
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Katarína M. (76katrin) ID 7296 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Plnený baklažán[ recept č. 1279 zo dňa 11.4.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY baklažán, asi 20-30dkg hydinovej šunky, rajčiny, strúhanka alebo detská krupica, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, olivový olej, množstvo surovín sa úmerne zvyšuje podľa počtu jedákov :-) POSTUP PRÍPRAVY Baklažán rozkoríme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky. Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme a pridáme šunku nakrájanú na malé kocky. Paradajky+vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice. Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino, strúhanku alebo detskú krupicu. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán. Naň nasypeme ešte ten postrúhaný syr - Eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol. Šupku nejedávame :-) a je to super buď ako predjedlo alebo "pojedlo" ak máme napr. uvarenú len polievku hustejšiu tak na dosýtenie. Inak tento recept som tuším našla v Eurotelevízii a bolo tam použité mleté teľacie maso. Ale aj s tou šunkou je to fakt bomba. Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako mne a mojmu Šimonkovi. Dajte vedieť. Katka |