končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Mexická chilli polievka - neodolateľnáPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1cibuľa, soľ, MČK, ml.paprika, pohár leča, 1 konzerva červenej fazule, čili, zásmažka POSTUP PRÍPRAVY Dnes som túto úžasnú polievku varila, a tak mi napadlo, že sa s Vami, žienky , podelím o recept na túto dobrotu. Keď som tento recept dostala, veľmi som mu nefandila, lebo lečo v polievke...? Ale za nejaký čas som ho zo zvedavosti vyskúšala a od tej doby sa v celom našom príbuzenstve zaradil medzi delikatesy. Je to výborná pochúťka pre známych, ktorí si ju vždy pred návštevou u nás objednávajú - čo viac si môžem želať: hotová je za pol hodinky a je jej plný hrniec! A večer umyjem prázdny hrniec. Minulý rok na Silvestra som ju na želanie mojich domácich robila namiesto kapustnice. Postup prikladám: Mleté mäso (bravčové - nie bôčik, ten je veľmi mastný, alebo aj mix s hovädzím) podusím na cibuli. Oleja pod cibuľu dávam minimum, lebo mäso pustí tuk a ešte príde zásmažka. Osolím, okorením, ml.paprika, podlejem vodou (asi 3/4 l). Nechám povariť asi 10 min., vsypem (vlejem?) 7dl pohár leča, prepláchnutú fazuľu z konzervy, už len prehrejem 5 min., dochutím čili pastou (s tou veľmi opatrne, radšej ochutnávajte a po troškách dochucujte, aby z toho nebola žieravina). Ja dávam čili veľmi decentne, kto chce, nech si dochutí na tanieri. Zahustím zásmažkou. Teraz zisťujem, že písanie tohto receptu mi trvalo dlhšie ako samotné varenie polievky. Želám dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 16.7.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Masovo-zemiakovy nakypPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1,5 kg zemiakov, 3 stredne paradajky, 1 stredna cibula, 1 lyzica oleja, cca 400g mleteho masa (bravcove, resp. miesane hovadzie s bravcovym), 3 lyzice masla, 3 lyzice hladkej muky, 1/8l mlieka, 200g slahackovej smotany, 50g tvrdeho syra, bazalka a tymian (cerstve alebo susene bylinky), sol a cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Nieco medzi lasagnami a francuzskymi zemiakmi ;)... A veeeelmi dobre ;) TIP: Medzi jednotlive vrstvy dame par tenkych platkov opecenej anglickej slaninky. Aby nebola mastna tak ju odmastime kuchynskym papierom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.5.2009, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LASANEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 krabica cestoviny LASANE, 500g mleté mäso, 1cibuľu, 1paradajkovy pretlak(alebo drvené rajčiny), olej, soľ, korenie, červená paprika, 2-3 cesnaky , 40dkg tvrdého syra Na Bešamel: maslo, mlieko, hladú múku, soľ, biele korenie, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravime mäso a bešamel. Na troske oleja si opražime nakrajanu na kocky cibuľu, pridame mleto mäso, ktore osolime okorenime a pridame červenu papriku. Mäso podusime a pridame pretlak alebo drvene paradajky ako kto ma rad, nakoniec este pridame pretlacene stručiky cesnaku a odstavime. Pripravime si besamel: ja na tuto davku davam liter mlieka varit, pridame asi 100g masla, nechame maslo roztopit v mlieku a zatial si pripravime asi 2-3 lyžice hl. múky rozmiešane v troske mlieka. tuto kašicku pridavame do mlieka a uvarime ako puding ale mal by to byť redšie. Potom to ochutime soľou a troškou bieleho korenia a bazalkou. Do pekača dame na spodok dna bešamel nie vela, poukladame na neho plátky lasani (davame surove nevarime) a ne mäsovúplnku aj zo šťavou, na mäso pridame troha postruhaneho syra a opakujeme postup. Bešamel , plátky lasani, mäsova plnka, strúhany syr. Vrchna a teda aj posledna čast čo je platky lasani sa konči bešamelom a strúhany syr. Nemusite sa bať že by plátky neboli uvarene je tam dostť šťavy aby sa to uvarilo. Pečie sa to asi 40 minut pri teplote 180 C. (ak mate radi rajčiny môžete na mäsovú plnku nakrajať krúžky rajčin aj tak je to dobré) ....prajem dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Katarína *. (kacena1) ID 3623 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 24.3.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Rozmarínové mäsové guličky Jamieho Olivera zapekané v paradajkovej omáčke so špagetamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 DÁVKA NA MÄSOVÉ GULIČKY: 900 g mletého mäsa (najlepšie hovädzie a bravčové pol na pol), 1 hrsť strúhanky, 2 zarovnané PL sušeného oregana, 1/2 ČL drvenej rasce, 1/2 drvenej sušenej čili papričky, 1 PL najemno nasekaného čerstvého rozmarínu, 1 žĺtok, soľ, čerstvo zomleté mleté čierne korenie (ja odporúčam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb);;; OMÁČKA (množstvo omáčky je zhruba pre pol dávky mäsových guličiek t.j. asi 450g mäsa): 5 paradajok + 1 krabička paradajkového pyré (alebo 2 konzervy drvených paradajok), 3 strúčiky cesnaku, hrsť vetvičiek tymiánu, hrsť bazalkových lístkov, olivový olej, balsamicový ocot, hrsť strúhaného parmezánu, korenie, soľ;;; + 1 balíček cestovín, napr. špagiet POSTUP PRÍPRAVY Tieto mäsové guličky sú skvelé k cestovinám, ale dajú sa aj grilovať alebo aj len piecť nasucho v rúre. Preto máme vždy v mrazničke už zásobu vopred urobených guličiek. Ja som tentokrát varila len pre troch, takže som si odobrala len 17 guliek a varila som len malé množstvo omáčky. Ak budete variť toto jedlo z celej dávky mäsa (900 g), uvarte dvojnásobné množstvo omáčky ako uvádzam ja. Mäsové guličky: Zmiešajte mäso, strúhanku, oregáno, rascu, čili, rozmarín, žĺtok, dochuťte 2 zarovnanými ČL soli a dobre okoreňte. Vyformujte guličky o veľkosti vlašského orecha. Oplatí sa vydržať s nervami a urobiť guličky naozaj malé, je to praktickejšie aj efektnejšie. Teraz ich môžete dať zmraziť alebo ihneď uvariť. A teraz už konečne ozajstné varenie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírky s cuketou (bez vyprážania)POTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 kg mleté mäso * 1 cuketa * vajíčko * 2 PL hladká múka * 3 PL strúhanka * 3 strúčiky cesnaku * 1 KL majoránka * 1 KL bazalka * 2 KL soľ POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2008, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsový nákyp s cuketouPOTREBNÉ PRÍSADY Cca ½ kg mletého bravčového mäsa, cca 250 g očistenej cukety (patizónu, tekvice), 2 vajíčka, 3 navŕšené lyžice pohánkových vločiek (alebo ovsených), soľ, mleté čierne korenie, oregano, ½ cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 zarovnané lyžice strúhanky POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
sekaná nejlepší jakou znám!!POTREBNÉ PRÍSADY je super!!! POSTUP PRÍPRAVY recept je na českém MMB. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina D. (magick) ID 57291 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
RoládaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, 3 vajíčka, cibuľa, plátkový tavený syr, šunka, mleté čierne korenie, soľ, vegeta, grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY ja to robím asi z trištvrte kila mletého mäsa , osolíme, dáme mleté čierne korenie podľa chuti dobre to vymiešame a necháme chvíľu odležať.Na stôl si rozprestieme alobal dlhší kus, aby sa nám to dalo dobre ztočiť, naložíme naň mäso, rozložíme ho na tenšiu vrstvu po celom alobale. Urobíme si škvarelinu, uložím na mäso, na to poukladáme plátky syra a nakoniec šunku. Pomaly a opatrne to ztočíme a preložime do pekáča. Posypeme grilovacím korením a podlejeme vodou Dáme piecť do vyhriatej rúry a vyberieme to keď je vrch krásne chrumkavý.Podávame s varenými zemiakmi, ale je to výborné aj s krumplovým prívarkom alebo komu ako chutí. Trošku mi to puklo , ale to na chutí nič nemení. Prvý krát som to jedla u JANKY V. a veľmi mi to chutilo a odvtedy to robím často a moja polovička sa ide za tým dotrhať a to nezje hocičo!! Prajem dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Petra B. (XpetusaX) ID 21477 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.8.2013, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika s knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2x po 250 ml paradajkovej šťavy, 120g guľatej ryže, soľ, cukor, korenie, bobkový list, olej, 1 vajce, hladká múka, papriky.............knedľa POSTUP PRÍPRAVY Začneme tým, že si preberieme a premyjeme ryžu, potom pomelieme mäso a vyčistíme papriky. Kým si poradíme s mäsom a paprikou ryža bude suchá a môžme ju ďalej spracovať. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme ryžu a popražíme spolu. Potom zalejeme horúcou vodou, zarovno s ryžou, prikryjeme, stiahneme plameň a uvaríme ju do polomäkka. Necháme ju vychladiť. Medzitým si môžme prichystať kvások na knedľu, pokiaľ sa rozhodneme pre domácu. Stíhame aj zamiesiť cesto a dať kysnúť. Do hrnca nalejeme asi 1 1/2 l vody a vylejeme do nej aj paradajkové šťavy, jemne osolíme, pridáme cukor a bobkový list. Keď máme ryžu vychladenú , pridáme ju k pomletému mäsu, posolíme pokoreníme, pridáme aj 3 PL paradajkovej šťavy a premiešame. Touto masou naplníme papriky, po okraj a vložíme do múky, aby pri varení nevypadávala plnka. Vložíme naplnemé papriky do paradajkovej vody a varíme asi 30 minút. Do masy, ktorá nám zvýšila, dáme vajíčko, zahustíme múkou, vytvarujeme guľky, obalíme v múke vložíme do hrnca k paprikám. Guľky varíme menej ako naplnené papriky. Medzitým nám vykyslo cesto na knedľu, vyberieme ho na dosku, rozdelíme na niekoľko častí a každú dáme pariť na 20 minút. Ja som robila z kila múky, mala som tri rovnaké knedle a zo jednej časti som urobila buchty miesto nedeľného zákusku. Tie sa parili 10 minút. Uvarené guľky vyberiema do misy a neskôr aj papriky. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme paradajkovou šťavou, v ktorej sa varili papriky , dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca. Ak by sa náhodou vytvorili z múky hrčky, vlejeme cez sitko. Paradajkovú omáčku dochutíme, prevaríme a podávame s knedľou, ktrorú sme parili počas varenia plnenej papriky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.12.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená kapusta - ako ju robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY hlávkovú kapustu * 1 kg mletého mäsa * 500 g ryže * cibuľa * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * soľ/vegeta * pretlak (200 g) * paradajkové pyré * kyslá kapusta POSTUP PRÍPRAVY Hlávku kapusty si obvaríme a poodoberáme listy. Kapustu, ktorá sa zvýši nakrájame na rezančeky. Ryžu uvaríme. Cibuľu orestujeme na oleji. Mleté mäso, ryžu, mčk, papriku, soľ, pretlak, cibuľu (bez oleja) spolu premiešame (môžeme pridať ešte troška paradajkového pyré, tak aby zmes bola vláčna). Na dno pekáča rozvrstvíme kyslú kapustu a nakrájanú bielu kapustu. Ukladáme naplnené listy. Paradajkové pyré (alebo aj pretlak) rozmiešame vo vode, ovegetíme a zalejeme. Pečieme 30-40 minút. Ozdobíme kyslou smotanou a podávame s chlebom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2008, 3:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,34 ďalšie >> |