
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta[ recept č. 8864 zo dňa 21.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 140 g čokolády na varenie 75 g maslo 6 vajec 180 g cukru 100 g múky 50 g škrob (zlatý klas) 2 ČL kypr.prášku NA OBLOŽENIE CESTA: 800 g zaváraných višní - odkvapkané 500 ml višňovej šťavy - môže byť aj višňový džús 100% 4 PL škrobu 2 PL cukru 100 ml čerešňovice (príp. rumu) 800 ml šľahačky 2 balíčky vanil.cukru 17 kandiz.višní - resp. zaváraných 100 g nastrúhanej várovej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli rozpustíme, za občasnéh miešania necháme vychladnúť. Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme do tuha a žľtka s cukrom do penista. Pridáme čokoládovú masu, aj bielka a opatrne premiešame. Opatrne vmiešame múku so škrobom a kypriacim práškom. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme. cca.45 minút pri 180 stupňoch Na povrch: Po vychladnutí vodorovne prerežeme 2x, tj. máme 3 pláty. Zavárané čerešne oddelíme od šťavy, ktorú si odložíme. Škrob, cukor a trocha višňovej šťavy dobre zmiešame, zvyšnú šťavu uvedieme do varu, pridáme zvyšnú šťavu rozmiešanú so škrobom a cukrom - pár minút necháme 2 minútky variť. Pridáme višne a necháme vychladnúť. Po vychladnutí prilejeme 50 ml čerešňovice. Našu uvarenú-vychladnutú višňovú šťavou vrátane višní rozdelíme na spodné 2 časti upečeného biskvitu. Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme, spodnú časť už poliateho biskvitu položíme na širší tanier potrieme 1/4 šľahačky, nato dáme druhý diel cesta, pozrieme druhou štvrtinou šľahačky a prikryjeme posledným vrchným plátom biskvitu, ktorý sme pretým obliali zvyšnými 50ml čerešňovice. Hotovú tortu potrieme zvyškom šľahačky, obsypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme višňami. |
Eva K. (EVKA47) ID 280619 (15.10.2013, 15:17) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela H. (Češka) ID 23282 (22.11.2008, 9:30) |
ja som ju robila v takejto podobe http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4138&user=23282 a je to fakt super torta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.6.2009, 13:15) |
je nádhernááááá ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |