končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ľadové kocky z relácie bez servítkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 8 bielok 8 lyžíc kryštálového cukru 8 lyžíc polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY 1.Bielka s kryštálovým cukrom vymixujeme, pridáme múku, prášok do pečiva a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď je koláč upečený polejeme ho 1 dcl mlieka. 2.Krém: Z 1 l mlieka a 3 zlatých klasov, z 8 lyžíc práškového cukru urobíme puding. Do vychladeného pudingu pridáme 1 celé maslo + 1 margarín. Dobre vymiešame. Do 1 polovice pridáme kakao a natrieme na koláč, potom natrieme ostatný puding. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2012, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*********NEBEZPEČNE******* DOBRÝ ****OBRÁTENÝ********JABLČNÍK :)***********POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,100g prášk.cukor,1vanilkový cukor,škorica,6 lyžíc vlažnej vody,200g pol.múky,1 prášok do pečiva,750g nastrúhaných jablk,2 vanilk.pudingy,500ml mlieka,400ml kyslej smotany. POSTUP PRÍPRAVY .....vláčny...osviežujúci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.5.2014, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
***********Lacné,rýchle,sýte************KAPUSTNE FLIAĆKY*************POTREBNÉ PRÍSADY toto je najoblúbenejšie jedlo môjho muža a otca.-))je veĺmi jednoduché,nenáročné,a lacné.-)))POTREBUJEME:hlávkovú kapustu,fliačky,slaninku:-) POSTUP PRÍPRAVY 1.najprv si urobíme karamel,ja som dala na 2,5kg kapustu,3PL cukru.medzitým si nakrájame kapustu na sližíky,a na hotový karamel dáme kapustu,zaplní to celý velký hrniec,ale kapusta sa udusí tak,že ani pololvovica hrnca nebude plná.Počas dusenia solíme,a solou nešetríme,a občas premiešame.kým sa nám kapusta pekne do mäkka udusí,nakrájame slaninku na malé kocky a opražíme,dáme variť fliačky do mäkka.Keď sa kapusta vydusí celá z vody,pridáme fliačky a slaninku,aj s omastkom.Tak a to je celý postup.DOBRU CHUŤ :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
°°°°Bôčiková nátierka°°°°°°bôčik čo nám ostal:-DPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som kedysi videla v telke,tak sme ho vyskúšaili,a musím povedať,že nátierka bola mňamková. 2 kg čerstvej červenej papriky, 1 kg paradajok, 6 ks cibule, 2 hlávky cesnaku, ½balíka preosiateho prášku zelka, 3 ks feferóniek, 200g tvrdého syra, 1 PL čierného mletého korenie, 1,5 až 2 kg bôčika(môžete samozrejme aj s menšieho množstva) POSTUP PRÍPRAVY Papriku, paradajky, cibuľu, cesnak, feferónku zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme zelko a varíme 1 ½ hod. Bôčik upečieme alebo uvaríme, zomelieme, pridáme strúhaný syr, čierne korenie, zmiešame z uvarenou zmesou. Plníme do pohárov a 15 min. sterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.12.2017, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
°°°°°°Závitky z bôčiku°°°°°s kapustou°°°°podľa môjho mužíčka°°°°°°POTREBNÉ PRÍSADY Bravčový bôčik,kapusta(kyslá),cesnak,horčica,rasca,soľ,slanina(oravská),špáratká. Takto to má rád ten môj,ja osobne by som sa s tým takto neprplala:-) POSTUP PRÍPRAVY Vyšší bôčik nakrájame na pásiky,cca 1cm hrubé,jemne vyklepeme a potrieme zmesou,ktorú sme si pripravili z :horčica,pretlačený cesnak,rasca,a trocha vody.Takto pripravené mäso poukladáme do uzatvárateľnej nádoby,a dáme cez noc do chladničky.Na druhý deň,si podusíme kapustu,opražíme slaninku a zmiešame spolu.Takto pripravenú kapustu poukladáme na každý pás mäska,a zvinieme,pomôžeme si špáradlom.Na zvyšnú kapustu poukladáme rolky mäsa a dáme piecť.V polovičke pečenia,závitky obrátime.Podávame so zemiakovou,alebo klasickou knedľou,my sme mali obe:-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2010, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Karfiolová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg karfiolu, 1 cibuľa, 200 g múčnych zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty muškátového kvetu, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožk POSTUP PRÍPRAVY Dnes som našla túto polievočku na nette,a hneď som ju aj vyskúšala...je naozaj fajnovučká:-) Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi 1 litrom vody a vhodíme bujón. Mierne povaríme asi 15 minút. Potom rozmixujeme. Do rozmixovaného vmiešame smotanu a soľ s koreninami. Necháme povariť asi 5 minút. Za ten čas pokrájame rožky na kolieska široké 1 cm a položíme ich na papierom vyložený plech. Zapečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Podávame polievku v tanieri a do stredu taniera položíme po tri kolieska rožka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
°°°°°°Naša krásná vianočka °°°°°°PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2010, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Veľkonočná sliepočkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec uvarených na tvrdo 1 polievkovú lyžicu horčice 1 čajovú lyžičku Vegety 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany 1 polievkovú lyžicu masla 2 rožky 12 zrniek čierneho korenia 1 paradajka podľa potreby jemnú strúhanku POSTUP PRÍPRAVY Ošúpanú vajíčka rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Vyberieme žĺtok. Rozmixujeme žĺtky s dvomi bielkami, maslom, smotanou, omáčkou a Vegetou. Pomocou lyžičky naplníme vnútro bielkov. Bielky otočíme obrátene na nakrájané rožky. Do každého vajíčka s rožkom zapichneme špáradlo. Zvyšok zmesi zahustíme strúhankou. Potom vytvoríme guličky, ktoré napichneme na špáradlá a vytvoríme tak hlavy sliepočkám. Pomocou čierneho korenia vytvoríme oči a pomocou narezanej paradajky urobíme hrebienok a zobáčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.4.2010, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Piškóty MackoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka 280 g hladkej múky T650 80 g práškového cukru 50 g Granka 1 mokka kávová lyžička Salajky (prírodný kypriaci prášok tzv. Jelenia soľ POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka s cukrom a Grankom vymiešame do hladka. Primiešame múku premiešanú so Salajkou. Vytvoríme hladké vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na mierne pocukrovanej podložke na hrúbku 5 mm. Vykrojíme macíky (iné tvary). Poukladáme na papierom vyložený pekáč a necháme postáť asi 3 hodiny. Potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C. Upečené hneď skladáme z pekáča a necháme vychladnúť. Pri prvom pečení ich kontrolujete a zmerajte si čas. Mám skúsenosti, že pri rôznych rúrách ich musíme rôzne dlho piecť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.1.2012, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Štamperlíkové piškótyPOTREBNÉ PRÍSADY štamprlík = 5 cl 2 vajíčka 2 štamperlíky práškového cukru 8 štamperlíkov polohrubej múky 1 zarovnaná mokka kávová lyžička Salajky 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku zmiešanú so Salajkou. Vypracujeme tuhé cesto.Necháme ho stáť asi 4 - 6 hodín.Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 cm a štamprlíkom vykrojíme piškóty. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou pierka vlažnou vodou, aby sme odstránili prebytočnú múku z povrchu. Pozor, nesmiete ich veľmi namočiť.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 5 - 6 minút. Ešte teplé zložíme z plechu a necháme vychladnúť. Nečakajte, že z vrchu zhnednú. Budú jemne hnedasté zo spodu, ale zvrchu budú biele. Sú tvrdšie ako piškóty z obchodu. Sú vhodnejšie potom aj na všelijaké nepečené zákuzky zo smotany.Skladujeme v plechovej nádobe v chlade (nie v chladničke) najviac 5 dní. Poznámka: edoporučujem Salajku zamieňať za sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2010, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |