končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 581-590) | << predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64,.,68 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety pre labužníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pór (alebo zväzok jarných cibuliek aj s vňaťou), 30 dkg krásnej oravskej slaninky (vyberte takú, čo má vééééľa mäska a málo "slaniny"), 3 väčšie strúčiky cesnaku, polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky (alebo čajová lyžička sušenej), trocha olivového oleja, tvrdý syr Grana Padano (napr. v Tescu ho majú, zn. Zanetti, predáva sa balený, také veľké trojuholníky, je chuťovo podobný parmezánu), balík špagiet (ja dávam buď Barilla alebo Panzani). POSTUP PRÍPRAVY 1. Nakrájajte pór nadrobno (aj tú zelenú časť), slaninu na plátky a potom na tenké slížiky. 2. Na troche olivového oleja (netreba ho veľa, lebo slanina ešte pustí tuk) osmažte pór, pridajte slaninku a opekajte, kým slaninka nie je opečená, chrumkavá (asi 5-8 minút na silnejšom plameni, treba stále premiešavať). Odstavte z plameňa a potom vmiešajte prelisovaný cesnak a bazalku (možno pridať aj troška čerstvo namletého bieleho korenia, alebo MČK). Nastrúhajte najemno syr. 3. Uvarte špagety v osolenej vode, zlejte a pridajte do panvice so slaninkovou zmesou. Rýchlo dobre premiešajte, aby sa špagety premastili a zmiešali rovnomerne so zmesou. 4. Ihneď naberajte na taniere, posypte syrom, premiešajte, aby sa syr rovnomerne nalepil na špagety, ak treba, prisoľte trocha a rýchlo papajte ;-)! Nie je to zrovna "diéta", ale oblížete si všetky prsty! Super ako rýchla večera, či obed, u nás je to vždy maximálne obžerstvo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2009, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Naše rizoto.POTREBNÉ PRÍSADY Je to len taký jednoduchý recept, ale ak neviete čo s vareným mäskom a zeleninkou z polievky tak prosím. Ľubovolné varené mäsko z polievky, ja som mala, morčacie krky a pečienku, zeleninu, tiež z polievky a ešte doložím čerstvý pórik, šampiňóny, paradajku, trocha čierneho korenia a petržlenovú vňať. A najdôležitejšie tarhoňu alebo slovenskú ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchéé. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.7.2010, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rýchla večera -Špirálky s ružovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny (špirálky), lacnejšia šunková saláma, syr v črievku, kečup, sterilizované šampiňony (môžte pridať aj hrášok alebo kukuricu ak máte radi), cesnak, mlieko, hl.muka, POSTUP PRÍPRAVY Dáte si variť cestovinky. Za ten čas kým sa uvaria dáte do veľkej panvice trošku oleja, pridávate: na tenké kocky nakrájanú salámu a pofrkáte kečupom ( omáčka sa zafarbí do ružova) pridáte šampiňony, chvíľku to popražíte na miernom ohni, potom dajte dnu pretlačený cesnak (ja dávam 4 mesiačiky), syr v črievku a poprášim korením. Na záver vlejem mlieko (podla toho koľko omáčky chcete mať), nechám prevrieť a zahustím (hladká múka + mlieko). Uvarené cestoviny premyjem vodou a dám do panvice a premiešam s omáčkou. Bude vám voňať celý dom. Prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Silvia K. (sku) ID 31683 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2008, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
zeleninova ryza s krevetamiPOTREBNÉ PRÍSADY ryza - zalezi podla toho pre kolkych ludi sa bude robit - asi tak jedna hrst = jeden clovek (ale ak je tolko ako moj muz tak aj dve hrste na jedneho)mrazena zeleninova zmes - podla toho ci chcete viacej zeleninove alebo menej - ja som dala asi tak jednu mensiu misku - najlepsie ak tam je zelena fazulka, articok, hrasok atd.za hrst mrazenych krevietjedna vacsia alebo dve mensie zrele paradajky 3-4 strucky cesnaku olivovy olej - alebo ten ktory pouzivatezeleninovy alebo rybaci vyvar - mnozstvo - to by malo byt na vahu asi tak 2krat tolko ako vaha ryze.solsafran POSTUP PRÍPRAVY na siroku panvicu nalejeme trosku oleja - 2-3 pol. lyzice pokial sa jedna o olivovy olej tak je ho treba poriadne vyhriat (mala by stupat para - zasa nie aby horela panvica ;) ocistime strucky cesnaku a pridame ich do panvice nechame ich trochu oprazit na oleji, pridame predom zotrete paradajky a vsetko to trochu oprazime prilejeme vyvar a nechame ho zovriet, pridame zeleninu a nechame znovu zovriet - takto pripraveny vyvar mozte pripravit aj rano a potom uz len 1/2 - 3/4h pred obedom pridame ryzu - privedieme pripravenu zmes do varu a pridame ryzu, premiesame a na silnom ohni - na sklokeramike na 8-9 - nechame varit prvych 10-15min a potom zmiernime plamen a nechame dojst ryzu tak aby ostala tak ako je to zobrazene na obrazku a aby nebola ta ryza tvrda samozrejme - mozno sa vam niekedy moze stat ze ostane ryza este nedorobena ale uz sa spotreboval vsetok vyvar - na to je najlepsie si odlozit aspon hrncek vyvaru a ked vidite ze sa vam toto stane tak zohriat vyvar a doliat tam vyvar podla potreby. Asi tak 5- 8min pred koncom - ked je ryza viac menej urobena polozime na vrch ryze rozmrazene krevety - ak ich tam nasypete na zaciatku tak zostanu uplne mikroskopicke takto ostanu krasne velke, okrem toho krevety nepotrebuju vela varenia, tych 5-8min im staci a ony potom este dojdu na teplej ryzi. dobru chut. ps. a nezabudnite ze ryza potrebuje vela vody - nielen na jej pestovanie a jej varenie ale tiez na travenie ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) ivana i. (pralina39) ID 38750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
zapekané cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny - fliačky, alebo aké máte radi, stredne veľká cibuľa,olej,brokolica ( alebo karfiol, patizón..), 20 dkg šunkovej salámy, kyslá smotana, 4-5 vajíčok, soľ, vegeta, MČK, eidam - nemusí byť POSTUP PRÍPRAVY veeeľmi jednoduchý ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana B. (adina) ID 2754 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s brokolicou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica 1 väčšia, alebo dve menšie, 400g cestovín, Tavený syr ( 200g Banbína, alebo iného taveného syra), 150g Plátkového syra, alebo na strúhanie, 2 vajíčka, Trocha trvanlivej šľahačky , Klobáska, alebo salám gramáž podľa potreby, 1 Kyslá smotana, Vegeta , Kari korenie , Mleté korenie, Olej na vymastenie , Suroviny môžete dať podľa potreby, POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme cestoviny a brokolicu v slanej vode. Príprava omáčky na zaliatie : Tavený syr vložíme do misky a rozpustíme môžeme aj v Mikrovlnnej trúbe ak dáme Bambino netreba. Do misky pridáme 2 vajcia trocha trvanlivej šľahačky a rozmiešame do redšej omáčky. Dochutíme vegetou a kari korením. Nakrájame salámu, alebo klobásku. Na vymastení pekáčik dáme uvarené cestoviny posypeme nakrájanou klobáskou obložíme ružičkami brokolice a zalejeme polkou pripravenej omáčky. Okoreníme a posypeme trochou vegety. Znovu dáme navrch cestoviny a postup zopakujeme ešte raz. Po dokončení vrch potrieme kyslou smotanou a poukladáme plátky syra, alebo celé zasypeme postrúhaním syrom. Nakoniec pekáčik vložíme do trúby a pečieme asi tak 15 minút na 200 stupňoch Celzia. Cestoviny sú upečene, keď syr sa sfarbí mierne do hneda. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alexandra H. (aventina) ID 8760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
RIZOTOPOTREBNÉ PRÍSADY 2 KURACIE PRSIA, 1 VELKA CIBULA, 350 G RYžE, 300 G SYRU EIDAM, MRAZENA ZELENINA-KUKURICA HRACH, KAPIA, SAMPIONY STERILIZOVANE, BROKOLICA MRAZENA 2-3 RUžICKY,RAJčINOVY PRETLAK, OLEJ KORENIE MLETE, SOL, VEGETA, MLETA čERVENA PAPRIKA, VýVAR ALEBO VODA, POSTUP PRÍPRAVY NA OLEJI SI SPENIME CIBULU, PRIDáME NA MALE KOCKY NAKRAJANE MASO, ORESTUJEME, PRIDAME SOL, KORENIE, VEGETU, PAPRIKU A DUSIME ASI TAK KýM JE MASO SKORO HOTOVé, PRIDáME PRETLAK, VšETKU ZELENINU A PREPLACHNUTU RYZU ZALEJEME VODOU ALEBO VYVAROM, DOBRE PREMIEšAME A NECHáME PREJST VAROM A ODSTAVIME. KED JE RYZA MAKKA TAK DO RIZOTA NASTRUHAME VSETOK SYR A DOBRE PREMIEšAME. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s vynikajúcou omáčkou *****POTREBNÉ PRÍSADY balíček špagiet, malé balenie šampiňónov, 2 plátky slaninky, 2 PL masla, 15 dkg šunky, pór alebo cibuľa, 1 smotana na varenie, 2 PL polohrubej múky, 1 tavený syr v črievku (bambino), 1 nivové bambino, plechovka kukuričky, 15 dkg strúhaného syra, bazalka, oregano, vegetka POSTUP PRÍPRAVY Tak tieto špagetky sa spapkajú skôr, ako by ste čakali :o))) Pri varení som sa nechala inšpirovať kamarátkou Miškou, len som si recept trošku upravila. A Vy môžte urobiť to isté. Pôvodne som netušila, že budú také vynikajúce, takže som nestihla nafotiť postup, ale vyskúšať určite odporúčam ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.3.2008, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Pasta a la adrienaPOTREBNÉ PRÍSADY 300-400g cestovin,300g brokolice, 300g sampinonov, 200g Nivy, 200g Eidamu, 1 kyslu smotanu, roznu zeleninu (ja som dala zavarane leco), 1 cibulu, 6strucikov cesnaku, ml. c. korenie, vegetu, gyros, sol, provensalske korenie - to je dolezite! a alobal.... POSTUP PRÍPRAVY Smotanu rozmiesame s troskou vody, c. korenim, vegetou, cesnakom. Na pekac navrstvime polovicu uvarenych cestovin, posypeme polovicou nadrobno pokrajanej cibule, polovicou zeleniny, vegetou, polovicou nadrobno pok. uvarenej brokolice, osolime, okorenime gyrosom, zalejeme polovicou ochutenej smotany, navrstvime polovicu pok. sampinonov, okorenime, osolime, posypeme Nivou. Dame druhu polovicu cestovin, osolime, posypeme cibulou, zeleninou, brokolicou, gyrosom, solou, vegetou. Zalejeme druhou polovicou smotany, navrstvime pok. hriby, osolime, posypeme vegetou, gyrosom. Navrstvime nahrubo postruhany Eidam,posypeme provensalskym korenim, prikryjeme alobalom. Zapekame v rure pri 180 stupnoch 35-40 minut. Je to brutalne dobre!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miriam D. (Miriam z NR) ID 2608 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špenátové lasagne s morčacinkouPOTREBNÉ PRÍSADY 9 plátkov lasagní v mojom prípade, ktoré si dopredu obvarím v slanej vode do polomäkka( vo vode ich mám tak 2-3 minútky), cca300g naloženého morčacieho mäsa (ja som použila môj recept nakladané rezne s kari korením, no môžete akýkoľvek nálev ,aký máte radi, prípadne mäsko len osolené a okorenené). A toto mäsa môže byť pravdaže aj viac , len ja som mala zbytok:o) , cca150-200g šampiňónov, 1 bal mrazeného špenátu-cesnak na dochutenie, 1ks bambino alebo iný črievkový syr, 2 lyžice hladkej múky, cca 150 g tvrdého syra, voda, troška oleja na vymastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som spravila minulý týždeň, keď mi zostal naložený 1 rezník v náleve, čo už bolo pre nás málo, tak som ho použila do špenátových lasagní, aby sme sa najedli všetci. Mäsko som mala v náleve-recept Nakladané čínske rezne s kari korením... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 11.5.2008, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 672 (zobrazuje sa 581-590) | << predošlé 1,.,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64,.,68 ďalšie >> |