Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653 3 A plus s. r. o. |
|
mimibazar.sk/drobcekovia |
Oblasť: Prievidza-Bojnice |
Telefon: 0908 311 300 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 9.7.2008 |
Naposledy: 21.7.2015 15:09 |
Aktualizácia: 18.5.2015 15:36 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Čokoládová torta s lieskovcovým krémom
[ recept č. 9662 zo dňa 21.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 6 vajec, štipka soli, 150 g cukru,150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 25 g instantného čokoládového prášku, 1 ČL prášku do pečiva
Plnka: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 150 g masla, 50 g opražených mletých lieskový orieškov
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a ďalej šľaháme, aby sme získali veľmi tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s dvoma PL vody a so zvyškom cukru na penu. Pridáme múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a prášok do pečiva a dôklane premiešame. Na koniec opatrne primiešame sneh z bielkov, cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na tri časti, naplníme plnkou a zdobíme zvyšným krémom, čokoládovou polevou, alebo marcipánovou hmotou
Plnka: V mlieku rozmiešame maizenu, cukor, žĺtok a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame na penu a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu.
Na obrázku je torta zdobená marcipánom, ktorý je farbený potravinárskou farbou. Čiernu som získala zmiešaním čevenej, zelenej a modrej ;o). Tykadlá sú ušúlané z marcipánu a vypchaté špáratkom. |
| Eva A. (Yarrae) ID 34014 (24.8.2009, 18:05) |
krasna |
ODPOVEDAŤ |