končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TOP Donutky z donutkovačaPOTREBNÉ PRÍSADY 15 PL Polohrubej múky, 8 PL hnedého cukru, 2 PL Vanilkového extraktu, 25 ml šľahačky, 3 celé vajíčka, 5 PL roztopeného masla, 1 PDP, maslo na vytretie donutkovača, polevu podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Mám nový donutkovač a konečne som našla najchutnejší recept na donutky z neho. \r\nTu je: Hnedý cukor a roztopené maslo spolu rozotrieme a speníme, primiešame vajíčka, šľahačku a extrakt. Postupne prisypeme múku zmiešanú s PDP. Čistý donutkovač nahrejeme do potrebnej teploty, formičky vytrieme roztopeným maslom a plníme tekutým cestíčkom cca 1 KL do jednej priehlbinky. Nám chutia trošku viac prepečené, takže som piekla každú várku 3,5 minúty. Vyšlo mi 42 donutiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 2.2.2018, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pravé francúzske briošky (Brioche)POTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej múky, 100g masla, 100g cukru, 25g kvasníc, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z jedného citrónu, vajce na potretie, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY * v miske vymiešame roztopené maslo, cukor a žĺtky, potom prisypeme citrónovú kôru * vo vlažnom mlieku roztopíme rozdrobené kvasnice, 1 ČL cukru a 1 ČL múky * všetko zmiešame, pridáme preosiatu múku a vymiesyme na mastnejšie, kompaktné cesto * utierkou zakryté cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť * vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku vytvarujeme do valca a rovnomerne nakrájame na dieliky * dieliky vyformujeme do väčších a menších guliek rovnakého počtu* väčšie guľky dáme do väčších papierových košíčkov (na muffinový, alebo obyčajný plech) * doprostred vtlačíme prstom dierku do ktorej dáme menšiu guľku * na plechu necháme cca 10 minút ešte nakysnúť * pečieme na 220 st. cca 10 minút v spodnej časti rúry, potom už stačí iba 5 minút na 180 st. (tieto časy sú podľa mojej rúry, ktorá pečie slabšie, tak to radšej priebežne kontroľujte ,-) Briošky sú vynikajúce teplé, keď sa odlúpne vrchná guľka a na miesto po nej sa dá kúsok pravého masla, to sa pomaličky roztečie celým vnútrom briošky. Dnes som síce kvôli nim vstala o 6:00 ale tie raňajky o 8:00 boli úžasné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo - karamelový tatinPOTREBNÉ PRÍSADY * 6 väčších hrušiek * 2 kyslé jabĺčka * 80g masla * 80g krupicového cukru * lístkové cesto POSTUP PRÍPRAVY * maslo roztopíme na panvici * na maslo dáme osminky olúpaných jabĺk a trošku ich opečieme * na jabĺčka nasypeme cukor, pridáme osminky olúpaných hrušiek a necháme chvíľku karamelizovať do zlatohneda * keď už ťahavý výpek pomaličky bublinkuje, preklopíme ovocie aj so šťavou do formy na koláč * ovocie rozložíme vejárovito po celom dne (jabĺčka dávame rovnomerne medzi hrušky, oživia a osviežia chuť koláčika) * lístkové cesto položíme voľne na jabĺčka, na okrajoch pozakladáme a utesníme * do cesta spravíme dostatok dierok aby pri pečení mohla unikať para * pečieme 18 - 23 minút v rúre predhriatej na 220 st. * jemne zlatohnedý koláčik necháme voľne trochu vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme do nádoby s vyšším okrajom OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pravé výborné muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 200 g polohrubej múky (naša polohrubá nie je taká jemná ako by mala byť, takže miešam 100g polohrubej a 100g hladkej múky) * 110g krupicového cukru *40g vanilkového cukru *1/2 balíčka PDP * štipka soli *125g masla (môžete nahradiť aj 1 dl oleja,ale nie je to ono) *2 vajíčka *200 ml kyslej smotany, alebo šľahačky * ako plnku môžete dať živé ovocie, hrozienka, alebo čokoládu POSTUP PRÍPRAVY * suché suroviny (múku, cukor a PDP) zmiešame spolu v jednej nádobe, mokré suroviny (roztopené maslo, vajíčka a smotanu) v druhej * obsah oboch nádob v jednej z nich zmiešame, pozor iba zľahka rukou (neodporúčam šľahať, aby muffinky nestvrdli) * polohustým cestom plníme košíčky na muffiny * ako plnku môžete použiť čokoľvek od čerstvého ovocia, cez čokoládu až po gaštanové pyré alebo marcipán (to som skúsila nedávno a boli výborné) * pečieme na 180 - 190 st. cca 15 - 20 minút (na muffinovom plechu stačí piecť na 165 st.) * na zvláštne príležitosti môžete do cesta nastrúhať jednu čokoládu na varenie a ešte do každého košíčka vložiť jednu tabuľku čokolády (výsledkom sú čokoládovo - čokoládové úžasné muffiny) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinovo-čokoládové pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 280 g polohrubej múky, 140 g cukru (krupice), 180 g masla (Hery), 1/2 PDP, 2 žĺtka, 2 PL mlieka PLNKA: 250g mrazených malín (stačí aj kyslý malinový, alebo višňový džem), 20 g vanilkového cukru 300 g čokolády na varenie (čím väčší obsah kakaa, tým lepšie), 150 g masla, 150 g smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY 1* Suroviny na cesto dobre vypracujeme rukami a necháme 5 minút odpočinúť. 2* Odpočinuté cesto roztlačíme aj s nižším okrajom na menší plech, alebo do guľatej formy na koláče a pečieme na 180 – 200 ºC cca 15 minút. 3* Upečené cesto vytiahneme z rúry a necháme chladnúť. 4* Mrazené maliny zohrejeme na ohni, zmiešame s vanilkovým cukrom a nanesieme na upečené cesto. 5* Do väčšej nádoby vhodnej do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu, šľahačku a maslo, 6* Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 1 minútu na polovičný výkon (500W). 7* Vytiahneme poriadne premiešame, aby nám na stenách nezostala roztopená čokoláda a nezačala sa pripaľovať a dáme zase na 1 minútu zohrievať. 8* Zohrievanie a miešanie opakujeme pokým hmota nie je horúca, hustá a úplne hladká. (Mikrovlnku môžeme nahradiť prípravou nad parou) 9* Čokoládový krém nalejeme na maliny, zarovnáme a necháme úplne vychladnúť. 10* Vychladnutý koláčik dáme na noc do chladničky, aby sa maliny stihli vpiť do cesta a čokoládkový krém dobre sadol. 11* Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 16.11.2010, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkovo - marcipánový "tarte tatin"POTREBNÉ PRÍSADY PLNKA: * 800 g tvrdších sliviek, nie prezretých * 25 g masla * 25 g hnedého krupicového cukru * 100 g marcipánu CESTO: • 2 vajíčka • 100 g cukru - krupice • 75 g rozpusteného masla • 150 g hrubej múky • 1/2 PDP POSTUP PRÍPRAVY 1* Na panvici rozpustite maslo na plnku, pridajte cukor a niekoľko minút karamelizujte do bledohneda 2* Chvíľku nechajte chladnúť a nalejte do formy v ktorej budete piecť koláčik 3* Na karamel vo forme vejárovito rozložte vykôstkované štvrťky sliviek v jednej vrstve 4* Z marcipánu vytvarujte tenšiu kruhovú placku s okrajom o cca 1 cm menším ako forma a položte ju na slivky 5* Na marcipánovú placku podokladajte zbytok sliviek 6* Vajíčka a cukor na cesto vyšľaháme do svetlej peny - stačí ručne 7* Primiešame roztopené maslo 8* V ďalšej miske zmiešame suché prísady na cesto (múku a PDP) 9* Suché a tekuté prísady zmiešame jemne rukou 10* Cesto je tekuté, nie štandardné na "tatin", ale slivky pustia veľa šťavy a toto ľahké a mäkké cestíčko absorbuje všetku úžasnú ovocno – karamelovú šťavu 11* Cesto nalejeme na slivky a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 hodinu (prepečenosť zisťujeme špajlou) 12* Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom preklopte hore dnom na tanier s okrajom širším ako je forma 13* Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 8.11.2010, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |