. .. .. .. .. .. .
. .

Nugátová torta s citrónovým krémom - RECEPT 36628

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Nugátová torta s citrónovým krémom


[ recept č. 36628 zo dňa  ]


Nugátová torta s citrónovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 120 g polohr. múky, 6 vajec (oddelíme žĺtka od bielkov), 3 bielka, 150 g kryšt. cukru (75g+75g), 1,5 ČL pdp, 3 PL kakaa, 75 ml mlieka, 2 ČL rumu, postrúhaná kôra z veľkého pomaranča +++ CITRÓNOVÝ KRÉM: šťava z 3 vytlačených citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g +++ NUGÁTOVÝ KRÉM: 20 g kukuričného škrobu, 2 žĺtky, 50 g kryšt. cukru, 300 ml mlieka (50ml+250ml), 250 g masla, 100 g nutely, 50 g horkej čokolády, 1-2 PL rumu +++ POLEVA: 125 g horkej čokolády, 1,5 PL vody, 1,5 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

1. CESTO: Všetkých 9 bielkov si so 75 g cukru vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. 6 žĺtkov si zvlášť vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista, pridáme preosiatu múku s pdp a kakaom. Všetko dobre vyšľaháme. Pridáme rum a postrúhanú kôru. Masu potom zjemníme mliekom. Nakoniec vareškou opatrne vmiešavame vychladnutý tuhý sneh z bielkov., aby cesto nestratilo na objeme. Pečieme ho vo vymastenej a pomúčenej 26 cm forme (dno si môžte ešte aj vyložiť papierom na pečenie) pri 180 °C asi 30-35 minút (test špajdľou). Po dopečení necháme korpus tak 3 hodiny chladnúť.

2. CITR. KRÉM: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme k vymiešaným zmäknutým maslám a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

3. NUGÁT. KRÉM: Škrob si rozpustíme v 50 ml mlieka. Doň pridáme ešte aj žĺtky s cukrom a všetko dobre zmiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu a začneme po lyžiciach pridávať ochutených 50 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme dovtedy, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Odstavíme ho a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zatiaľ si zvlášť vyšľaháme maslo a to následne vmiešame do vychladnutého pudingu a opäť všetko prejdeme šľahačom. Nakoniec si ešte vo vodnom kúpeli rozpustíme nutelu a čokoládu a zašľaháme do pudingu. Pridáme rum a znova chvíľu šľaháme. Krém potom odložíme do chladničky na asi 30 minút.

4. CESTO: Vychladnutý korpus si uložíme na podnos a prerežieme na trikrát, dostaneme tak 4 pláty. Najspodnejší plát potrieme 3 PL sladkého riedkeho džemu a 1/3 citr. krému, ktorý zakryjeme druhým plátom. Naň navrstvíme celý nugátový krém. Pridáme tretí plát a opäť potrieme 3 PL džemu a druhou tretinou citr. krému, na ktorý položíme štvrtý vrchný plát. Tortu dlaňami trochu "poťapkáme", aby nezostal prázdny priestor medzi vrstvami. Tortu potom polejeme polevou, boky dozdobíme poslednou 1/3 citr. krému, mletými orechami, príp. aj šlahačkou či čokohmotou, ako tomu bolo u mňa.

5: POLEVA: Všetky suroviny necháme v hrnci na slabom plameni roztopiť a vzniknutú hustú masu natierame na vrch torty (aspoň mne nevydalo na boky, keďže je strašne hutná).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

"zvyšok" po štedrých siedmych porciách
napriek tým tonám masla a cukru je torta šťavnatá a ľahučká, takže si pokojne po nej môžte ešte dať aj iné sladkosti a nebude vám ťažko z nej... SUMA SUMARUM: miniete 9 bielkov a 11 žĺtkov, 175 g horkej čokolády (alebo čokolády na varenie), 5 masiel po 125 g ..... a čo sa týka čokohmoty - nuž bol to moj prvý pokus s ňou za bojových podmienok, ale sľubujem, že sa polepším :o) (inak ten krivolaký had napravo je iniciála oslávenca - to nikto nevedel uhádnuť)
torta fotená pod neónkou v kuchyni za neskorej noci


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Stavnate rezne | Nugátová torta s citrónovým krémom | Francúzske zemiaky úplne inak - naozaj skvelé >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (29.4.2011, 11:01)
Ahoj Janka, robila som včera plnky podľa tvojho receptu, avšak tá citrónová sa mi nechcela nejako zatuhnúť. Neviem či pudingové práčky 2 ks boli málo na 7 dcl alebo ten citrón vyvoláva nejakú reakciu, že to nebol tuhý puding ako pri nugátovej plnke. Prosím napíš akú má mať konzistenciu ten citrónový puding.

Ináč chuťovo vynikajúce. Dík za odpoveď Martina
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (29.4.2011, 12:55)
Mati, po uvarení je ten puding s citrónovou vodou len taký hustejší sirup, čo napríklad kupujeme v obchode a dá sa zriediť s vodou... ono AŽ PO dodaní tej maslovej hmoty začne hustnúť a po vychladení je už takmer na kameň... ak by nebol, tak tam ešte primiešaj 60-70 g vyšľahaného tuhého masla (nie margarínu), a znova daj do chladničky na 20-30 minút... po vybratí ochutnaj, možno chuť masla "zabila" chuť plnky - vtedy tam pridaj zo 2 ČLnastrúhanej kôry a pár kvapiek šťavy z citróna.... dúfam, že som poradila (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (30.4.2011, 17:31)
Janka, ja som zamiešala do toho želatínový stužovač, tak bolo to také akurát, ale nebolo to tuhé, chuťovo bola plnka vynikajúca. Dík za recept, dala som aj foto na web
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.4.2011, 19:13)
hm to je nejaké divné, že ani po pridaní masla to nestuhlo, ja som to musela ešte aj nahrievať, aby som to vôbec mohla po vychladení natrieť *-) ale som rada, že si sa vynašla, i keď môj recept sa nevydaril ako mal :^) tvoju (^) som už videla a aj patrične okomentovala (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (Jarmila B. (jeremy)) ID 189198 (7.4.2011, 14:43)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.4.2011, 20:05)
ak máš rada sladkú chuť kombinovanú s kyslou a k tomu jemnučké cesto, tak táto torta je ako stvorená pre teba (H)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (Jarmila B. (jeremy)) ID 189198 (9.4.2011, 7:22)
Janka, ještě jsem nikdy nic takového nejedla, ale je to lákavé... (flower) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (9.4.2011, 11:21)
ja viem, je to véééľké pokušenie, nik mu neodolá u nás ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.1.2011, 21:53)
Prekrásna tortička... a podľa pracovného postupu neskutočne chutná (clamp) (clamp) (clamp)... slintám tu pri monitore ako Harino ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.1.2011, 22:12)
jaj Evi, akurát pred dvoma hodkami padol posledný kus torty za obeť , bude mi za jej chuťou a tvarom smutno (child12) Inak by som ti pokojne kúsok poslala, nech nie si celá oslintaná, to sa na dámu nepatrí :-D
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (9.3.2011, 20:20)
Januška... keď ide o maškrtky, kašlať na dámu :-D ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (10.3.2011, 13:56)
Evi (pst) ale o tomto chlapi radšej vedieť nemusia :-D
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.1.2011, 22:12)
jaj Evi, akurát pred dvoma hodkami padol posledný kus torty za obeť , bude mi za jej chuťou a tvarom smutno (child12) Inak by som ti pokojne kúsok poslala, nech nie si celá oslintaná, to sa na dámu nepatrí :-D
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.1.2011, 20:41)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.1.2011, 20:45)
ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.1.2011, 20:23)
náhodou sa ti vydarila (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.1.2011, 20:30)
ďakujem Ivi :-$ Ale ešte sa musím véééľa učiť a cvičiť v tej hmote 8-|
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (25.1.2011, 19:53)
ta torta ma taky zaujimavy postup a suroviny, ze ju raz musim spravit!! (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (25.1.2011, 19:57)
vrelo odporúčam kikuš (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu