. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,190 ďalšie >>

TORTY

Torta Slnečnice



POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.11.2011, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jogurtová torta s hroznom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 100 g masla, 100 g cukru, 50 g škrobovej múčky, 2 vajcia, štipka soli, 75 g múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú). Na krém: 8 plátkov želatíny alebo jedna 20 g potravinárska želatína, 300 jogurtu, 4 PL kryštál. cukru poprípade viac ..ochutnajte, 250 ml šľahačkovej smotany. Na zdobenie cca 400 g hroznových bobúľ, 1 balíček tortového želé, 1/4 l hroznovej šťavy a 50 g mandľových úlomkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Svieža jarná torta :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 2.4.2011, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta Hello Kitty pre Julinku - plus fotopostup na ležiacu kitty



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 2x piškotový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml ,horúcej vody, 1 PDP a potrav. farbivo - červené,1x snehový korpus : 5 bielkov a 250 g krupicový cukor, višnový lekvár a ananásová plnka: 3 dcl ananásová šťava, vanilkový cukor a 1 Zlatýk klas, 1 šľahačka a 2PL práškový cukor, 1 smetafix, 1 hera a 150 g práškový cukor....na poťah omrvinkový krém" 4 PL práškový cukor, 1 hera a piškotové omrvinky zo 4 vajíčok alebo zo zvyškov v mojom prípade nakoľko bolo dosť orezkov ..poťahovala som hmotou z MMF a už len sa bavkať a bavkať a Kitty v plnej paráde ...viem, že teraz letí kombinácia so snehovým plátom ale v tomto zložení chutí báječne a na želanie upiekla v tejto kombinácii....

POSTUP PRÍPRAVY

...tortička pre moje krsňatko Julinku k 3. narodeninkám....viem, že je tu kopec tortičiek s tématikou Hello Kitty, tak snáď moj stručný fotopostup uľahčí maminám prácu pri hľadaní a pomože pri pečení, budem len .rada.....samozrejme som sa inšpirovala tu na MMB viacerými tortičkami, ananásová.plnka je od Alžbetky K. a omrvinkový poťah /už iný ani nerobím lebo je fantastický a vyhladí prenádherne tortičku, že není vidieť žiadnu nerovnosť/ od Gabiky K. za čo dievčatám ďakujem a na záver som sa nechala inšpirovať sama sebou podľa našej veľkej oslávenkyni...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.3.2012, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová na 18-nástku



POTREBNÉ PRÍSADY

3,2 kg - biely a kakaový korpus, parížska šľahačka, tvarohová plnka, višne, mandarinky, čokoládové trubičky - 85 kusov, kvietky zo Smartflex flower, ruža z MMF

POSTUP PRÍPRAVY

Dúfam, že sa bude kolegyninej dcére páčiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.10.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krémy do mojej torty - Želkina prosba



POTREBNÉ PRÍSADY

NUGÁTOVÁ: 1 čokoládový puding, 1 PL kakaa, 350 ml mlieka (10 PL + zvyšok), 200 g nugátu, 250 g masla, kopcových 2,5 PL mletých vlašských orechov +++ KARAMELOVÁ PENA: 150 g kryšt. cukru, 0,8 l mlieka (200+600), 2 vajcia (oddeliť ž od b), 2 karamelové pudingy, 250 g masla +++ CITRÓNOVÁ: šťava z 3 vytlačených veľkých citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g

POSTUP PRÍPRAVY

- všetky plnky vyjdú objemovo na dve podlažia torty (odporúčam dať pod nugátovú a karamelovú tenkú vrstvu ríbezľového džemu - asi 3 PL na jedno podlažie)
NUGÁTOVÁ S ORECHMI: Zmiešame si 10 PL mlieka s puding. práškom a kakaom. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vtedy pridáme ochutených 10 PL mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého prišľaháme ešte za tepla celý nugátový krém. Následne necháme puding za občasného premiešania vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vyšľaháme maslo dopenista a puding doň po lyžiciach tiež prišľahávame. Nakoniec pridáme mleté orechy. Krém dáme na polhodinu do chladničky, aby trochu vytuhol.
KARAMELOVÁ PENA: Cukor si upálime na karamel. Opatrne doň vlejeme 200 ml mlieka a pri miernej teplote necháme rozpustiť (trvá to aj pár minút). Vo zvyšných 600 ml si rozmiešame oba puding.prášky a rozhabarkované žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do už rozpusteného karamelového mlieka. Uvaríme hladkú kašu, ktorú necháme len mierne vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo, do ktorého pridáme túto teplú zmes a nakoniec opatrne vareškou vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do chladničky na asi 40 minút, aby tiež trochu stuhol.
CITRÓNOVÁ: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme maslá a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.8.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Hrnčekové medové pláty z Rumunska



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300ml ) 1 a 1/2 h hladkej múky, 1 a 1/2 h polohrubej múky, 3 celé vajcia (dopredu rozhabarkovať v hrnčeku), 5 PL medu, 1 h práškového cukru, 1 h mletých vlašských orechov, 3 PL kakaa, 4 PL roztopeného masla (sú to asi 3/4 zo 100 g masla), 1 vrchovatú PL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo väčšom hrnci si na sporáku rozpustíme med, maslo a cukor. Potom pridáme jedlú sódu (zmes začne kypieť a rásť). Potom primiešame vajcia a stále miešame pri miernej teplote. Keď vznikne oranžovo-hnedastá pena, odstavíme zo sporáka.
2. Zmes potom vylejeme do väčšej misky, kde sú už zmiešané obe preosiate múky s orechmi a kakaom. Všetky prísady dobre rukou vymiešame, pričom občas posýpame ruku aj cesto hladkou múkou. (ak by sa však cesto nechcelo vymiesiť, pridajte ešte 1 dcl vlažného mlieka).
3. Po vymiesení necháme cesto polhodinu postáť prikryté na chlade. Po polhodine ho rozdelíme na 5 častí (ja si celé cesto najprv odvážim, a následne vydelím číslom 5. Potom si každú oddelenú časť ešte raz odvážim, či mi váha korešponduje s tým vypočítaným číslom - mám záruku, že každý plát bude rovnako veľký aj hrubý). Každú časť si vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske a na predlaktí prenesieme na vymastený a pomúčený papier na pečenie, ktorý je "prilepený" tukom o opačnú stranu plechu . Tam si z cesta vyrežieme požadovaný tvar plátu a odrezky opatrne odstránime.. Netreba zabudnúť každý plát husto poprepichovať vidličkou či špáratkom!
4. Pláty pečieme pri 175°C asi 5-7 minút. Po vychladnutí dajte opatrne všetky pláty na jeden deň alebo dva do veľkého sáčka spolu s čerstvými plátkami jabĺk a uzavrite ho. No a hor sa do plnenia - za pár minút máte pláty úplne mäkké (na obrázku som dávala citrónovú plnku, karamelovú penu, višňový džem a nugátovú plnku s orechami - torta po nich zostala krehká ako pri piškótovom korpuse a chutila po kakaových Bebe keksoch)

- odporúčam si vyvaľkať všetky časti cesta skôr, než začnete piecť prvý plát. Počas pečenia to už nebudete stíhať.
- upečený plát sa ihneď po vybratí "zošmykne" pri jemnom naklonení a potrasení plechu. Na tento použitý plech môžte ihneď dať ďalší ešte surový plát bez opätovného pomastenia a pomúčenia pečiaceho papiera

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vláčik Tomáš



POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa B. (Denisa_KB) ID 110419 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Poťahovka MMF (ale nie z cukríkov marschmallows)



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g kryštálového cukru 50 ml vody alebo kompotova šťava (ak to chceme mať s príchuťou nejakého ovocia, ja som použila vodu) 1 PL kukuričné sirupu alebo medu (ja som použila agátový med) 8 g želatíny (plátkovej) 3 PL vody na namočenie želatíny 1 Štipka soli na prichutenie som použila kyselinu citrónovú 1/2 kávovej lyžičky

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu dať do 3 PL vody, premiešať a nechať napučať. Medzitým cukor, vodu (ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med (alebo kukuričný sirup) dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Vznikne taký hustejší číry sirup. Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá.

A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky.

Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby:
Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Majka K. (Mayushka) ID 191844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Punčová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 piškótové korpusy: •12 ks vajec •200 g kryštaového cukru •400 g múky (polohrubej )+ 2zarovnané čl.prášku do pečiva na náplne: •ríbezľový džem •0,8 l vody •0,4 l cukru •3 g agaru- alebo klasickú želatínu •žltá a červená potravinárská farba •2 citróny •podľa chuti rum

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto na piškótové korpusy. Celé vajcia spolu s cukrom vyšľaháme . Do vyšľahaných vajec veľmi zľahka ručne vmiesme preosiatu múku a ihneď cesto vlejeme do pripravených foriem . Vložíme do trúby a pečieme na cca 180°C . Upečený korpus ľahko poprášime múkou a ešte za tepla otočíme hore dnom , a tak necháme vychladnúť.
Medzitým si vo vodě rozvaríme cukor, pridáme zálievku z agaru, (želatínu podla návodu ) ve vlažnej vode, a necháme prejsť varom.
Prvý piškótový korpus rozkrojíme na dva pláty, jeden potrieme džemom a dáme na dno tortovej formy.
Do dvoch misiek nalejeme rozvar z cukru a agaru, ktorý nám medzitým trochu vychladol, jednu časť zafarbíme potravinárskou farbou do žlta, druhú do červena. Obe i zbytok číreho rozvaru dochutíme citrónovou šťavou a rumom.
Ďalší korpus nakrájame na silné plátky, ktoré máčame striedavo v žltej a červenej časti rozvaru a vykladáme nimi formu tak, aby sa dnu vytvorili farebné kocky. Priebežne prelievame čírim zbytkom rozvaru, aby byla torta šťavnatá. Nakoniec ho priklopíme druhou polovicou korpusu, ktorú sme tiež potreli džemom, naposledy prelejeme rozvarom, prekryjeme fóliou, pomocou taniera stlačíme a dáme minimálně na 3 hodiny zaležat do chladničky.
Po zaležení prelejeme cukrovou alebo fondánovou polevou a nazdobíme podľa fantázie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina Pavelková (martinkap) ID 30963 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 18.3.2011, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mickeyho clubhouse pre syna k 2. narodeninám



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót biely a kakaový, plnka parížska šľahačka s višňami a tvarohová s mandarinkami. Poťah a ozdoby MMF. Mickey je hračka - to aby sa trošku syn aj potešil. Pluto je z MMF.

POSTUP PRÍPRAVY

-

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 281-290)<< predošlé 1,.,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu