![MIMIAUKCE.cz](http://img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/cs2s.gif)
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
![]() RUSLíKYPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky a nálev POSTUP PRÍPRAVY umyjeme uhorky,ošúpeme a poodkrajujeme popri zrnkách.potom nakrájame na pásiky..a plníme do pohárov a sterilizujeme 20min...zchladujeme mokrou utierkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2009, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() BULHARSKÝ ŠALÁT-nevarený ale zaváraný..POTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg cibule 1kg uhoriek zo šupou 2kg papriky aj červenej (ale ked nemáte nevadí) 10feferoniek (ak máte štiplavú papriku tak nedávajte ono sa to moc užerie a bude to velmi tuhé.už to mám overené..ale podla chuti kto aké má rád 6väčších zrelých rajčín NáLEV:2,5dcl octu 1/2 L vody 2 dcl olej 1 deko 4 PL cukru nálev si uvaríme vopred aby nebol horúci... POSTUP PRÍPRAVY umytú,očistenú zeleninu si pokrájame.... papriku,cibulu a uhorky(neošúpané...)na kolieska,feferonky aj zo zrnkami na kolieska,rajčiny na mesiačiky..dáme do vačšej nádoby a zalejeme nálevom.prikryté necháme aspon 3hod..stát...občas premiešame. plníme do pohárov zalejeme nálevom čo zostalo v nádobe...nelaknite sa...nálev vystane...a sterilizujeme od bublania 30min.. chladíme studenou utierkou. malo by vyjst 8 pohárov 7dc,ale mne vždy vyjde 7 pohárov...asi moc natlačím..xiixxi tento rok som už robila tretiu dávku...u nás sa tento šalát zje ako prvý... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 13.7.2013, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Kečup z Dlhej (kečupová omáčka)POTREBNÉ PRÍSADY 4 kg rajčín, 6 väčších cibúľ, 6 paprík, 4 feferónky (nemusia byť), 3 - 4 dl octu, 10 polievkových lyžíc cukru, 1 polievková lyžica soli, 6 klinčekov, 10 zrniek nového korenia, 1 malá lyžička sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice horčice. POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Domáci kečup - fajnovýPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg rajčín, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek, 300g kápie (alebo červenej papriky), 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Hoci som sa kedysi dávno zapovedala, že kečup už v živote nebudem robiť, pretože je s tým toľko roboty a ešte k tomu dostať dobrý v obchode....no načo...ale keď som tento ochutnala u mojej sesternici, hneď som si pýtala recept a už som si aj jednu dávku urobila....nenormálne nám všetkým chutil.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (69) posledné: 12.10.2018, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zavarany uhorkovy šalatPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek (aj so supkou) 1/2 kg cibula 1/2 kg cukor (krystal) 1/2 l ocot 2 kg papriky a 1 deko (preosiat) POSTUP PRÍPRAVY uhorky si nastruhame musia byt cerstve aby sa dali struhat na struhadle (take co struham aj jablka ) , pridame pokrajanu cibulu a papriku zalejeme octom a cukrom a pridame preosiate deko..chvilku to nechame postat a plnime do poharov a davame sterilizovat na chvilku..toto robim kazdy rok skuste to je to vyborne...chuti to lepsie ako uhorky...dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 26.8.2010, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zavárané almy s baraními rohami a feferónkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nálev: nakladač, cukor, ocot. Cibuľa, cesnak, zeler, zelerová vňať, petržlenová vňať Almy, baranie rohy, feferónky, olej POSTUP PRÍPRAVY Nakladač pripravíme presne podľa návodu - nálev robím sladkokyslý, čiže pridávam aj cukor. Do každého pohára skladám baranie rohy, feferónky. Okrem toho dávam niekoľko koliesok cibule, cca 2 plátky zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať a cesnak podľa chuti. Obyčajne to všetko ešte prekladám predvareným karfiolom, ale ten teraz na trhu nemali. Zalejem nálevom a pridám za kávovú lyžičku oleja. Sterilizujem na 80 C, cca 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 10.1.2014, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Výborný domáci džem od ex-svokryPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocie podĺa chuti - ja robievam marhuľový, ríbezľový, broskyňový, malinový....cukor POSTUP PRÍPRAVY Ex-svokra ma naučila variť výborný domáci džem, za čo som jej veľmi vďačná :o) a varím ho tým "pôvodným" klasickým štýlom. Ovocie umyjeme, nakrajame (prepasírujeme alebo zomelieme....podľa typu ovocia), dáme do hrnca a zasypeme cukrom. Na 1kg ovocia dávam cca 0,5kg cukru (máme radi kyselkavé džemíky). Premiešame a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň postupne odoberáme z hrca do menších kastrólikov zhruba 2-3 naberačky presladeného ovocia a na strednom ohni miešame cca 10 minút (kým sa odparí voda a džem zhustne) a postupne plníme do poriadne umytých zaváraninových pohárov. Plníme doplna, poháre pevne zavireme, otočíme viečkom nadol a zabalíme do deky, kde ich necháme odpočívať do vychladnutia. Musíme si da veľký pozor aby sme omylom nezamenili naberačky a nenabrali hotový džem tou, ktorou naberáme presladené ovocie. Je to síce pracnejší spôsob varenia džemu, ale zase na druhej strane je absolútne bez chemikálii :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 21.8.2009, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivky v octePOTREBNÉ PRÍSADY Dávka je na jeden 4l pohár: sliviek záleží od veľkosti koľko sa zmestí do 4 l pohára, 2,5 dl octu, 2 - 3 ks celej škorice, 10 ks klinčeky, 350-400 dkg cukru, 1,5 l vody POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi starý recept ešte po mojej babke. Slivky poutierame suchou utierkou, popicháme ostrým nožom 2-3x a vložíme do väčšieho pohára so širokým hrdlom - najlepší 4l. Uvaríme sladko-kyslý (skôr kyslý ako sladký nálev). Ocot, vodu, cukor, škoricu a klinčeky chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Škoricu a klinčeky sitkom vyberieme a necháme uschnúť. Odložíme si ich, lebo ich budeme ešte potrebovať. Vychladnutým sirupom zalejeme slivky a necháme 10 dní na tmavom a chladnom mieste odstáť. Na 11 deň zlejeme sirup zo sliviek, pridáme odložené klinčeky a škoricu a povaríme pokiaľ sirup nezačne hustnúť. Keď je sirup hustejší, vložíme doňho slivky a chvíľu ich v sirupe povaríme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.8.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Mrazená petržlenová vňať na zimuPOTREBNÉ PRÍSADY Petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Po roku upravujem svoj úplne prvý recept sem vložený a už robím vňaťku len tak ako mi poradili dievčatá v komentároch, je to jednoduché a ja im ďakujem, keby som to sem nedala, nič sa nedozviem a robím podľa starého spôsobu, ktorý som kedysi našla v časopise. Takže sa riaďte nižšie uvedeným postupom, veď aj vňaťka si zaslúži mať svoj vlastný obrázkový postup, no nie? Petržlenovú vňať si natrháme u svokry na záhrade, umyjeme, necháme vysušiť. Nachystáme si najväčšiu dosku, ostrý nôž a pevné nervy. Vňaťku sa snažíme nasekať na čo najmenšie kúsky, ktoré potom vkladáme do nádobky na ľad, ale takej ohybnej, aby sa dobre vyberali, alebo do podložky od bonbónov. Zalejeme studenou vodou, položíme na tácku a dáme zmraziť. Po zmrazení vyklopíme a každý kúsok zabalíme do alobalu, ktorý sme si prezieravo našetrili z čokolád, teda, ktoré ho ešte majú. Keď nie, musíme použiť a rozkrájať veľký. Dáme do vrecka a šupneme do mrazničky. V zime ako keby sme našli a používame, kým sa nám neminie a svokre nenarastie nová. Naraz je s tým viac roboty, ale potom tá chuť čerstvej vňaťky stojí za to a keď sú zabalené, nespoja sa do jednej veľkej "guče" a je to pekne naporcované, stačí rozbaliť - dôležité - a hodiť do hotového jedla. Pekný deň! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 23.10.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Zaváraná huspeninaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso, kože, paprčky, zelenina POSTUP PRÍPRAVY Je to náročnejšie na čas, ale je to fakt dobré, ako normálna huspenina, ibaže to vydrží dlhšie ako zaváranina. Ja som to robila teraz cez leto, musela som to po vychladnutí dať do chladničky, aby to stuhlo. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, na masti trochu osmažíme, osolíme, podlejeme to vodou a dusíme do polomäkka. Dáme variť kože a paprčky, keď to zošumujeme, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a varíme asi 3 – 4 hod. Do pohárov dáme mäso a zalejeme vývarom, zatvoríme a sterilizujeme asi dve hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2009, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,43 ďalšie >> |