
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYŽA A CESTOVINY |
Adriana L. (kikina) ID 231 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Špagety pre labužníkov[ recept č. 4556 zo dňa 21.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 pór (alebo zväzok jarných cibuliek aj s vňaťou), 30 dkg krásnej oravskej slaninky (vyberte takú, čo má vééééľa mäska a málo "slaniny"), 3 väčšie strúčiky cesnaku, polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky (alebo čajová lyžička sušenej), trocha olivového oleja, tvrdý syr Grana Padano (napr. v Tescu ho majú, zn. Zanetti, predáva sa balený, také veľké trojuholníky, je chuťovo podobný parmezánu), balík špagiet (ja dávam buď Barilla alebo Panzani). POSTUP PRÍPRAVY 1. Nakrájajte pór nadrobno (aj tú zelenú časť), slaninu na plátky a potom na tenké slížiky. 2. Na troche olivového oleja (netreba ho veľa, lebo slanina ešte pustí tuk) osmažte pór, pridajte slaninku a opekajte, kým slaninka nie je opečená, chrumkavá (asi 5-8 minút na silnejšom plameni, treba stále premiešavať). Odstavte z plameňa a potom vmiešajte prelisovaný cesnak a bazalku (možno pridať aj troška čerstvo namletého bieleho korenia, alebo MČK). Nastrúhajte najemno syr. 3. Uvarte špagety v osolenej vode, zlejte a pridajte do panvice so slaninkovou zmesou. Rýchlo dobre premiešajte, aby sa špagety premastili a zmiešali rovnomerne so zmesou. 4. Ihneď naberajte na taniere, posypte syrom, premiešajte, aby sa syr rovnomerne nalepil na špagety, ak treba, prisoľte trocha a rýchlo papajte ;-)! Nie je to zrovna "diéta", ale oblížete si všetky prsty! Super ako rýchla večera, či obed, u nás je to vždy maximálne obžerstvo. |
![]() | Petra B. (Petra01) ID 24439 (15.1.2009, 7:52) |
...tak toto určite vyskúšam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ajka m. (ajulik) ID 7193 (21.3.2008, 23:01) |
ahoj KIKI..inac GRANA PADANO..JE JEDEN Z NAJZNAMEJSICH PARMEZANOV..XIXIXXI...PAPA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEKNE SVIATKY |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (22.3.2008, 8:05) |
Ahoj, mne slovo "parmezany" nic nehovori ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |