
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) zemiakovy salat na vianoce[ recept č. 8917 zo dňa 24.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 až 2 ½ kg zemiakov 5 vajíčok 1 veľká majonéza ( ½ l) ¾ z fľaše kyslých uhoriek 1 a ½ cibule 1/3 kávovej lyžičky čierneho mletého korenia soľ ½ l prevarenej ochladenej vody POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme prevariť obyčajnú vodu o množstve minimálne 0,5 l vody do kanvice. Po prevarení necháme ochladnúť. Budeme ju potrebovať na zalievanie šalátu. Nakrájame najtenšie ako vieme cibuľu na polkolečká a osolíme ju. Nakrájame si nadrobno uhorky. Osolenú nakrájanú cibuľu spojíme s uhorkami a zalejeme približne 1 dcl z uhorkovej šťavy z fľaše. Necháme stáť. Uvaríme si 5 vajíčok. Ošúpeme. Necháme vychladnúť. Medzitým poriadne vyšúchame zemiaky a dáme ich v šupke variť do osolenej studenej vody (1 ½ polievkovej lyžice soli). Stred zemiaka musí byť uvarený. Varíme ich teda do mäkka. Vodu vylejeme, zemiaky necháme vychladnúť a až tak ich ošúpeme. Vezmeme pretláčadlo také s mriežkami, cez ktoré budeme pretláčať uvarené ošúpané zemiaky. Pridáme obsah celej majzény a tiež vajíčko zmiešané s uhorkami aj s tou šťavou. Pomiešame. Okoreníme mletým čiernym korením a soľou podľa chuti. Najprv bude šalát hustý a asi ani nie veľmi kyslý, preto ho zlejeme ešte trošku so zvyšnou štavou z uhoriek a až tak keď naberie kyslastú chuť tak z prevarenou vychladenou vodou, kt. sme si odložili bokom. Šalát nemá byť ani príliš hustý, ani príliš riedky. Akurát. Cez to pretláčadlo pretlačíme aj vajíčka a krehko premiešame |
![]() | Lenka J. (ladybirdka) ID 6432, mimibazar.sk/ladybirdka (10.12.2008, 19:11) |
preklep! tebe sa nestalo???? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Barbora H. (NINKA 2) ID 3486 (30.11.2008, 21:07) |
Majzénu ( škrob. múčku ) si v šaláte neviem predstaviť. ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |