. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakové pečivo - RECEPT 9887

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Zemiakové pečivo


[ recept č. 9887 zo dňa  ]


Zemiakové pečivo


POTREBNÉ PRÍSADY

250 hladkej múky špeciál, 1 HERA, 2 žĺtky, 250 g varených zemiakov (vychádza to na 2 väčšie zemiaky), 1/2 balíčka prášku do pečiva, lyžička soli, na potretie žĺtok a lyžička vody, na posypanie: podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, soľ, premiešame
pridáme najemno nastrúhané zemiaky /zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť/
maslo, žĺtky
a vymiesime. Bude to opäť lepkavé cesto (ale o to je jemnejšie pečivko)
ktoré ešte jemne poprášime múkou, otočíme a opäť poprášime múkou. Odložíme do chladničky aspoň na dve hodinky.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm
a vykrajujeme požadované tvary. Ak sa nechcete zabávať, tak si len vyvaľkajte cesto, potrite žĺtkom vymiešaným s vodou, posypte koreninami a radielkom nakrájajte tyčinky. Príborovým nožom ich už len preniesť na papier na pečenie.
Preložíme na papier na pečenie, potrieme žĺtkom vymiešaným s vodou, ľubovoľne okoreníme a dáme upiecť dozlatista pri teplote cca 180-190° C, cca 7-8 min. Treba si odsledovať, kým nie je aj spodok pečivka upečený dozlata. Vtedy sú hotové. Použila som na posypanie okrem rasce, provensálskych byliniek a sezamových semienok aj zmes na americké pečené zemiaky a mleté slané kešu oriešky. Báječné :o)
Ochutnávajte ich až po úplnom vychladnutí. *Dobrú chuť a nazdravie!*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Syrové pečivo | Zemiakové pečivo | Syrovo-šunkové slimáky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (18.5.2010, 19:19)
Adi a ako dlho vydrzia makke a chutne?
vyzeraju velmi dobre :-$ (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (18.5.2010, 19:04)
Adi vyzera velmi dobre!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (18.5.2010, 18:45)
Adka, aky je rozdiel medzi tymito a tymi druhymi?len prdopeč?
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.12.2008, 18:29)
MNAMI DALA SOM VARIT BANDUROČKY, TAK RANO VYPEKAM,DUFAM,ŽE NEBUDE VADIT KED CESTO BUDE CELU NOC ČAKAT *-) UŽ SA TEŠIM NA ZAJTRA LEN TA BRYNDZA MA ŠTVE (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 21:42)
Mariannka, neboj, takto sa Ti cesto bude len lepšie vaľkať :-) Len ho maj v chladničke zakryté. Som Ti teraz asi veľmi pomohla. Ale nemalo by sa mu nič stať. Daj mi potom vedieť, či sa vydarili. A nechutnaj ich ešte teplé, to cesto sa musí stiahnuť, potom je to eňo-ňuňo (L) (L) (L) (silvestr) (silvestr) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.12.2008, 18:25)
toto tiež vyzerá chutnuuuuuuuuuuuuučkoooooooooooooooo (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 21:34)
;-) Ďakujem Evi, sú fantastické (L) (L) (L) (silvestr) (sampus) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.12.2008, 20:53)
Aďka, toto vyzerá tiež výborne (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 13:17)
Ďakujem Lucka, len mám doma veveričky a uďobávajú z nich, už ich pomaly niet. (X) od rána chodí s pagáčikmi v ruke, ani obedovať nechcela (smich) (silvestr) (silvestr) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Rozália M. (machoviatko) ID 56609 (29.12.2008, 17:54)
Vyzerajú perfektne.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.12.2008, 18:03)
Ďakujem (L) (L) (L) , sú mäkkučké, ale treba ich ochutnávať až po vychladnutí (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu