Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Zemiakové pečivo
[ recept č. 9887 zo dňa 29.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 hladkej múky špeciál, 1 HERA, 2 žĺtky, 250 g varených zemiakov (vychádza to na 2 väčšie zemiaky), 1/2 balíčka prášku do pečiva, lyžička soli, na potretie žĺtok a lyžička vody, na posypanie: podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, soľ, premiešame |
![]() |
pridáme najemno nastrúhané zemiaky /zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť/ |
![]() |
maslo, žĺtky |
![]() |
a vymiesime. Bude to opäť lepkavé cesto (ale o to je jemnejšie pečivko) |
![]() |
ktoré ešte jemne poprášime múkou, otočíme a opäť poprášime múkou. Odložíme do chladničky aspoň na dve hodinky. |
![]() |
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm |
![]() |
a vykrajujeme požadované tvary. Ak sa nechcete zabávať, tak si len vyvaľkajte cesto, potrite žĺtkom vymiešaným s vodou, posypte koreninami a radielkom nakrájajte tyčinky. Príborovým nožom ich už len preniesť na papier na pečenie. |
![]() |
Preložíme na papier na pečenie, potrieme žĺtkom vymiešaným s vodou, ľubovoľne okoreníme a dáme upiecť dozlatista pri teplote cca 180-190° C, cca 7-8 min. Treba si odsledovať, kým nie je aj spodok pečivka upečený dozlata. Vtedy sú hotové. Použila som na posypanie okrem rasce, provensálskych byliniek a sezamových semienok aj zmes na americké pečené zemiaky a mleté slané kešu oriešky. Báječné :o) |
![]() |
Ochutnávajte ich až po úplnom vychladnutí. *Dobrú chuť a nazdravie!* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (18.5.2010, 19:19) |
Adi a ako dlho vydrzia makke a chutne? vyzeraju velmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (18.5.2010, 18:45) |
Adka, aky je rozdiel medzi tymito a tymi druhymi?len prdopeč? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.12.2008, 18:29) |
MNAMI DALA SOM VARIT BANDUROČKY, TAK RANO VYPEKAM,DUFAM,ŽE NEBUDE VADIT KED CESTO BUDE CELU NOC ČAKAT UŽ SA TEŠIM NA ZAJTRA LEN TA BRYNDZA MA ŠTVE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 21:42) |
Mariannka, neboj, takto sa Ti cesto bude len lepšie vaľkať Len ho maj v chladničke zakryté. Som Ti teraz asi veľmi pomohla. Ale nemalo by sa mu nič stať. Daj mi potom vedieť, či sa vydarili. A nechutnaj ich ešte teplé, to cesto sa musí stiahnuť, potom je to eňo-ňuňo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.12.2008, 18:25) |
toto tiež vyzerá chutnuuuuuuuuuuuuučkoooooooooooooooo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 21:34) |
Ďakujem Evi, sú fantastické  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.12.2008, 20:53) |
Aďka, toto vyzerá tiež výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.12.2008, 13:17) |
Ďakujem Lucka, len mám doma veveričky a uďobávajú z nich, už ich pomaly niet. od rána chodí s pagáčikmi v ruke, ani obedovať nechcela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Rozália M. (machoviatko) ID 56609 (29.12.2008, 17:54) |
Vyzerajú perfektne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.12.2008, 18:03) |
Ďakujem , sú mäkkučké, ale treba ich ochutnávať až po vychladnutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |