. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Zeleninová večera 2



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g celozrnných vrtuliek, 1 trojuholník taveného syra, 1,5 PL kyslej smotany, 1 malá cibuľka, 1 menší strúčik cesnaku, polovica dlhej šalátovej uhorky, 4 PL odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvarených a odkvapkaných vrtuliek vtierame vidličkou tavený syr, následne pridáme kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Potom primiešame na malé kocky pokrájanú uhorku a kukuricu. Ja som ešte pridala 50 g strúhaného syra a dozdobila paradajkami, ktoré dodali tú "pravú" chuť šalátiku.

- šalát netreba soliť ani koreniť vďaka kyslej smotane a tavenému syru, ktoré sú samé dosť slané
- z tejto dávky vyjdú 2 bohaté porcie
- ešte lepší je zachladený aspoň na polhodinu v chladničke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny /fusilli, farfale, podla vlastneho vyberu/, 2 konzervy tuniaky /moze byt aj kusky, aj drveny, podla vlastneho vyberu/, 1 plechovka lupanych paradajok, cibula, cesnak, sol, čierne korenie, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi jednoduche a rychle jedlo. Kuk na postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2011, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané špenátové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, slaninka, 2 balíčky mrazeného špenátového pretlaku, 2x Bambino, soľ, čierne korenie, cesnak, kyslá smotana, strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý a nenáročný, zato však veľmi vďačný recept pre prípad poloprázdnej chladničky ... tak ako dnes u nás :-)
Pravdepodobne tu už nejaký podobný recept je - ak áno, ospravedlňujem sa za duplicitu.

Uvaríme a zlejeme cestoviny. Najviac sa mi osvedčili vrtuľky - do nich sa omáčka najlepšie dostane, ale samozrejme ak nemám, robievam aj z penne, motýlikov či mušličiek.
Opražíme si slaninku nakrájanú na drobné kúsky.
Misu z jenského skla vymažeme a vysypeme do nej cestoviny. Pridáme opraženú slaninku aj s vypečenou masťou (príp. namiesto nej trochou olivového oleja) a premiešame. Predhrejeme si rúru.
V hrnci si uvaríme rozmrazený špenát, pridáme 2 Bambina, rozmiešame, podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Pretlačíme si cesnak (aspoň 3-4 strúčiky, ale ja dávam niekedy aj dvojnásobné množstvo).
Ešte trochu povaríme a potom zmes vylejeme do misy na cestoviny. Premiešame, aby sa špenát dostal všade. Vrch potrieme kyslou smotanou a na ňu nastrúhame syr (ementál, gouda, eidam ... čo nájdete v chladničke).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Nika S. (niky80) ID 74954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 13.2.2012, 0:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g spagety alebo linguini, 2 PL olivovy olej, 3 struciky cesnaku, 8 ancoviciek (sardelove ocka), 400g posekanych paradajok v konzerve, pripadne passata (prepasirovane paradajky), 100g ciernych oliv, 4 CL kapary, chilli papricky, petrzlen

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je velmi zname a rozsirene cestovinove jedlo v Taliansku a recept je velmi jednoduchy a rychly. Zacneme hned tym, ze dame varit vodu na cestoviny. Kym sa voda zohrieva, do panvice dame olivovy olej, pridame dlanou stlacene struciky cesnaku (ktore potom pred servirovanim odstranime), nasekane ancovicky, cierne olivy nakrajane na kruzky (pripadne cele ak maju kostku), a capary, ktore mozme dat cele, pripadne posekat. Toto vsetko za staleho miesania poprazime na velmi miernom ohni, aby sme nic nepripalili a po 4-5 minutach pridame paradajky a nasekany petrzlen (cast nechame na ozdobu). Medzitym vhodime spagety do vriacej vody, lebo omacka bude hotova, len co sa dovaria spagety... Pozor, aby sa spagety nerozvarili, ale ostali polotvrde ´al dente´ (su chutnejsie a lepsie stravitelne). Omacku osolime a okorenime podla chuti. Spagety potom pridame k omacke, premiesame, odstavime zo sporaka a servirujeme.. Parmezan sa k tymto cestovinam nepodava, ale ak ho mate radi, pridajte, urcite nic nepokazite. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Henrieta L. (heny3003) ID 134219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2012, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta



POTREBNÉ PRÍSADY

široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody.
Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-)

1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale.
2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu.
3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne.
4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo".
5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.2.2011, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Domáce niťovky a rajbanička do polievky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni)



POTREBNÉ PRÍSADY

Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g syra na strúhanie, 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku, 12 plátkov lasagnového cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Bolonská omáčka:
Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút.

Syrová omáčka:
V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí.

Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov)

ivana K. (slnecnica82) ID 177935 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 16.5.2023, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

L A S S A N N E - podla mna s kuracim maskom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

LASSANE- balicek, podla plechu KURACIE PRSIA / MORCACIE PRSIA cca 500g ( opat zalezi podla plechu, ja mam cca A4 velkost) MORCADELLA FAZULA V KONZERVE -najlepsia je chilli, nestipe a nalev nie je az taky sladky. SYR- TEHLA Pripadne GYROS korenie, sol, olej a cierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prve si oprazime na panvici na kocky nakrajane masko + koreniny podla chute
Medzitym si do nadoby - vacsia misa, dame morcadellu, fazulu, ja pridavam i trocha nastruhaneho syra.
Ked uz mame masko i zmes tak to spojime v jedno, kludne dajte i olej z masa !!!
Odlozime nabok, a dame do vacsieho hrnca vriet vodu, ktoru osolime a pridame OLEJ!
Ja varim lassane po 4 -5 kuskoch aby sa mi nelepili.
Prichystame si plech, na ktory / ja nedavam olej ale mozte/ zacneme ukladat =
= lassane, masova zmes a syr / mozete postuhat i poukladat platky/ a opakujeme. Ja si to popri tom opat davam varit dalsie 4 az 5 kuskov a dookola. Varime cca 5-10 minut podla toho ci su skoro ako all dente, nemusia byt uvarene uplne aby sa neroztrhali !!!!
Ked uz mate vsetko na sebe poukladane, samozrejme posledne je najlepsie ked idu lassane a na ne este vrstva syra. Nakolko vsetko je uvarene, dame to zapiest cca na 30 minut, pokial sa nam syr nerozpusti a nema peknu farbu, opat zavasi od typu, ja mam elektricku a davam i zvrchu i z dola na 200 stupnov cca 30- 40 minut.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Denisa F. (osycka) ID 135014 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.2.2011, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Spaghetti Bolognese



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 2 pretlačené strúčky cesnaku, 1 stonka zeleru, 1 mrkva, 50g slaniny, 500g chudého mletého hovädzieho mäsa, 400 g konzervovaných paradajok, 2 lyžičky oregana, bazalka, muškátový oriešok, 1,5 dl červeného vína, 140g paradajkového pretlaku, šľahačková smotana (nemusí byť), soľ, čierne korenie, bujón (nemusí byť), špagety, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Moja sesterka žije už roky v Taliansku. Žiaľ, ešte ma nič nenaučila variť :D, a tak som recept vymyslela sama, kombináciou viacerých, ktoré som našla na rôznych stránkach.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Michaela B. (Leela) ID 25897 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.5.2018, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s kečupom a syrom trochu inak



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, olej, cibuľa, kečup, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Sú to veľmi rýchle, chutné a sýte cestoviny.

1. Uvaríme si cestoviny.

2. Keď hotové, scedíme a cestoviny vrátime späť do hrnca. Na dno dáme trochu oleja a pridáme na drobno pokrájanú cibuľu. Nejakú chvíľu cibuľu popražíme, nemusíme úplne do sklovita - môže byť pokojne chrumkavá ,)

3. Pridáme kečup, tak aby sa cestoviny obalili a boli také ružové/červené, kto má ako rád.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2011, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu