
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Makovo-jablkový koláč*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 160 g polohrubej múky, 110 g masla, 100 ml vlažnej vody, 1,5 čL PDP, štipka soli, 1 PL rumu, 140 g mletého maku, ***** Plnka: 5 - 6 väčších jabĺk, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru, 1 - 2 čL škorice, čokoládová poleva (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Najprv očistíme jablká, časť z nich postrúhame nahrubo, časť pokrájame na kocky. Do tortovej formy (priemer = cca 24 - 25 cm) vložíme PNP a najprv naň naukladáme kocky jabĺk, na ne potom postrúhané jablká a popritláčame rukou. Posypeme škoricou a cukrom + vanilcukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky šľaháme s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu, rum a roztopené (vychladnuté) maslo. Potom pridáme múku zmiešanú s PDP a nakoniec varechou vmiešame sneh. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame zomletý mak. Makové cesto nalejeme na zapečené jablká a naň pridáme druhú polovicu cesta (žlté cesto) a vrátime do rúry. Pečieme pri tej istej teplote, čiže pri 180°C ,... skúšame špajdľou. Hotový koláč vyberieme a formu preklopíme hore dnom. Odstránime papier, necháme trocha schladnúť a polejeme čokopolevou ( alebo len posypeme cez sitko kakaom zmiešaným s cukrom alebo len cukrom). Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 8.11.2014, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Tvarohový veniec *♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600 g polohrubej múky, 125 ml oleja, 300 ml mlieka, 3PL bieleho jogurtu alebo smotany, 3 plné PL kryšt.cukru, 1 čL soli, 2tabletky celaskonu, 3 žĺtka, 3/4 kocky droždia, trocha rumu plnka: Na 1 závin - 1 vanička tvarohu, 1žĺtko, 1/2 sáčku vanilkového pudingu, práškový cukor podľa chuti, hrozienka, na potretie bielko, mandľové lupienky na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Preosejeme múku do misy, urobíme v nej dolinku a vlejeme do nej vlažné mlieko, pridáme všetok cukor a rozmrvené droždie. Necháme stáť v mise prikrytej vrchnákom alebo utierkou. Keď vidíme, že kvasinky vybehli hore, začneme miesiť. Po chvíľke miesenia pridáme olej, soľ, jogurt, celaskony rodrvené na prášok, žĺtky a rum. Miesime aspoň 10 minút, kým nezískame pekné pružné cesto, ktoré sa krásne odlepuje od misy. Potom ho trocha posypeme múkou a prikryjeme misu, dáme kysnúť (cca 3/4 - 1 hodinu... cesto vybehne nááádherne, jedna báseň) Nakysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti (budú dva kusy). Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a prekrojíme ho zúbkovaným nožom na dve časti. Na každú časť nanesieme polovicu tvarohovej plnky a rozotrieme ju. Obidve polovice cesta zrolujeme a ich horné konce stlačíme k sebe. Potom obe rolky chytíme a prepletieme ich navzájom. spodné konce zasa k sebe pritlačíme. Celý závin prehodíme na plech s PNP, stočíme do kruhu a spojíme konce. Potrieme ho zvrchu olejom a dáme ešte pokysnúť na pol hodky. Potom cesto potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Ja som piekla dva plechy naraz, tak som na pečenie použila pizza program s ventilátorom a v polovici pečenia som plechy vymenila. Celé sa to pieklo cca 20 min + 1-2 minútky (som to presne nesledovala, lebo som sa vykecávala s návštevou) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.4.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Kysnuté makové slimáky z rumového cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28887 Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Pomletý mak, cukor a škoricu dáme do rajnice, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame na kašičku. Dáme na sporák, chvíľu dusíme a stále miešame. Necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2010, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Koláče zo skvelého rumového cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 3 PL práškového cukru (mierne kopcom), 1 čL soli, 100 ml oleja, 4 - 5 PL rumu, 2 PL roztopeného masla a na kvások: 1/2 kocky droždia, 1 hrnček mlieka, 1/2 čL cukru,***Plnka: 2 bal.tvarohu, 2 žĺtky, 7 PL cukru, 1 vanil.cukor, hrozienka, džem *** Maslo na potieranie,*** Posýpka: 1 PL rastl. masla, polohrubá múka a práškový cukor podľa potreby, POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme kvások, do misy dáme preosiatu múku, žĺtky, soľ. Kvások asi po 10 minútach vlejeme do stredu misy, pridáme olej a miesime cesto. Po chvíli miesenia pridáme roztopené maslo a rum a miesime ďalej. Môžeme samozrejme miesiť ručne, ale lepšie to je buď miesičom alebo v DP. Cesto posypeme múkou a dáme kysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 17.4.2013, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥* Mačacie oči *♥* (rezy)POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 1/2 prášku DP, štipka soli, 100 g masla, 2 PL kakaa, 3 PL rumu, 6 PL mlieka, 12 ks podlhovastých piškót, ľubovolný džem a rum na poliatie piškótov. Poleva: čokoládová ( v originál recepte bola akási biela poleva, ale nám nechutila a dávam čokoládovú, no a sorry, tamtú som už zabudla...len si spomínam, že do toho šiel škrob) POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 8.10.2017, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Makový cop, tvarohový cop *♥* (kysnutý závin)POTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 2 žĺtka, 1 dl mlieka, 1/2 čL soli, 3 PL práškového cukru, 1 dl oleja, Kvások: 2 dl mlieka,1čL cukru, 1/2 kvasníc, Na plnku: 1 hrudkovitý tvaroh, práškový cukor podľa chuti, 1 žĺtok, vanilkový cukor, hrozienka naložené v rume,...na makovú : 200 g pomletého maku, cukor podľa chuti, trocha mlieka, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, cukru, kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do preosiatej múky, pridáme k nemu cukor, žĺtky, olej, mlieko a soľ a vymiesime cesto, ktoré dáme prikryté kysnúť asi 1 hod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 8.11.2010, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Makové ježe*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - *300 g polohrubej múky, 150 ml mlieka, 20 g droždia, 2 PL cukru, trocha soli, 2 PL majonézy, 1 vajco, 60 ml oleja, 2 PL masla, 2 čL prášku do pečiva* *Plnka - 150 g maku, 3 PL cukru, 2 - 3 PL mlieka, 3 PL džemu* *Na potretie - vajíčko rozšľahané s 1 PL mlieka* POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobíme droždie a trocha múky. Prikryjeme a necháme 5 minút stáť. Múku preosejeme do misy, urobíme v nej dolinku a vlejeme kvások. Pridáme vajíčko a trocha premiešame. Necháme postáť. Asi po 10 - 15 minútach pridáme ostatné ingrediencie - majonézu, soľ, roztopené maslo, olej, prášok do pečiva a vypracujeme cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto. Pripravíme si makovú plnku: zomletý mak premiešame s práškovým cukrom a zmes nasypeme do rajnice s mliekom. Dáme na oheň a trocha povaríme. Necháme vychladnúť a primiešame džem (ja som dala malinový) Cesto po vykysnutí rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme do kruhu a ten rozdelíme na 8 častí. Na širšiu časť cesta dáme plnku a zabalíme ju do cesta, ktoré sa snažíme upraviť do tvaru, ktoré by pripomínalo telo ježka. Kladieme ich na plech s PNP, potrieme olejom a po chvíli ešte rozšľahaným vajcom. Nalepíme očičká - ja som prilepila slnečnicové jadierka, ale lepšie to je z hrozienok, ktoré som však nemala (vždy niekam záhadne zmiznú) ! Potom nožnicami nastrihujeme cesto, čím tvoríme ježkovi akože pichliače. Šupneme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút (zapnutý ventilátor) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 28.3.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Okienkový koláč*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 2 vajíčka, 3 PL kryštálového cukru, 80 ml oleja, 1/2 kocky kvasníc, 1 zarovnaná čL soli* Plnky: *200 g jemného tvarohu + cukor podľa chuti,* 100 g mletého maku + cukor podľa chuti + PL mlieka,* 130 g mletých orechov + cukor podľa chuti + PL mlieka + PL rumu,* malinový džem* POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik mi pripomína Vianoce. Však mrknite a zistíte prečo :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 16.3.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Jablčník z lineckého cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *Cesto - 500 g múky ( zmes 250g hladká : 250g polohrubá ), 250 g Hery (maslo, Palmarin ap.), 200 g práškového cukru (v orig. recepte je 250 g, ale mne to bolo príliš sladké), 2 vajíčka, kypriaci prášok do pečiva ( PDP)* - *Plnka - 10 - 12 väčších jabĺk, citrónová šťava (1/2 citróna), 3 - 4 PL kryštálového cukru, 1 - 1,5 čL mletej škorice* *Na potretie - vajíčko*, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2010, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *♥*Štrúdľa so zápražkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *Cesto - 250 g hladkej múky, 1/4 čL soli, 1 vajco, 8 PL vlažného mlieka, 50 g mierne zmäknutého tuku* *Zápražka - 100 - 120 g tuku (hera, olej, masť), 70 - 80 g hladkej múky, * *Náplň - 6 väčších jabĺk, 1 višňový kompót (7 dl), 150 g orechov, 2 PL kryštál. cukru, 10 dg maku + 2 kopcovité PL práškového cukru, mletá škorica, sáčok piškótov * *Na potretie - vajíčko + 1 PL mlieka + 1 PL oleja* POSTUP PRÍPRAVY Prípravu tejto štrúdle som videla raz dávno na Prime v relácii "Prima vařečka". Bola to príprava jednoduchá ako facka a štrúdle vyzerali krásne. Recept som si zapísala, ale papierik niekde "pošiel" a teraz som sa k receptu znova dostala vďaka jednej milej osôbke z českého MMB. Tak som ho mohla konečne vyskúšať. Štrúdľa je skvelá, hoci to nie je lístkové cesto, vyzerá tak, chutí tak, lístkuje sa úplne najlístkovatejšie a celé to je založené na tej zápražke. Špica :)) (3.9.2012) Dodatočná poznámka - všetky ingrediencie na cesto nahádzať do DP a spustiť program "Cesto" - cesto po 25 min vybrať, šupnúť do chladničky (zabalené vo fólii) *****Poznámka k zápražke ***** Ak robíte zápražku z oleja, dajte z neho do panvice najprv iba polovicu objemu, všetku odváženú múku a restujte, postupne môžete trocha oleja priliať, prípadne pridať i viac múky (múka nie je vždy rovnaká, takže preto). Tá zápražka a zrolovanie cesta nám zabezpečuje pekné lístkovanie, preto viac zápražky nie je na škodu. Ak sa vám zdá zápražka riedka, pridajte viac múky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (61) posledné: 19.4.2018, 6:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |