. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Cuketovo-čokoládový šťavnatý koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky múka polohrubá 2/3 hrnčeka kakao 2 ČL sóda bikarbóna 2 ČL škorica mletá 4 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštálový jemný 1 hrnček olej 4 hrnčeky cuketa nastrúhaná

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej a pridáme múku + kakao + sódu bikarbónu + škoricu, premiešame a nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú cuketu.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom a dáme piecť na 180°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou.
Upečený môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokré



POTREBNÉ PRÍSADY

75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie

POSTUP PRÍPRAVY

Vo fotopostupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Škoricové hniezda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa Martina P. (Mata74) ID 9033

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová torta CAPRESE - recept z talianskej stránky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami.
Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku.
Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi.

Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-)

Nakonci môžeme posypať cukrom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.8.2013, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*Vynikajúci medovník *



POTREBNÉ PRÍSADY

***Z českého MMB podľa Dita E. (Ditula) ID 17206, ktorej ďakujem za skvelý recept*** Prísady: -3 vajíčka -300g kryštálového cukru - 1 Hera - 3 lyžice medu - 1 ČL sódy bikarbóny - 400 g hladkej múky Krém: - 1 SALKO - 300 g masla- Bol to môj prvý medovník, všetko išlo ako po "masle", chuťovo je vynikajúci, tak ho určite vyskúšajte!

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň vopred si uvaríme Salko. Ponorené vo vode varíme asi 2 hodiny. Dolievame vodu, aby bola plechovka stále celá vo vode.
2. Na medové placky: -Pripravíme si hrniec, naplníme ho vodou a doň ponoríme menší hrniec. Do menšieho hrnca dáme Heru a necháme ju na ohni rozpustiť, pridáme vajíčko, cukor, sódu, med, múku a miešame asi 10 minút. Šľaháme až kým je cestíčko jednotné a zlatisté.
3. Na pečiaci papier si nakreslíme kruhy (obkreslíme dno tortovej formy) a hmotu rozdelíme na 6 rovnakých častí a natrieme na pečiaci papier. Vždy natrite viac hmoty, ako je vyznačený kruh, z odrezkov bude posýpka medovníka. Placky pečieme každú cca 7 minút asi na 170 c (treba sledovať), pečú sa dozlatova. Po vybratí placky orežeme nožom podľa dna tortovej formy na pravidelné kruhy a odrezky necháme na posýpku.
4. Do uvareného Salka vmiešame 300 g masla a vyšľaháme na krém. Môžete ešte pridať mleté oriešky.
5. Placky natierame krémom a postupne tvoríme medovník. Nakoniec potrieme vrch aj okraje medovníku a posypeme nadrobno pomletými odrezkami, ktoré ešte môžeme zmiešať s mletými orieškami.
6. Medovník necháme odležať aspoň jeden deň :) Pochutíte si a neoľutujete!!! A vôbec to nie je také ťažké, ako si myslíte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.7.2009, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkovo-gaštanová roláda :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: -6 vajíčok - 100 g práškového cukru - 1 vanilínový cukor - 3 PL kakaa - Náplň: - 250 ml šľahačkovej smotany - 1 ztužovač šľahačky - 200 -250 g gaštanového pyré- + čokoláda na poliatie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Cesto: Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme oba cukry a vyšľaháme do tuha.
Žĺtka trochu vyšľaháme a pridáme k bielkam. Nakoniec pridáme kakao a trochu vyšľaháme.
Papier na pečenie si z oboch strán potrieme olejom, dáme na veľký plech a vylejeme cesto. Pečieme na 180 C asi 15 min., treba sledovať.
Hotovú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
2) Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a pyré nastrúhame.
3) Vychladnutú roládu otvoríme, natrieme šľahačkou, posypeme pyré a zrolujeme (už bez papiera).
4) Nakoniec môžeme poliať polevou a dozdobiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.11.2012, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže ovocné rezy :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva - Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru - Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao) + ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :)
2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať)

Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :)
Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.7.2009, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

***Vynikajúca makovo-jablková štrúdla!***



POTREBNÉ PRÍSADY

Štrúdličku odporúčam, je skutočne jednoduchá a vynikajúca! Hlavne štavnatá a pre "mak-oholikov" ako som ja priam stvorená! -1 balenie mrazeného lístkového cesta- 200 g mletého maku - 100 ml vriacej prevarenej vody - 40 g kryš. cukru - 2 balíčky škoricového cukru - 450 g nahrubo nastrúhaných jabĺk- 40 g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame mak s vriacou vodou, kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Potom vmiešame nahrubo nastrúhané jablká a dobre spolu premiešame. Podľa potreby môžeme zahustiť veľmi jemnou strúhankou alebo podrvenými piškótami.

Lístkové cesto potrieme roztopeným maslom, zmes natrieme na lístkové cesto, zvinieme, potrieme ešte roztopeným maslom a pečieme na 180 C cca. 35-45 min., treba sledovať.
Dobrú chuť, nebudete ľutovať!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: - 500 g hladkej múky - 200 g práškového cukru - 2 vajcia - 200 g masla - 2 lyžice medu - 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka - Na orechovú zmes: -300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky - 80 g práškového cukru - 120 g masla - 3 lyžice medu - Na krém: - 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky - 1 a 1/2 lyžice Solamylu - 100 g cukru - 250 g masla - 1 vanilkový cukor - K tomu: - 1 dcl rumu-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe :) Tento koláčik síce nie je hotový za pol hodinku, ale ten čas za to určite stojí! Je totiž vynikajúci!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 933 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (275) posledné: 19.12.2016, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Úúúžasný medový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok- Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu- Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)- Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g)

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe ;)
Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :)
Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :)
Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (40) posledné: 26.3.2016, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu