končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Renáta C. (gucz) ID 51988 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kečup z Dlhej (kečupová omáčka)[ recept č. 16517 zo dňa 28.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 kg rajčín, 6 väčších cibúľ, 6 paprík, 4 feferónky (nemusia byť), 3 - 4 dl octu, 10 polievkových lyžíc cukru, 1 polievková lyžica soli, 6 klinčekov, 10 zrniek nového korenia, 1 malá lyžička sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice horčice. POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Rajčiny ošúpeme a spolu s ostatnou zeleninou pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do hrnca a spolu s ostatnými prísadami uvaríme. Na foto je už uvarená zmes Potom zmes po častiach rozmixujeme na hladko. Prelejeme cez sitko do inej nádoby a vyhodíme zachytené zrnká z rajčín. Precedenú hmotu dáme opäť variť. Varíme do zhustnutia, prípadne môžeme zahustiť trochou škrobu rozmiešaným buď vo vode alebo v kečupe. Potom kečup - omáčku nalejeme do fliaš a dáme sterilizovať. Ja som sterilizovala 20 minút pri 100 stupňoch. Tento kečup - omáčka je vhodný na prípravu omáčky na špagety, mne chutí aj ako príloha k jedlám (manželovi nie). Ja som varila z polovičnej dávky, a mala som aj trošku menej rajčiniek, no i tak je omáčka chutná OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |