. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinový šalát náš oblúbený :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vrtulky, 2 mrkvy, asi tak hrsť mrazeného hrášku, 40 dkg šunky alebo salámy, konzerva kukurice, majonéza, sol korenie

POSTUP PRÍPRAVY

cestoviny uvaríme bežným spôsobom, mrkvu pokrájame na kocky a hrách prepláchneme pod vodou. ja dávam mrkvu aj hrach variť nad paru, zelenina zostane krásne farebná a jemne chrumkavá (dávam do sitka variť nad vodu), z kukurice vodu nevylievam ale dám všetko do šalátu, ten potom nie je taký suchý, salám tiež nakrájame na kocky, ked všetko vychladne tak to zmiešame a pridáme majonézu. osolíme a okoreníme podla vlastnej chuti

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Naďa H. (brblosko) ID 157312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.5.2014, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s hubami a zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety\r\n 2 šampiňóny\r\n 1 paradajka\r\n 3 strúčiky cesnaku\r\n hrášok\r\n 3 PL paradajkového pretlaku\r\n bazalka sušená\r\n soľ\r\n čierne korenie\r\n olivový olej\r\n syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja tak ako ich máme radi.\r\n\r\nNa olivovom oleji osmahneme na kúsky pokrájaný cesnak. Pridáme pokrájané šampióny, hrášok, a na drobné kúsky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a dusíme kým hríby nezmäknú.\r\n\r\nPridáme paradajkový pretlak, môžme podliať troškou vody. Nakoniec podľa chuti dokoreníme a pridáme uvarené špagety. Premiešame ich s omáčkou a môžme podávať posypané strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

katarína j. (KAcickaaa) ID 149575 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pražená ryža - Nasi Goreng



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g dlhozrnnej ryže, 250 g mäsa (kuracie, bravčové, krevety), 250 g zeleniny (vegetariánska varianta), Olej, Soľ, Nasi Goreng Mix 100 g, 4-5 lyžíc dochucovacej pasty Sambal Nasi Goreng (ak nemáte zmes Nasi Goreng Mix)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarte dlhozrnnú ryžu až pokiaľ nezmäkne a nechajte vychladnúť a odstáť. V panvici na oleji usmažte mäso (kuracie, bravčové, krevety) a potom pridáte zmes Nasi Goreng Mix (alebo dochucovaciu pastu Sambal Nasi Goreng) a ešte pár minút smažíte. Pridajte do panvice odstátu a chladnú ryžu (nepridávajte teplú alebo čerstvo uvarenú ryžu.) Soľ podľa chuti. Pražíte za stáleho miešania. Podávate s volským okom, kyslou uhorkou, kapustovým šalátom a so sambalom podľa chuti.
Vegetariánska varianta je bez mäsa. Mäso nahradíte zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2011, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-)))))

Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne s omáčkou Bolognese



POTREBNÉ PRÍSADY

Penne (alebo iné cestoviny z tvrdej pšenice), cibuľa, cesnak, zeler, mrkva, paradajky, 500-700 g mleté mäso (originál recept bol pôvodne robený z konského mäsa, ale dnes sa doporučuje použiť 1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), pasírované paradajky (alt.paradajkový pretlak), soľ, mleté čierne korenie, bylinky - ideálne sú čerstvé, ale rovnako poslúžia aj sušené - bazalka, oregano, bobkový list, šľahačková smotana, plátok masla, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na bolognese je na mimibazare viacero - je to recept osvedčený a častokrát prispôsobený domácim podmienkam. Priznávam, že ich tiež robievam rôzne, ale dnes som si povedala, že idem na ne podľa starého talianskeho receptu a la "mamma". A sú naozaj výborné... veď skúste :)

Ja varím cestoviny nasledovne: do vriacej poriadne osolenej vody vysypem cestoviny, premiešam, počkám kým začnú vrieť, vypnem oheň, prikryjem ich pokrievkou a nechám bez miešania na sporáku 10 minút. Potom zlejem vodu - nikdy nepreplachovať studenou vodou!!! - dám ich do misy, poriadne zakvapkám olivovým olejom, premiešam a hotovo. Vždy sú akurát "al dente" - ako majú byť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.3.2011, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s omáčkou "Quattro Formaggi"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, Na omáčku: 4 druhy syra - u mňa dnes - Niva, Eidam, Gouda tavená, tavený syr v črievku, plátok masla, mlieko, smotana na varenie, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalšia veľmi rýchla a chutná omáčka na cestoviny - hotová do 10 minút. Syry možno kombinovať... výborné sú parmezán, mozarella, pecorino, gorgonzola... čo kto má a čo má rád. Ja som v chladničke dnes narýchlo mala vyššie uvedené :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.12.2013, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s horčicovo-maslovou omáčkou a červenou cibuľkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, maslo, horčica, citrónová šťava, petržlenová vňať, soľ, červená cibuľa, parmezán (alebo iný syr na strúhanie)

POSTUP PRÍPRAVY

Neuveriteľne chutné cestoviny, odporúčam ochutnať! :)

Dnes som si vymyslela recept, o ktorý sa musím hneď aj podeliť. :)) Tu ho máte:

Uvaríme si cestoviny a scedíme, vrátime do hrnca. V malom hrnci si roztopíme maslo, pridáme asi jednu lyžicu horčice, vytlačíme polovicu citróna a nastriháme čerstvú petržlenovú vňať. Zmiešame s cestovinami, pridáme surovú na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokvapkáme citrónom a nastrúhame syr.
To je všetko, príprava trvá doslova 10 minút, ale výsledok stojí za to :)

DOBRÚ CHUŤ!! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2010, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tuniakova bleskovka



POTREBNÉ PRÍSADY

konzerva tuniaka * 80 g ciernych nakrajanych oliv * cibulka * olej * rajciakove pyre (mala konzerva) * sol * bazalka * cestoviny - akekolvek, ja som dala maslicky * oblubeny tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulku nakrajame na drobno, smazime na oleji do zlatista, pridame tuniaka, rajcinove pyre, olivy, osolime a dusime tak zo 5-7 minut. Pridame bazalku, zamiesame, pridame cestoviny, znova dobre premiesame a odstavime. Posypeme oblubenym nastruhanym syrom.
Bru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Taglioline z červeného vína s pečienkami na sherry omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 menšie porcie: bordové cestoviny Taglioline Barolo (LIDL) - pol balíka (cca 150 g), 2 šalotky, 150 g kuracích pečení, 3 vetvičky tymianu, sherry paradajky, 1,5 - 2 dl sherry vína (alebo červené víno), soľ a čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kúpili ste si v Lidli zaujímavé bordové cestoviny a neviete čo s nimi? Inšpirujte sa!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.12.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny po mojom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, soľ, kyslá smotana, mäkký syr, 6 vajec, údený syr, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je síce jednoduché na prípravu, ale veľmi chutné.

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme do zapekacej misy, alebo hlbokého pekáča. Zmiešame s jednou kyslou smotanou, jedným mäkkým syrom (napr. bambino), praženicou zo šiestich vajec a navrch nastrúhame údený syr. Keď máte doma, môžete pridať ešte kukuricu, olivy, paradajky, hríby, alebo čo vás len napadne :) Pečieme cca 10 minút, kým je syr pekne zlatavý a chrumkavý.

DOBRÚ CHUŤ!!! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu