ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.
[ recept č. 9265 zo dňa 8.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo
1 balíček trstinoveho vanilkového cukru
500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka
4-5 vajec
130 g trstinového cukru
2 vanilkové pudingy bez mlieka
500g jemného tvarohu bez laktozy
130 g trstinového cukru do snehu
POSTUP PRÍPRAVY
Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie.
V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy:
Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme. Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne.
Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik. |
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (9.12.2008, 8:14) |
Dakujeem Chutil este aj mojmu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (8.12.2008, 22:46) |
hneď by som si dala takéto ja môžem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |