
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Mária K. (masenka) ID 166 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Dvojfarebná višňová/čerešňová torta z[ recept č. 8732 zo dňa 16.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 tortová forma 6 vajec 120 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 50 ml oleja 2 PL umu postrúhanú kôru z polovice citróna 200 g polohrubej múky 1 ČL kypriaceho prášku 2 PL kakaa 500 g umytých a vykôstkovaných višní ,kľudne aj zavárané(používam aj čerešne) 100 g krupicového cukru 100 g posekaných vlašských orechov (takéto množstvo uvádzajú v pôvodnom recepte,ale ja to niekedy preženiem s orechmi aj na dvojnásobnú dávku,my orechy milujeme) tuk a múku na vymazanie a vysypanie plechu Poleva: 100 g horkej čokolády 80 g masla 1 PL bielej cukrárenskej polevy POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám z časopisu Dobré jedlo, robievam ho často ,tu je postup prípravy: 1. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej miske vymiešame žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme olej, um, nastrúhanú citrónovú kôru a polovicu preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu so zvyšnou múkou ho zľahka zapracujeme do cesta. 2. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme preosiate kakao a premiešame. Bledé cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. 3. Višne zmiešame s 50 g krupicového cukru. Rovnomerne ich rozložíme na cesto vo forme. Posypeme orechmi zmiešanými s ďalšími 50 g krupicového cukru a zalejeme tmavým kakaovým cestom. 4. Formu s cestom vložíme do vy- hriatej rúry. Pri teplote 160/140 °C pečieme asi 40 až 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 5. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu s maslom a vymiešame hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč. Do polotuhej polevy špirálovito nanesieme bielu polevu priamo z vrecúška od stredu až po okraj. Dekorovanie na povrchu polevy vytvoríme tak, že od stredu koláča roztiahneme polevu špicom dreveného špáradla. Postupujeme od stredu až po okraj v primeraných rozostupoch. Necháme stuhnúť. Krájame ostrým nahriatym nožom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | miriam v. (mirocka1) ID 18717 (7.2.2009, 13:57) |
robila som podla vasho receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10978#diskuse dakujem |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.11.2008, 10:35) |
jeeeej huraaaa, na tento receptik som sa tesila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:13) |
a obrazkovy postup je kde ? ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (16.11.2008, 21:17) |
je to velmi jednoduchy kolacik,nemyslim ze by to niekto nezvladol aj bez obrazkoveho postupu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.11.2008, 21:32) | |
no ja nezvladnem ani to kde obrazkovy postup je | |||
ODPOVEDAŤnahlásiť |