. .. .. .. .. .. .
. .

Pravé francúzske briošky (Brioche) - RECEPT 36985

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 174273 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pravé francúzske briošky (Brioche)


[ recept č. 36985 zo dňa  ]


Pravé francúzske briošky (Brioche)


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 100g masla, 100g cukru, 25g kvasníc, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z jedného citrónu, vajce na potretie, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

* v miske vymiešame roztopené maslo, cukor a žĺtky, potom prisypeme citrónovú kôru * vo vlažnom mlieku roztopíme rozdrobené kvasnice, 1 ČL cukru a 1 ČL múky * všetko zmiešame, pridáme preosiatu múku a vymiesyme na mastnejšie, kompaktné cesto * utierkou zakryté cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť * vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku vytvarujeme do valca a rovnomerne nakrájame na dieliky * dieliky vyformujeme do väčších a menších guliek rovnakého počtu* väčšie guľky dáme do väčších papierových košíčkov (na muffinový, alebo obyčajný plech) * doprostred vtlačíme prstom dierku do ktorej dáme menšiu guľku * na plechu necháme cca 10 minút ešte nakysnúť * pečieme na 220 st. cca 10 minút v spodnej časti rúry, potom už stačí iba 5 minút na 180 st. (tieto časy sú podľa mojej rúry, ktorá pečie slabšie, tak to radšej priebežne kontroľujte ,-) Briošky sú vynikajúce teplé, keď sa odlúpne vrchná guľka a na miesto po nej sa dá kúsok pravého masla, to sa pomaličky roztečie celým vnútrom briošky. Dnes som síce kvôli nim vstala o 6:00 ale tie raňajky o 8:00 boli úžasné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pred pečením na plechu
po upečení


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< pre stryka na 70-tku | Pravé francúzske briošky (Brioche) | Na stretávku po 20-tich rokoch zo ZŠ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:09)
(Y) (Y) briošky som ešte nejedla, ale vyzerajú veľmi dobre a s tým masielkom to môže byť lahoda |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:40)
No ja práve jemne sladké pečivko s masielkom zbožňujem a tieto briošky ešte krásne prevoní citrónová kôra. Tento víkend si asi upečiem zase, len skúsim pohľadať nejaký iný receptík, pretože poslednú som dorazila zohriatu dnes na raňajky a bola stále výborná |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 19:57)
určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (7.2.2011, 18:48)
Ivetka, dnes som ich zobrala na koštovku do práce, kolegyne sú moje vďačné, pokusné ochutnávačky a mali úspech. Prihriala som ich v mikrovlnke, odlupla guľku z vrchu, do dierky dala plátok masla, to sa krásne roztieklo a chutili tak ako keď boli včera čerstvé :-) Dúfam, že budú chutiť aj u teba (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu