končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 411-420) | << predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na horčiciPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle. Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať. Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina K. (semiackos) ID 96929 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborné masko na karíPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového masa (môže byť aj kuracie alebo morčacie), olej,1 cibuľa, 3 plátky slaniny, soľ, m. č. korenie, ml. rasca, karí korenie, worčesterská omáčka, vegeta, 2-3 dl vody alebo vývaru, 1 PL strúhanky a 1/2 červenej papriky kápie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu a slaninu pokrájanú na kocočky .Pridáme na pásiky nakrájané maso, všetky koreniny - podľa chuti, podlejeme vodou alebo vývarom. A asi 3/4 hod až 1 hodinku dusíme a podľa potreby podlievame. ( Ja som použila na podlievanie vývar z nedeľnej slepačej polievky, ale v tom prípade pozor na soľ, pretože už ju obsahuje vývar, tak opatrne aby sa to potom nepresolilo!) Ak je masko makké pridáme na drobné kocky pokrájanú kápiu a trolinku ešte podusíme. Potom pridáme na zahustenie strúhanku. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovým pyré a samozrejme nejaká zeleninková obloha a môžete si pochutnať. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Tirolsky GröstlPOTREBNÉ PRÍSADY ..tirolska klasika, jednoducha a velmi chutna mnamka, najoblubenejsie jedlo mojho manzela :D ..zemiaky, cibula, slanina, bravcove maso POSTUP PRÍPRAVY kuk nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Lenka S. (1Leni) ID 67070 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.1.2010, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Údene s kyslou kapustou a zemiakovymi nokmiPOTREBNÉ PRÍSADY Udene masko,kysla kapusta,slaninka,zemiakove cesto v prašku alebo uvarene zemiaky v šupke,krupica,hruba muka,sol,1 vajičko POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si dame uvarit v šupke a nechame vychladnut.Medzitym si uvarime udene maso.Na cibulke udusime kyslu kapustu,pridame do nej kečup,sol,vegetu,rascu a podlejeme,nakoniec zahustime postruhanym surovym zemiakom.Kapusta nesmie byt sucha.Slaninku si nakrajame a vyškvarime škvarky.Na koniec si nastruhame zemiaky na jemno,posolime (viac soli),pridame vajičko,trochu krupice a dosypame hrubou mukou aby sme mali nelepive cesto.Pracujeme s nim rychlo lebo ked stoji tak redne a lepí sa ..Dame si zovret vodu ,z cesta ušulame šulok a krajame noky,ktore varime v osolenej vode asi 10 min.Masko nakrajame na kocky,pripravime do velkej misy,pridame kapustu a nakoniec noky.Premiešame,jemne aby sme noky nerozbili.Na tanieri ozdobime vyškvarenou slaninkou s mastou.Nam veeelmi chutilo.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2010, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Csikós tokányPOTREBNÉ PRÍSADY 200g slaniny, 800g bravč. stehna, cibula, kyslá smotana, č. korenie, č. paprika, 1 lyžica hl. múky, sol POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opečieme nakrájanú cibulu a slaninu, pridáme na kocky nakrájané maso, okoreníme, osolíme, pridáme ml. č. papriku( tej možete dat viacej) a dusíme vo vlastnej štave. (podla potreby podlejeme vodou, asi do 1/2 masa. Ja to vždy podlievam, aby mi ostalo štavy do 1/2 masa.) Do makkého masa vlejeme kyslú smotanu vymiešanú s 1 lyžicou hl. múky, premiešame a necháme za stáleho miešania chvílu prehriat (2-3min.). Na tanier si dáme halušky a na každú porciu dáme do stredu masovú zmes. Výborné, manžel sa toho nevie dojest. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia M. (lusy01) ID 68695 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 10.1.2010, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Horúce zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, bravčové mäsko, klobáska, slaninka, koreniny podľa chute... POSTUP PRÍPRAVY Nič zložité a nové :-) názov preto taký, lebo najlepšie chutia, keď sú práve vybraté z rúry, tá kombinácia mäska a klobásky je mňam...v týchto chladných dňoch to príde vhod a ešte, keď sa dá k tomu kyslá kapustička, tak aj nejaké vitamíny sú, okrem dobrého premastenia bruška ;-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 13.11.2009, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mramorové mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg bravčového mäsa /stehno, karé/ NÁPLŇ: 1 dcl mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, 2 zavárané kápie, 2 kyslé uhorky, 2 PL oleja, 100 g tvrdého postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY ...keď nie je doma veľa mäska a treba vyčarovať obedík, tak toto je celkom slušná náhrada :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 15.3.2014, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
*♥*Vtáčky trocha inak*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list, POSTUP PRÍPRAVY Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. A o to viac nám asi chutí :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 13.2.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové soté s domácim uncle ben´sPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové pliecko alebo stehno*cibuľa*olej*voda*3 dcl fľaštička domáceho uncle ben s POSTUP PRÍPRAVY rýchly obedík z tlakového hrnca OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.10.2009, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
kopla ma kuchárska múza ...... alebo MASOVÁ ROLÁDA:-))))))))POTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY bravčové karé nakrájame, natenko vyklepeme a ukladáme jednotlivé plátky na seba tak, aby sa ich okraje prekrývali cca 1 cm... nakoniec jemne zaklepeme aj tieto poprekladané okraje do seba ... a vznikne nám jednotný plát mäska. tento jemne nasolíme, pokoreníme mčk, naplníme plnkou (opíšem zachvíľu) a zavinieme ako štrudľu, teda najskôr okraje z užšej strany a potom urobíme roládku. zvrchu posypeme grilovacím korením (alebo aj iným), poukladáme na ňu ešte plátky syra, podlejeme vodou a dáme upiecť do rúry (ja som piekla zakrytú...ale mám pekáč so skleneným vrchom a teda sa jedlo v ňom zapečie do chrumkava, alebo zo začiatku pečte zakrytú a potom odokryte na dopečenie.. to už nechám na vás:-). plnka: speníme cibuľu (viac) spolu s nadrobno nakrájanou prerastenou slaninkou, opečieme, pridáme na kocky nakrájaný rohlík, 1-2 vajíčka, strúhanku, petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú nie sušenú) a postrúhaný syr (ja som mala eidam), plnku som nesolila lebo slaná bola aj slaninka aj syr a stačilo to. všetko zamiešame na hustejšiu hmotu, ktorou plníme roládku. Keď máte roládu upečenú vyberte ju z výpeku a nechajte trochu prechladnúť, aby sa dala krájať, lebo úplne horúcu by sa vám rozpadávala. Do výpeku pridajte ešte trochu vody a zahustite hl. múkou rozmiešanou v troche smotany na varenie alebo mlieku. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou, a my sme mali paradajkový šalátik. DOBRÚ CHUŤ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 411-420) | << predošlé 1,.,37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,.,80 ďalšie >> |