končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mäsový nákyp s cuketou[ recept č. 7219 zo dňa 8.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cca ½ kg mletého bravčového mäsa, cca 250 g očistenej cukety (patizónu, tekvice), 2 vajíčka, 3 navŕšené lyžice pohánkových vločiek (alebo ovsených), soľ, mleté čierne korenie, oregano, ½ cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 zarovnané lyžice strúhanky POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Cuketu očistíme, zbavíme jadierok, postrúhame na široké rezance, osolíme, pridáme pohánkové vločky (môžete dať miesto nich aj obyčajné ovsené vločky), premiešame a necháme postáť aspoň 15 min. Zatiaľ zapneme rúru na 180° C. pohánkové vločky Pridáme mleté mäso (aj s tukom), okoreníme, ešte dosolíme, ak treba, rozmrvím dve štipky oregana, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, 2 žĺtky, premiešať, dve rovné lyžice strúhanky, premiešame. Vyšľaháme sneh z 2 bielkov a poriadne vmiešame do masy. Preložíme do zapekacej misy a pečieme odokryté cca 40-45 min. Nákyp po upečení vyberiem a nechám odstáť aspoň 10 min. (aby sa náhodou nerozpadal pri krájaní, celý ho podberiem lopatkou a vyberiem na misu, alebo dosku) a až potom nakrájame. Podávame so zemiakmi (skúste si ich posypať kôprom, sušeným, či čerstvým, je to výborné), alebo na spôsob čevabčiči - s cibuľou a horčicou, či k večeri s chlebom. My to máme radi aj medzi sladké žemle so syrom a zeleninovou oblohou - ako hamburger. Dnes bol k tomu čerstvý kompót - z hrušiek a jabĺk, povarený s kolieskami citróna, klinčekom a škoricou. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.9.2008, 17:38) | |
ty si poklad , už viem čo budem variť zajtra mňam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 10.9.2008, 12:33) | ||
Evka, ja som si myslela, že ostane aj zajtra na obed, no asi tak, môžem variť odznova. Schmatli to aj na olovrant medzi chleba, dali k tomu cibuľu, paradajku. Som zvedavá, či Vám to bude chutiť, mňa sa spýtal , keď to jedol prvýkrát, či som si niečo nepomýlila a nedala náhodou aj lepidlo - tak mu zo začiatku voňali tie pohánkové vločky, ale zvykli si . | ||
ODPOVEDAŤ |