. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Toustový chléb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mléka, 100 ml vody, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a zapneme program Sendvič (French), malý, kůrka světlá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Uuuzasne chrumkave pletenky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky, 300 ml vlazneho mlieka, 50 g tuku, 20 g drozdia, 1 CL krystaloveho cukru, 1 zltok, 1 vajce, 1/2 CL soli, muka na posypanie dosky, POSYPKA: rasca, nepomlety mak, sezam, sol ...

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie dame do pekarnicky (najprv tekute, potom tuhe). Zvolime program cesto. Po ukonceni programu, cesto vyberieme, rozdelime na male kusky a sulanim tvarujeme asi 20 cm dlhe valceky. Zoberieme vzdy 3 a jednoducho zapletame do pletenky, konce trochu stlacime. Taketo pletenky dame na plech (pouzivam papier na pecenie) potrieme rozslahanym vajickom a posypeme posypkou podla chuti. Dame piect na 180 stupnov. Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Michaela S. (Misulka0001) ID 40412 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.2.2013, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Tmavý chléb



POTREBNÉ PRÍSADY

100 ml kefíru, 250 ml vody, 2 lžíce bramboráku v prášku, lžička soli, 2 lžičky olivového oleje, lžička cukru, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 150g žitné celozrnné mouky jemné, 30 g pšeničných klíčků (Natural), 130 g hladké mouky, 10 g droždí

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný.
Chléb je trochu tužší, takže doporučuji místo 250ml vody dát 250ml plnotučného mléka a místo kefíru je dobrá obměna i smetana...

ZABALENÝ V UTĚRCE VYDRŽÍ DÉLE.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.10.2011, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ŽEMLE/ROŽKY NA SLADKO



POTREBNÉ PRÍSADY

450ml vody, 100g masla, 50g medu, 3ČL kr.cukru, 1 jabĺčko-nakrajané na malé kúsky /cca 100g/, 30g čokoládových lupienkov, 30g na hrubo rozdrvených vlašských orechov, 2ČL soli, 530g hladkej múky, 200g celozrnnej múky, 21g čerstvých kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie vypracujeme, alebo dáme do pekárničky. Najprv mokré ingrediencie+ droždie, kúsky jabĺčka,orechy a lupienky, potom pridáme múky a pridáme soľ.
Necháme cesto vypracovať a vykysnúť, a vytvarujeme žemličky a rožteky.
Nepotierame, dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov cca 20-25 minút.

DOBRÚ CHUŤ !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2010, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Mazanec



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 550 g polohrubé mouky, 5 lžic cukru, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného droždí, rozinky.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vložíme do pekárny, rozinky až po zapípání.
Program: klasik-malý-světlý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2011, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CELOZRNNE ZEMLE A BOCHNICKY*****SO SEMIACKOM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka špeciál,20 dg tmavá celozrnná múka,20 dg grahamová múka,2 pl soľ,a čl cukor,2 pl celá rasca,2 pl sezamové semiačko,1 kocka droždia,3 stredné zemiaky, vlažná voda podľa potreby na posypanie:sezam,tekvicové a slnečnicové semiačko,ľanové semiačko

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode.Necháme trocha vychladnúť.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,cukor,rascu a sezam,rozmrvíme droždie.Do zmesi cez sitko scedíme vodu zo zemiakov a pretrieme uvarené zemiaky.Poriadne premiesime,aby vzniklo hustejšie cesto.Zo špeciál múky si necháme asi 15-20 dg bokom,tú použijeme pri robení bochníčkov na podsýpanie.Vodu tiež pridáme podľa potreby.Cesto necháme 2 hodiny kysnúť.Hotové cesto preklopíme na dosku,ktorú sme vysypali múkou a rozdelíme.Mne vyšlo 16 žemlí a 8 bochníkov.Vytvarované dáme na plech vyložený papierom na pečenie -3 plechy-necháme podkysnúť(10 minút),potrieme studenou vodou,posypeme semiačkom a dalších 10 minút cesto odpočíva.Vkladáme do vyhriatej rúry.Pečieme pri 200 st-10 minút,potom znížime na 170 a dopekáme asi 5-7 minút.
Ja upečené prikryjem mokrou vyžmýkanou utierkou,aby troška zmäkli.
Dodám aj foto,ak sa mi podarí z mobilu,lebo mám pokazenú kartu z foťaku.

Ale vraj sú výborné-pochvala od polovičky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2010, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Švýcarky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na omládek: 100 ml vlažné vody, 21 g droždí, necelá lžička Sladěnky, 120 g hladké mouky ................. Těsto: 90 ml vody, 100 g rozpuštěné Stely (nebo jiného obyčejného margarínu), 100 g cukru (nebo 80 g + vanilkový cukr), špetka soli, 350 g hladké mouky .................... Náplň: 40 g měkkého másla, vanilkový cukr, mletá skořice, asi 40-50 g strouhaných piškotů

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat. Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout. Přidáme ostatní suroviny na těsto a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme a vyválíme na užší obdélník. Rozetřeme na něj máslo, posypeme cukrem, skořicí a mletými piškoty a z delší strany zavineme do rolády. Tu pak nakrájíme na 5-7 cm široké řezy, každý z nich uprostřed jakoby "překrojíme" omoučenou obracečkou nebo tupou stranou nože (pozor na úplné překrojení ) - vnitřní závity nám povyjedou ven.

Necháme nakynout na plechu s fólií, před vložením do rozehřáté trouby ještě jednou promáčkneme, potřeme vejcem a dáme upéct.


Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iva T. (cathleen) ID 150664 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.7.2010, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemlicky s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej muky,200 g celozrnnej muky 4 dcl mlieka 1 PL tekvicoveho oleja 170 g masla 60 g nasekanych orechov 1 kocka drozdia 2 CL byliniek -oregano,rozmarin a bazalka 1 CL hnedeho cukru 1 PL soli 1 CL rasce Natierka: 250 g tvarohu,2 trojuholniky syra, 1 sardinky,100 g masla,2 na tvrdo uvarene vajcia,mala cibulka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto dame vypracovat a vykysnut do pekarnicky, zemlicky pecieme pri 180-190 stupnov cca.20-25 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.6.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely koláč (aj bez vajíčka)



POTREBNÉ PRÍSADY

280 ml vlažného mlieka, 1 vajíčko, ½ mokka lyžičky soli, 75 g kryštálového cukru,30 g roztopenej vlažnej Hery, 450 g hladkej múky špeciál, 14-15 g čerstvého droždia****** Alternatíva bez vajíčka: miesto 280 ml pridajte 330 ml vlažného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Koláč je z toho istého cesta ako na briošky, ktoré mám v receptoch, len som ho vyskúšala upiecť v pekárničke - na program Koláč (ja mám DP Tesco na max 900 g bochník, ale môžete použiť aj väčšiu - čas pečenia bude asi len o niečo kratší), ktorý má prednastavenú dĺžku 2:50 min, ale s tým, že som pekárničku vypla 25 min pred ukončením programu. Najlepšie je použiť čerstvé droždie a len to uvedené množstvo - prvýkrát som dala polku a cesto nakyslo tak, že sa prilepilo o veko. Vyskúšala som ho upiecť aj bez vajíčka, len som pridala 50 ml mlieka naviac. A na chuti mu to vôbec neubralo. Dúfam, že bude chutiť aj vám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.8.2011, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu