. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sedliacke fondue ala ja



POTREBNÉ PRÍSADY

2 bosniaky, 1 veľká červená cibuľa, 1 paprika, trochu tempehu, 1 kyslá smotana, 1črievkový syr, korenie, vegeta...

POSTUP PRÍPRAVY

Bosniakom odkrojíme vrch a vydlabeme striedku ...takto rozpitvaný bosniak dáme na 10 minut do rúry - aj striedku ....rozohriatej na 180 - 200 stupnov nech sa trošku opečie...medzi tým si dáme na kvapku oleja smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a kúsok údeného tempehu tiež na kocky ....niekto dáva v tomto štádiu pokrájanú klobásku...keď sa nám suroviny trošku osmažia pridáme kyslú smotanu a tavený syr...dochutíme korením prehrejeme a zmes plníme do už predom pripečených bosniakov ....necháme 10 - 15 min zapiect a papáme najlepšie rukami zababraní až po lakte....odlomiť namočiť ham...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.1.2013, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šampiňóny na smotane s tarhoňou



POTREBNÉ PRÍSADY

Šampiňóny Kyslá smotana 1 väčšia cibuľa Mletá paprika sladká Soľ Petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny:
Na olivovom oleji si orestujeme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané šampiňóny a podlejeme vodou. Necháme variť, až kým šampiňóny nezmäknú. Potom si v malom množstve vody rozmiešame 2-3 polievkové lyžičky polohrubej múky a pridáme ich k šampiňónom. Povaríme minútku. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, mletú papriku a až na koniec soľ!
Tarhoňa:
Na olivovom oleji si troška opečieme tarhoňu. Stále miešame, aby neprihorela. Zalejeme vodou, osolíme a varíme až dovtedy, kým nám nevsiakne vodu. Ak nám zostalo už iba málo vody, necháme v prikrytom hrnci ešte pár minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Anita H. (anitahe) ID 186210 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SÓJOVO FAZUĽOVÝ GULÁŠ



POTREBNÉ PRÍSADY

Sójové kocky ( rezančeky), červená fazuľa v plechovke, 2 cibule, zemiak, bujón, gulášové korenie, múka, cesnak, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný gulášik, je pri ňom veľa možných variácií ( s lečom, bez fazule, s hlivou...).
Najprv si dáme sójové kocky do vriaceho bujónu a na miernom ohni povaríme 15 minút. Medzitým si ošúpeme cibuľu a cesnak a zemiak. Po 15 minútach kocky scedíme. Do hrnca si dáme na olej popražiť cibuľu, potom pridáme kocky, posolíme, okoreníme gulášovým korením a premiešame. Chvíľku opekáme a zalejeme vodou. Pridáme bujón, zemiak pokrájaný na kocky, celú cibuľu, cesnak, dosolíme už len podľa chuti. Zakryjeme pokrievkou a keď začne vrieť varíme 10 minút. Potom zahustíme múkou trozhabarkovanou vo vode. Varíme ešte 5 minút. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu, premiešame a guláš je hotový. Podávame s chlebíkom, alebo knedľou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2012, 2:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tekvicový mišmaš



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibuľe, 1 paprika, zvyšok tekvice, mčk, soľ, olivový olej, kúsok tempehu, trošku sojakrému....

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame - ja som dala 1 červenú - a dáme restovať posolenú spolu s paprikou nakrájanou na malé kocky...osolíme okoreníme...vodu som vobec nepridávala...pridáme na kocky nakrájanú oranžovú tekvicu a na kocky nakrájaný údený tempeh...každý množstvo podľa seba ja som brala čo chladnička dala...minútku pred koncom pridáme 1 -2 strúčiky cesnaku rozmačkané a asi 1tretinu sojakrému z črievka....odstavíme a papáme s chlebíkom alebo zemiačkami....dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečená cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 malých cvikiel, cibuľa, cesnak, balsamico ocot, soľ, rozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé štvrtinky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak, trochu posolíme. Pridáme rozmarín (ja som dala provensálsku zmes) a pokvapkáme s balsamicom. Pečieme v balíčkoch z alobalu na 200° cca 2 hodiny. Ja som podávala so zemiakovým pyré a rukolou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta F. (Zanet87) ID 88531 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrové chlebíky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g eidamu, cibuľa, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, červená sladká paprika, chlieb, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto chlebíky občas robievam na večeru, je to rýchle a ľahké :)
Syr nastrúhame najemno, pridáme vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, trošku soli, mleté čierne korenie a červenú papriku. Vidličkou dobre premiešame. Ak máte kúsok slaninky alebo salámu, môžete pridať nakrájané na kocky. Masu natrieme na chlieb a osmažíme na oleji, najprv z natretej strany a potom z druhej strany ako topeničku. Toto množstvo vystačí na 6-8 chlebíkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina E. (mackae) ID 64264 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.1.2013, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Spenatove Suffle



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2kg spenat cerstvy ak mame k dispozicii,1 stredna cibula,olivovy olej,sol,feta,4 vajicka a 2 lyzice hl.muka. Je to velmi rychle a velmi dobre.

POSTUP PRÍPRAVY

Spenat umyjeme a nakrajame na vacsie pruzky,stopku odrezeme,pouzijeme ,len listy.
Nakrajame si cibulu na drobne kococky a osmahneme na olivovom oleji,pridame spenat osolime,ak chceme mozeme pridat troska vegety,ale nemusime.Pripravime si gulatu,keramicku nadobu na pecenie cca priemer 25cm,/pekne sa to potom kraja na trojuholniky/trosku vymastime olivovym olejom a vysypeme mukou,prebytocnu muku odstranime.
Pelozime spenat,bez prebytocnej stavy,najlepsie ked vyberame dierkovou podberackou,vyslahame vajicka prislahame muku a jednoducho vylejeme na spenat,na vrch rozdrolime fetu,ale aj bez nej je to vynikajuce!
Pecieme v rure na 180stupnov cca 20-25 min do zlatovo.
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2012, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

karfiolové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, cca 140g hladkej múky, 2 vajcia, soľ, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.2.2014, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Najlepší špenátový prívarok z čerstvého špenátu



POTREBNÉ PRÍSADY

nejlepsi spenatovy privarok! dve balenia cerstveho spenatu, cesnak podla chuti - cca 4 struciky,, 1PL masla, 1 smotana na varenie, 2PL hladkej muky, sol, korenie , vajicka+ ++zemiakova kasa-zemiacky, mlieko, sol, maslo,

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo velkom hrnci si rozpalime maslo
2. spenat preplachneme studenou vodou a dame k maslu, stisime plamen
3. osolime a okorenime, prikryjeme pokrievkou a nechame dusit 15-20 min (ak chcete podliat, tak max pol deci vody)
4. udusene rozmixujeme ponornym mixerom a pridame roztlaceny cesnak
5. prilejeme smotanu, premiesame
6. z vysky poprasime mukou (ak treba zahustit), znova pomixujeme, nechame prevriet, a je to!

Nachystame si zemiackovu kasu a varene vajicka alebo volske oko a podavame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.5.2017, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rizoto z pečenej tekvice



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica tekvice hokaido, 2 cibule, pár strúčikov cesnaku,olivový olej, soľ, mčk, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu umyjeme nakrájame na kocky dáme do pekáča s nahrubo nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku v šupke...pridáme olivový olej, soľ prípadne vegetu...mleté čierne korenie...premiešame a dáme piecť na 180 - 200 stupňov približne na 20 minút....
Do hrnca si dáme zovrieť slanú vodu do nej vsypeme ryžu ja som nepreplachovala aby bolo rizoto krémovitešie...dala som pollitrový hrnček ryže do vriacej vody...varíme 15 min....vyvaríme ryžu ako by sme varili cestoviny....po 15 min ryžu zlejeme...nepreplachujeme...dáme spať do hrnca, pridáme pečenú tekvicu...dosolíme dokoreníme pridáme plátok masla a strúhaný parmezán podľa chuti...zamiešame necháme chvilinku rizoto aby sa skamarátilo a papáme posypané parmezánom...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.11.2012, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu