a podávame

rôzne variácie:
tvarohová: tvaroh zmiešam so žĺtkom, lyžicou vanilkového puding.prášku - nemusí byť, cukor podľa chuti, napučané hrozienka
orechová: zmiešam mleté orechy s práškovým cukrom, nalejem trocha prevareného alebo veľmi horúceho mliečka, aby sa sparili troška
maková: namletý mak zmiešam s práškovým cukrom, nalejem trocha prevareného alebo veľmi horúceho mliečka, aby sa sparil troška , hrozienka, môže byť troška nastrúhaného jabĺčka
pudingová: tú som robila len raz - urobila som zo zlatého klasu hustejší puging a nedala som vyhladnúť a lyžicou opatrne zavinovala

Obmena receptu: robím aj takýto recept : ale z neho nemám foto : 500g polohrubej múky, 25g droždia, 80g práškového cukru, 3 žĺtky, štipka soli, 80g masla, asi 1/4l mlieka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


vyčvachtať v masle


:) tieto plnené lekvárom



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Plnená cuketa | Báječné - prebáječné buchty | Krehulinké fantastické batôžteky - kysnú až v rúre >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 20:32)
aj my sme doma buchtový :)-krasne sa ti podarili
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.2.2011, 7:48)
vyzerajú výborne Janka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (7.2.2011, 20:29)
ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu