
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Tvarohovovy kolac mojej mamy[ recept č. 8916 zo dňa 24.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg tvarohu 2 ks vanilkového cukru 10 dkg hrozienka ¾ kg polohrubej múky 250 g rastlinného tuku 1 ks prášok do pečiva 3 ks vajíčka 200 g kryštálového cukru (do cesta) 2-3 lyžice prevarenej vody POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh si rozmiešame s cukrom v miske. Hrozienka premyjeme studenou vodou a následne zalejeme prevarenou vodou a necháme 5 minút odstáť. Vodu vylejeme. Spravíme si cesto. Použijeme väčšiu nádobu, aby sme mohli dobre premiešať. Použijeme múku. Klepneme 2 celé vajíčka plus ešte 1 žĺtok (bielok necháme na potretie koláča na záver). Nasleduje prášok do pečiva a rozdrvené maslo – rastlinný tuk. Cukor (200 g) si dáme do misky a zalejeme ho 2-3 PL prevarenej vody (hneď po zovretí), aby sa nám cukor roztopil. Ak je roztopené pridáme ho do pripraveného cesta a miešame. Bude to trošku trvať. Vytvarujeme cesto ako keby bochník. Rozdelíme ho na väčšiu a menšiu „polovicu“. V časti cesta, ktorá je väčšia ide na spodok. Vyvaľkáme z neho kúsok, aby nám vošiel do pekáča. Ten si vytrieme masťou a nevysypuje múkou! Ak nemáme masť, použijeme trošku oleja. Druhá vrstva je tvarohová. Do tvarohu si zamiešame cukor podľa chuti a hrozienka. Potľapkáme rukou, aby bolo všade rovnomerne. Tretia vrstva je opäť zo zvyšného cesta. (z menšej časti). Potľapkáme aby obe časti prilnuli k sebe. Zo zvyšného bielka potrieme vrchné cesto Po celom obvode urobíme vpichy vidličkou. Pečieme pri 180 - 190° C približne 55 minút do zlatista. |
![]() | Lenka J. (ladybirdka) ID 6432, mimibazar.sk/ladybirdka (24.11.2008, 12:15) |
katarina, ano vsimla som si ospravedlnujem sa nevymazala som to pretoze taky isty postup je aj na jablkovy kolac ten som len prepisovala na jablkovy a kedze mala plakala stratila som nit idem opravit anni, je to pravda tvaroh je dost drahy ale tento kolac je nielen chutny ale aj zdravi raz za cas si treba dopriat aj nieco co nam prospeje viac ako len nadavkovane umeliny tento recept som pridala lebo viem ako chuti kazdemu kto ho ochutna mozno potesi aj nejaku mamku |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (24.11.2008, 12:09) |
Často som tvarohový koláč piekla doma mojim chlapom, ale keď stálo kilo tvarohu 12 korún. Dnes si nemôžem dovoliť dať za kilo tvarohu na koláč 100 korún, a kde sú ostatné ingrediencie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarina h. (katka01) ID 18377 (24.11.2008, 12:03) |
"Po celom obvode urobíme vpichy vidličkami aby mala para z jabĺk kadiaľ unikať." ale ved v recepte nie si ziadne jablka ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |