končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 341-350) | << predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
UnclebensPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez), POSTUP PRÍPRAVY Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú. Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár bez miešaniaPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg sliviek odkôstkovaných 1 kg kryštáľový cukor 2 dcl octu olej na vymastenie POSTUP PRÍPRAVY Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera P. (pipíšek) ID 21025 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2013, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivková klevelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky POSTUP PRÍPRAVY Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY ... v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Papriková soľPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kápie * 250 g soli POSTUP PRÍPRAVY Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C. Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
detské výživyPOTREBNÉ PRÍSADY jablká, slivky, cukor, Zl. klas, kakao, čokoláda, lieskovce POSTUP PRÍPRAVY Jablková nutela 3 kg čistených jabĺk 100 g kaka 2 vanilkové cukry, l bal. Zl. klasu, 250 kryštál. cukru jablká rozvaríme, rozmixujeme, dáme do hrca, pridáme cukor,. V hrnčeku vody rozmiešame kakao a Zl. klas. Varíme, kým zmes nezhustne. Naplníme menšie poháriky od výživy a sterilizujeme. Slivková nutela Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Mária K. (akjam) ID 19128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kysla kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY kapusta, sol a dalej netusim..... POSTUP PRÍPRAVY Mamicky, nemamicky nenaklade niektora kvasenu kapustu? Chcela by som vas poprosit ak mate nejaky dobry, osvedceny recept na kvasenu kapustu ci by ste mi ho mohli napisat, kolko soli na kg kapusty, alebo sa to robi od oka. Vopred dakujem ak sa niekto najde..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.1.2010, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané uhorky.POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva, cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, Sacharin, ocot a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Ak máme veľké množstvo uhoriek, pomôzeme si výdobytkom techniky a dáme uhorky do práčky na program s plákaním bez odstreďovania. Za ten čas si umyjeme potrebné množstvo fliaš, očistíme mrkvu a cibuľu. Po "vypratí" uhoriek ešte raz uhorky prelejeme v čistej vode. Do každej fľaše si dáme 3 kolieska mrkvy a 3 kolieska cibule a natlačíme tam aj uhorky. Potom pridáme 3 ks čierneho korenia, 3 ks nového korenia, 3 ks sacharínového sladidla, jednu kávovú lyžičku soli, jenu polievkovú lyžicu cukru, 0,5 dcl octu a dolejeme vodou. Sterilizujeme 10 minút od kedy nám začne vrieť voda v hrnci, alebo v rúre 40 minút pri 170 C. Potom vyberieme a necháme pod dekou vychladnúť do druhého dňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Michaela M. (milachea) ID 4003 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2013, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Znojemské uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 dl octu, 1čl soli, 2 čl cukru, 4 guľky celé korenie, 2 guľky nové korenie, zelenina ( mrkva, cibuľa, kôpor...) a samozrejme uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Prísady sú na jeden pohár. Na spodok pohára poukladáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a kôpor + soľ, cukor, korenia, poukladáme natesno uhorky, zalejeme octom a pohár doplníme doplna studenou vodou. Zavičkujeme a dáme sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre pri 160 asi 40 minút. Počítam od vloženia pohárov do studenej rúry. Alebo keď vidím že voda v pohároch už vrie, ihneď vyberám, otočím hore dnom a zakryjem dekou. Je to rýchly spôsob a najma vtedy super, ked uhorečky z vlastného pestovania dozrievajú postupne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2014, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 341-350) | << predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ďalšie >> |