. .. .. .. .. .. .
. .

CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU - RECEPT 36111

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 6034 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU


[ recept č. 36111 zo dňa  ]


CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU


POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-)))))

Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cestoviny uvaríme klasickým spôsobom - tieto celozrnné sa varia dlhšie a aby chutili aj deťom, varím ich pomaly 15 minút, zlejem, prelejem studenou vodou a omastím 1 PL olivového oleja.
na olivovom oleji speníme pór, trošku osolíme morskou soľou a nesmažíme dlho, len kým pór trošku zmäkne.
Šampiňóny umyjeme a pokrájame na hrubšie prúžky
Na mierne osmahnutý pór vysypem nakrájané šampiňóny, premiešam a pridám sušené oregano a spolu dusím neprikryté za občasného miešania a ešte trošku prisolím
keď si šampiňóny pustili šťavu, tak pridáme pasírované paradajky - podľa obľúbenosti omáčky si regulujeme množstvo a hustotu :-)
krásna, voňavá čerstvá bazalka - jej chuť a vôňa su skvelé, umyjeme a osušíme lístky a najlepšie je ich natrhať alebo posekať keramickým nožom. Venujem bazalke pár slov - zaslúži si to :-). Bazalka slúži v prvom rade na uvoľnenie všetkých druhov kŕčov. Ľudia, ktorí častejšie dostávajú kŕče, by mali denne preventívne piť šálku čaju z bazalky. Udržiava rovnováhu črevnej flóry a pomáha pri hnačkách a nadúvaní. Podporuje trávenie a zvyšuje chuť do jedla. Bazalka má uplatnenie i v aromaterapii.
Prevarenú omáčku odstavíme zo zdroja tepla a pridáme bazalku, tú už ako aj iné čerstvé bylinky nevaríme, lebo varením stráca chuť. Čerstvá je najlepšia, super príloha a tiež veľmi zdravá je blanšírovaná brokolica.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PIZZOVÉ KOLIESKA | CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU | HYDINOVÉ PRSIA PODĽA MÁZIKOVEJ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.10.2012, 11:36)
(Y) (Y) (Y)...krásna farebná (P)....Také ja môžem mňááám. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katka M. (ziziska) ID 34940 (16.1.2011, 18:11)
Krasna brokolica!!!! :),mozete mi napisat ako ju robite? :) dakujem.k.
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 21:41)
ahoj katka (F) az dnes som si vsimla dotaz na blansirovanu brokolicu - postup je strasne jednoduchy a vysledok je aj uzasna farba a sucasne zachovane ziviny a vitaminy v brokolici |:o) (F): brokolicu rozobratu na ruzicky vlozime na 2-3 minuty od opatovneho zovretia do vriacej vody - a potom ju prudko schladime - bud pod tecucou studenou vodou alebo v hrnci so studenou vodou. Vodu mozno aj osolit, ale my brokolicu mame radi s jej prirodzenou chutou, tak nesolime - skutocne len cca 2 minutky nechat vo vriacej vode (aby som nezabudla, akonahle voda opat zovrie, uz sa zdroj tepla vypne). Podavame ju v takomto stave najcastejsie ako prilohu alebo ako sucast salatov z cerstvej zeleniny
(F)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (13.1.2011, 12:35)
dakujem za inspiraciu,v sobotu budu cestovinky,na obed,mam novy parny hrniec,tak vyskusam v nom tu brokolicu,potom dam vediet vysledok.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 13:10)
Skvely receptus,urcite doporucim vyskusat dcerke - je vegetarianka. Vyzera to supis (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (12.1.2011, 11:07)
:-$ Joj Adrika, kazda mala pochvala ma presviedca byt v tej kuchyni viac trpezliva ,-) (H). DAKUJEM - u nas su hlavne v tyzdni popularne jednoduche a rychle recepty, kedze sme cely den prec z domu a predsa len (Z) (child9) este potrebuju domacu varenu stravu kazdy den (jidlo). A tiez nezaskodi lahke a chutne jedlo, tak dufam, ze bude chutit (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu