. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

TOP Donutky z donutkovača



POTREBNÉ PRÍSADY

15 PL Polohrubej múky, 8 PL hnedého cukru, 2 PL Vanilkového extraktu, 25 ml šľahačky, 3 celé vajíčka, 5 PL roztopeného masla, 1 PDP, maslo na vytretie donutkovača, polevu podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Mám nový donutkovač a konečne som našla najchutnejší recept na donutky z neho. \r\nTu je: Hnedý cukor a roztopené maslo spolu rozotrieme a speníme, primiešame vajíčka, šľahačku a extrakt. Postupne prisypeme múku zmiešanú s PDP. Čistý donutkovač nahrejeme do potrebnej teploty, formičky vytrieme roztopeným maslom a plníme tekutým cestíčkom cca 1 KL do jednej priehlbinky. Nám chutia trošku viac prepečené, takže som piekla každú várku 3,5 minúty. Vyšlo mi 42 donutiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 2.2.2018, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pravé francúzske briošky (Brioche)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 100g masla, 100g cukru, 25g kvasníc, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z jedného citrónu, vajce na potretie, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

* v miske vymiešame roztopené maslo, cukor a žĺtky, potom prisypeme citrónovú kôru * vo vlažnom mlieku roztopíme rozdrobené kvasnice, 1 ČL cukru a 1 ČL múky * všetko zmiešame, pridáme preosiatu múku a vymiesyme na mastnejšie, kompaktné cesto * utierkou zakryté cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť * vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku vytvarujeme do valca a rovnomerne nakrájame na dieliky * dieliky vyformujeme do väčších a menších guliek rovnakého počtu* väčšie guľky dáme do väčších papierových košíčkov (na muffinový, alebo obyčajný plech) * doprostred vtlačíme prstom dierku do ktorej dáme menšiu guľku * na plechu necháme cca 10 minút ešte nakysnúť * pečieme na 220 st. cca 10 minút v spodnej časti rúry, potom už stačí iba 5 minút na 180 st. (tieto časy sú podľa mojej rúry, ktorá pečie slabšie, tak to radšej priebežne kontroľujte ,-) Briošky sú vynikajúce teplé, keď sa odlúpne vrchná guľka a na miesto po nej sa dá kúsok pravého masla, to sa pomaličky roztečie celým vnútrom briošky. Dnes som síce kvôli nim vstala o 6:00 ale tie raňajky o 8:00 boli úžasné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo - karamelový tatin



POTREBNÉ PRÍSADY

* 6 väčších hrušiek * 2 kyslé jabĺčka * 80g masla * 80g krupicového cukru * lístkové cesto

POSTUP PRÍPRAVY

* maslo roztopíme na panvici * na maslo dáme osminky olúpaných jabĺk a trošku ich opečieme * na jabĺčka nasypeme cukor, pridáme osminky olúpaných hrušiek a necháme chvíľku karamelizovať do zlatohneda * keď už ťahavý výpek pomaličky bublinkuje, preklopíme ovocie aj so šťavou do formy na koláč * ovocie rozložíme vejárovito po celom dne (jabĺčka dávame rovnomerne medzi hrušky, oživia a osviežia chuť koláčika) * lístkové cesto položíme voľne na jabĺčka, na okrajoch pozakladáme a utesníme * do cesta spravíme dostatok dierok aby pri pečení mohla unikať para * pečieme 18 - 23 minút v rúre predhriatej na 220 st. * jemne zlatohnedý koláčik necháme voľne trochu vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme do nádoby s vyšším okrajom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pravé výborné muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200 g polohrubej múky (naša polohrubá nie je taká jemná ako by mala byť, takže miešam 100g polohrubej a 100g hladkej múky) * 110g krupicového cukru *40g vanilkového cukru *1/2 balíčka PDP * štipka soli *125g masla (môžete nahradiť aj 1 dl oleja,ale nie je to ono) *2 vajíčka *200 ml kyslej smotany, alebo šľahačky * ako plnku môžete dať živé ovocie, hrozienka, alebo čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

* suché suroviny (múku, cukor a PDP) zmiešame spolu v jednej nádobe, mokré suroviny (roztopené maslo, vajíčka a smotanu) v druhej * obsah oboch nádob v jednej z nich zmiešame, pozor iba zľahka rukou (neodporúčam šľahať, aby muffinky nestvrdli) * polohustým cestom plníme košíčky na muffiny * ako plnku môžete použiť čokoľvek od čerstvého ovocia, cez čokoládu až po gaštanové pyré alebo marcipán (to som skúsila nedávno a boli výborné) * pečieme na 180 - 190 st. cca 15 - 20 minút (na muffinovom plechu stačí piecť na 165 st.) * na zvláštne príležitosti môžete do cesta nastrúhať jednu čokoládu na varenie a ešte do každého košíčka vložiť jednu tabuľku čokolády (výsledkom sú čokoládovo - čokoládové úžasné muffiny)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-čokoládové pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 280 g polohrubej múky, 140 g cukru (krupice), 180 g masla (Hery), 1/2 PDP, 2 žĺtka, 2 PL mlieka PLNKA: 250g mrazených malín (stačí aj kyslý malinový, alebo višňový džem), 20 g vanilkového cukru 300 g čokolády na varenie (čím väčší obsah kakaa, tým lepšie), 150 g masla, 150 g smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

1* Suroviny na cesto dobre vypracujeme rukami a necháme 5 minút odpočinúť. 2* Odpočinuté cesto roztlačíme aj s nižším okrajom na menší plech, alebo do guľatej formy na koláče a pečieme na 180 – 200 ºC cca 15 minút. 3* Upečené cesto vytiahneme z rúry a necháme chladnúť. 4* Mrazené maliny zohrejeme na ohni, zmiešame s vanilkovým cukrom a nanesieme na upečené cesto. 5* Do väčšej nádoby vhodnej do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu, šľahačku a maslo, 6* Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 1 minútu na polovičný výkon (500W). 7* Vytiahneme poriadne premiešame, aby nám na stenách nezostala roztopená čokoláda a nezačala sa pripaľovať a dáme zase na 1 minútu zohrievať. 8* Zohrievanie a miešanie opakujeme pokým hmota nie je horúca, hustá a úplne hladká. (Mikrovlnku môžeme nahradiť prípravou nad parou) 9* Čokoládový krém nalejeme na maliny, zarovnáme a necháme úplne vychladnúť. 10* Vychladnutý koláčik dáme na noc do chladničky, aby sa maliny stihli vpiť do cesta a čokoládkový krém dobre sadol. 11* Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.11.2010, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkovo - marcipánový "tarte tatin"



POTREBNÉ PRÍSADY

PLNKA: * 800 g tvrdších sliviek, nie prezretých * 25 g masla * 25 g hnedého krupicového cukru * 100 g marcipánu CESTO: • 2 vajíčka • 100 g cukru - krupice • 75 g rozpusteného masla • 150 g hrubej múky • 1/2 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

1* Na panvici rozpustite maslo na plnku, pridajte cukor a niekoľko minút karamelizujte do bledohneda 2* Chvíľku nechajte chladnúť a nalejte do formy v ktorej budete piecť koláčik 3* Na karamel vo forme vejárovito rozložte vykôstkované štvrťky sliviek v jednej vrstve 4* Z marcipánu vytvarujte tenšiu kruhovú placku s okrajom o cca 1 cm menším ako forma a položte ju na slivky 5* Na marcipánovú placku podokladajte zbytok sliviek 6* Vajíčka a cukor na cesto vyšľaháme do svetlej peny - stačí ručne 7* Primiešame roztopené maslo 8* V ďalšej miske zmiešame suché prísady na cesto (múku a PDP) 9* Suché a tekuté prísady zmiešame jemne rukou 10* Cesto je tekuté, nie štandardné na "tatin", ale slivky pustia veľa šťavy a toto ľahké a mäkké cestíčko absorbuje všetku úžasnú ovocno – karamelovú šťavu 11* Cesto nalejeme na slivky a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 hodinu (prepečenosť zisťujeme špajlou) 12* Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom preklopte hore dnom na tanier s okrajom širším ako je forma 13* Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.11.2010, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu