. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené drapáky - RECEPT 892

Naďa B. (Nadena) ID 1073
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.10.2005
Naposledy: 2.2.2016 9:30
Aktualizácia: 6.10.2010 11:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Plnené drapáky


[ recept č. 892 zo dňa  ]


Plnené drapáky


POTREBNÉ PRÍSADY

Adrianka drapáky sú úúúplne úžasne sami o sebe no ja som si namiesto pomazánky alebo nejakej omačky pridala plnku z kyslej kapusty , pre manšiu pracnosť receptu možeme kapustu s mäskom podávať k lokšiam

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv spravíme zemiakové cesto podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=846

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Kyslú kapustu s nakrájaným údeným mäskom podusíme a samozrejme ochutime soľou a koreninami podľa vlastnej chuti


Trochu vychladnutú zmes kapusty vymačkáme aby sme sa zbavili štavy a primerane naberieme na pripravenú zemiakovú placku
V tomto prípadene ich moc nenatieram cesnakovym výpekom


Placky dáme do trochu vymastenej formy a šup do trúby
Nemusia sa nutne robiť placky zaujímavé by boli aj drapákové lazane kde by na plátok zemiakového cesta prišla vrstva kapusty a zase cesto až nám máme suroviny


Pečieme podľa veľkosti alebo hrúbky takto vytvorenej placky


Robila som drapáky už niekoľkokrát plnené alebo len samostatné no sú tak úúúúžasné , že nám ich vždy bolo málo



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Perníkový koláč | Plnené drapáky | Kuracie fašírky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Olga P. (Oli13) ID 75362 (2.1.2009, 11:59)
Milé moje maldé gazdinky! Chcem vás poopraviť na uvádzané drapáky (pazderňáky). To, čo tu vy opisujete ako drpáky, sú lokše, lokše plnené atď. Drapáky sú z toho istého cesta - rozvaľkať hrúbja cca 1/2 cm, potrieť olejom alebo bravčovou masťou, zrolovať ako závin, nakrájať na rezy asi 2 cm hrubé, rozmačkať rukou aby vznikli kruhy o priemere cca 10 cm a hrúbvky asi 1 cm, urobiť nožom mriežky na povrchu, potrieť olejom, daťna vymastený plech (zmestí sa 12 ks) a dať piecť do rúry vyhriatej na 220
250 stupňov aby boli upečené do ružova. V niektorých rodinách to smažia na panvici v oleji. Vtedy je to veľmi mastné.
Moja babička, bola by sa dožívala v tomto roku 121 rokov, bola výbornou gazdinkou a bol to jeden z jej receptov, čiže je to už veľmi starý recept. To sú teda drapáky o ktorých sa tu bavíte dlhšiu dobu! Prepáčte za môj komentár! Dobrú chuť!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (2.4.2007, 9:17)
vyborne,vyborne,vyborne...mnam,mnam... |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana D. (BEATE) ID 7569, mimibazar.sk/beate1 (1.4.2007, 20:58)
Praave skusame,dufam,ze budu dobre....ale vyzeraju zaujimavo (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (28.1.2007, 19:43)
Super nápad |:o)! Určite vyskúšam (Y) (Y).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu