
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Domáce niťovky a rajbanička do polievky[ recept č. 37007 zo dňa 6.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme... ![]() Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko ![]() a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička... ![]() Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle ![]() a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. ![]() Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky. ![]() Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta ![]() cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy ![]() Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké... ![]() Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |