
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU[ recept č. 36111 zo dňa 5.1.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-))))) Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() cestoviny uvaríme klasickým spôsobom - tieto celozrnné sa varia dlhšie a aby chutili aj deťom, varím ich pomaly 15 minút, zlejem, prelejem studenou vodou a omastím 1 PL olivového oleja. ![]() na olivovom oleji speníme pór, trošku osolíme morskou soľou a nesmažíme dlho, len kým pór trošku zmäkne. ![]() Šampiňóny umyjeme a pokrájame na hrubšie prúžky ![]() Na mierne osmahnutý pór vysypem nakrájané šampiňóny, premiešam a pridám sušené oregano a spolu dusím neprikryté za občasného miešania a ešte trošku prisolím ![]() keď si šampiňóny pustili šťavu, tak pridáme pasírované paradajky - podľa obľúbenosti omáčky si regulujeme množstvo a hustotu :-) ![]() krásna, voňavá čerstvá bazalka - jej chuť a vôňa su skvelé, umyjeme a osušíme lístky a najlepšie je ich natrhať alebo posekať keramickým nožom. Venujem bazalke pár slov - zaslúži si to :-). Bazalka slúži v prvom rade na uvoľnenie všetkých druhov kŕčov. Ľudia, ktorí častejšie dostávajú kŕče, by mali denne preventívne piť šálku čaju z bazalky. Udržiava rovnováhu črevnej flóry a pomáha pri hnačkách a nadúvaní. Podporuje trávenie a zvyšuje chuť do jedla. Bazalka má uplatnenie i v aromaterapii. ![]() Prevarenú omáčku odstavíme zo zdroja tepla a pridáme bazalku, tú už ako aj iné čerstvé bylinky nevaríme, lebo varením stráca chuť. Čerstvá je najlepšia, super príloha a tiež veľmi zdravá je blanšírovaná brokolica. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.10.2012, 11:36) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka M. (ziziska) ID 34940 (16.1.2011, 18:11) |
Krasna brokolica!!!! ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 21:41) |
ahoj katka ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (13.1.2011, 12:35) |
dakujem za inspiraciu,v sobotu budu cestovinky,na obed,mam novy parny hrniec,tak vyskusam v nom tu brokolicu,potom dam vediet vysledok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 13:10) |
Skvely receptus,urcite doporucim vyskusat dcerke - je vegetarianka. Vyzera to supis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (12.1.2011, 11:07) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |