. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Unclebens



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez),

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú.
Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár bez miešania



POTREBNÉ PRÍSADY

7 kg sliviek odkôstkovaných
1 kg kryštáľový cukor
2 dcl octu
olej na vymastenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Viera P. (pipíšek) ID 21025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2013, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivková klevela



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky

POSTUP PRÍPRAVY

Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Papriková soľ



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kápie *
250 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C.
Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super.
Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg).
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

detské výživy



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká, slivky, cukor, Zl. klas, kakao, čokoláda, lieskovce

POSTUP PRÍPRAVY

Jablková nutela
3 kg čistených jabĺk
100 g kaka
2 vanilkové cukry, l bal. Zl. klasu, 250 kryštál. cukru
jablká rozvaríme, rozmixujeme, dáme do hrca, pridáme cukor,.
V hrnčeku vody rozmiešame kakao a Zl. klas. Varíme, kým zmes nezhustne. Naplníme menšie poháriky od výživy a sterilizujeme.

Slivková nutela

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Mária K. (akjam) ID 19128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kysla kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

kapusta, sol a dalej netusim.....

POSTUP PRÍPRAVY

Mamicky, nemamicky nenaklade niektora kvasenu kapustu? Chcela by som vas poprosit ak mate nejaky dobry, osvedceny recept na kvasenu kapustu ci by ste mi ho mohli napisat, kolko soli na kg kapusty, alebo sa to robi od oka. Vopred dakujem ak sa niekto najde.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané uhorky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva, cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, Sacharin, ocot a samozrejme uhorky.

POSTUP PRÍPRAVY

Ak máme veľké množstvo uhoriek, pomôzeme si výdobytkom techniky a dáme uhorky do práčky na program s plákaním bez odstreďovania. Za ten čas si umyjeme potrebné množstvo fliaš, očistíme mrkvu a cibuľu. Po "vypratí" uhoriek ešte raz uhorky prelejeme v čistej vode. Do každej fľaše si dáme 3 kolieska mrkvy a 3 kolieska cibule a natlačíme tam aj uhorky. Potom pridáme 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 3 ks sacharínového sladidla, jednu kávovú lyžičku soli, jenu polievkovú lyžicu cukru, 0,5 dcl octu a dolejeme vodou.
Sterilizujeme 10 minút od kedy nám začne vrieť voda v hrnci, alebo v rúre 40 minút pri 170 C. Potom vyberieme a necháme pod dekou vychladnúť do druhého dňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Michaela M. (milachea) ID 4003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2013, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemské uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou.
Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu