. .. .. .. .. .. .
. .

zeleninova ryza s krevetami - RECEPT 4443

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 38750 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


zeleninova ryza s krevetami


[ recept č. 4443 zo dňa  ]


zeleninova ryza s krevetami


POTREBNÉ PRÍSADY

ryza - zalezi podla toho pre kolkych ludi sa bude robit - asi tak jedna hrst = jeden clovek (ale ak je tolko ako moj muz tak aj dve hrste na jedneho)mrazena zeleninova zmes - podla toho ci chcete viacej zeleninove alebo menej - ja som dala asi tak jednu mensiu misku - najlepsie ak tam je zelena fazulka, articok, hrasok atd.za hrst mrazenych krevietjedna vacsia alebo dve mensie zrele paradajky 3-4 strucky cesnaku olivovy olej - alebo ten ktory pouzivatezeleninovy alebo rybaci vyvar - mnozstvo - to by malo byt na vahu asi tak 2krat tolko ako vaha ryze.solsafran

POSTUP PRÍPRAVY

na siroku panvicu nalejeme trosku oleja - 2-3 pol. lyzice pokial sa jedna o olivovy olej tak je ho treba poriadne vyhriat (mala by stupat para - zasa nie aby horela panvica ;) ocistime strucky cesnaku a pridame ich do panvice nechame ich trochu oprazit na oleji, pridame predom zotrete paradajky a vsetko to trochu oprazime prilejeme vyvar a nechame ho zovriet, pridame zeleninu a nechame znovu zovriet - takto pripraveny vyvar mozte pripravit aj rano a potom uz len 1/2 - 3/4h pred obedom pridame ryzu - privedieme pripravenu zmes do varu a pridame ryzu, premiesame a na silnom ohni - na sklokeramike na 8-9 - nechame varit prvych 10-15min a potom zmiernime plamen a nechame dojst ryzu tak aby ostala tak ako je to zobrazene na obrazku a aby nebola ta ryza tvrda samozrejme - mozno sa vam niekedy moze stat ze ostane ryza este nedorobena ale uz sa spotreboval vsetok vyvar - na to je najlepsie si odlozit aspon hrncek vyvaru a ked vidite ze sa vam toto stane tak zohriat vyvar a doliat tam vyvar podla potreby. Asi tak 5- 8min pred koncom - ked je ryza viac menej urobena polozime na vrch ryze rozmrazene krevety - ak ich tam nasypete na zaciatku tak zostanu uplne mikroskopicke takto ostanu krasne velke, okrem toho krevety nepotrebuju vela varenia, tych 5-8min im staci a ony potom este dojdu na teplej ryzi.

dobru chut.
ps. a nezabudnite ze ryza potrebuje vela vody - nielen na jej pestovanie a jej varenie ale tiez na travenie ;)
<< STAVNATY MALINOVY KOLAC | zeleninova ryza s krevetami | Výborné plnené *punčové* košíčky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu