Martina F. (Falkona) ID 9152 |
Oblasť: Hnúšťa |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.12.2006 |
Naposledy: 7.7.2023 8:12 |
Aktualizácia: 30.5.2015 11:48 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Výražkový chlieb
[ recept č. 9368 zo dňa 12.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 ml mlieka
5 PL oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL kyslej smotany
200 g výražkovej ražnej múky – kupujem v Kauflande
200 g hladkej pšeničnej múky – Gazdinka na prípravu kysnutého cesta
¾ PL soli
1 PL medu
1 PL rasce
1 v šupke uvarený zemiak (3-4 cm) - nastrúhať
1/3 kocky čerstvého droždia
POSTUP PRÍPRAVY
Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, med, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešací hák – cesto sa neprilepí - ja ho však po vymiesení vyberám,.Program 3 Opečenie 2 |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.12.2008, 20:55) |
Martinka,a nemôžem tú pšeničnú múku nahradiť tou ražnou?Dcérka má alergiu na pšenicu a kupujem jej práve túto vyrážkovú.Len sa mi ešte žiadny chlebík z nej poriadne nepodaril |
ODPOVEDAŤ |
| Martina F. (Falkona) ID 9152 (23.12.2008, 22:03) |
Darinka,môžeš vyskúšať,aj ja to zamieňam pri niektorých druhov chlebíka,ale či sa podarí zrovna pri tomto....tak to veru neviem |
ODPOVEDAŤ |