Lenka H. (Devlin) ID 51295 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 168 návštěvníkov)
Vynikajúce, prekladané zemiakové pagáče z kysnutého cesta
[ recept č. 6876 zo dňa 17.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 1 kg hladkej múky špeciál, 2 žĺtka, 2dcl oleja, 4dg droždia, čajová lyžička soli, 7dcl vlažného mlieka
plnka: 4-5 stredne veľkých uvarených zemiakov, 1 Hera, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto zmiesime a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, vyvaľkáme na hrúbku prsta a nastrúhame naň na väčšom strúhadle Heru, ktorú sme nechali dobre stuhnúť v chladničke. Na Heru rovnomerne nastrúhame uvarené, vychladnuté a ošúpané zemiaky. Posolíme. Preložíme a necháme 20 minút odpočinúť. Potom ešte dvakrát rovnakým spôsobom preložíme. Rozvaľkáme, vykrajujeme stredne veľké pagáče, zamriežkujeme a potrieme vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry (ja dávam na 200°C). Dobrú chuť :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. potrebné suroviny |
|
2. všetky suroviny na cesto dáme do misky a poriadne vymiesime (ja používam mixér, je to rýchle a cesto super vymiesené :) ) |
|
3. zemiačiky sú už skoro uvarené :) |
|
4. cesto máme vymiesené |
|
5. ja používam misku rýchlokysku :), ak nemáte, tak prikryť utierkou a šup na teplé a suché miesto |
|
6. a takto krásne nám vykyslo (robila som z polovičnej dávky, inak je cesta o dosť viac) |
|
7. cesto vyklopíme na pomúčenú dosku... |
|
8. rozvaľkáme asi na hrúbku palca... |
|
9. nastrúhame Heru... |
|
10. .. na Heru zemiaky, posolíme (ja dávam dosť soli, keďže do cesta ide málo) |
|
11. a pekne cesto preložíme |
|
12. ...po 20 minútach zase preložíme a potom ešte raz |
|
13. rozvaľkáme....ja mriežkujem už cesto (je to rýchlejšie :) ) |
|
14. vykrajujeme asi takéto veľké pagáčiky...šup na plech (dávam na papier), potrieť vajíčkom , posoliť a piecť |
|
15. .. a hotovo. Vychladnúť a papať :) PS: z horúcich riadne bolí žalúdok... ;) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (10.3.2010, 10:31) |
tie som uz robila 2x a su velmi odporucam! hned som musela recept vsetkymi dat |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (10.3.2010, 11:28) |
Super, tesim sa, ze chuti! |
ODPOVEDAŤ |
Ingrid Š. (labus) ID 22382 (4.3.2010, 13:30) |
pagáčiky su fantasticke práve som ich dopiekla už 3x podla vášho receptu a mám ho zaradený medzi oblubenými. Tiež ich po pečení plním cesnakovou pomazánkou. takouto: 1 pomazánkove malo ,3 kocky smotanely alebo ineho syrečku,3 lyžice tatarskej omáčky ,15dkg udeneho syru a cesnak podla chuti ja dávam asi tak 4-5 kuskov |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (10.3.2010, 11:29) |
Ta pomazanka vyzera dobre, musim vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
michaela č. (miníček) ID 64010 (30.12.2009, 19:10) |
....cestíčo už prekladám a teraz mi došlo,že som zabudla dať žltka.... som ja ale......... |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (4.1.2010, 17:21) |
juuj ako to dopadlo? |
ODPOVEDAŤ |
| Petra B. (Petra01) ID 24439 (9.10.2009, 17:07) |
Prosím treba najskôr urobiť kvások? Alebo len zmiešam všetko na cesto? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (10.10.2009, 14:34) |
netreba, hned vsetko zmiesat |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (7.10.2009, 15:12) |
Vyzerajú super, určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (7.10.2009, 22:56) |
treba treba |
ODPOVEDAŤ |
| Petra B. (Petra01) ID 24439 (7.10.2009, 14:56) |
Môže sa namiesto Hery použiť obyčajné maslo, napr. Rajo? Ďakujem... |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (7.10.2009, 22:56) |
No to neviem, neskusala som... ....teoreticky mozno ano... |
ODPOVEDAŤ |
Lucia V. (luciferix) ID 20338, mimibazar.sk/luciferix (4.10.2009, 17:47) |
Dnes sme robili tieto pagáčiky,,sú výborné |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (4.10.2009, 21:09) |
To som rada! |
ODPOVEDAŤ |
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (3.10.2009, 19:59) |
Mohla by som sa prosím Vás opýtať, ja som úplný začiatočník v pečení a veľmi sa mi tento receptík zaľúbil , len som sa chcela spýtať, že keď prvý krát preložíte pagáče a necháte ich stáť, tak keď druhý krát prekladáte, tak tiež na to postrúhate tú Heru a zemiačiky? alebo to všetko aj so zemiačikmi dáte na prvý krát a potom sa už len prekladá. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (4.10.2009, 21:09) |
Nie, vsetko sa postruha naraz. Potom sa uz len preklada Drzim palce, nech sa vydari |
ODPOVEDAŤ |
| | Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (6.10.2009, 18:48) |
vau tie pagáčiky nemajú chybu. Dnes som ich robila. Trošku mi to dlho trvalo, ale výsledok stál za to. ďakujem za super receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lenka H. (Devlin) ID 51295 (6.10.2009, 20:15) |
to som rada! |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (2.7.2009, 22:50) |
..su vyyybornee.. prave som ich dopiekla.. uz sa neviem dockat kedy vychladnu.. ) z jedneho kila muky mi vyslo 137 kusov Dakujem velmi pekne za recept.. |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (3.7.2009, 15:02) |
super to ale malym vykrajovatkom, nie? Nemate zac |
ODPOVEDAŤ |
Mandy N. (mandy 777) ID 100723 (25.6.2009, 14:31) |
akoze cely heru tam nastruhat? vsak to je bomba ze az... |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (26.6.2009, 14:47) |
to ano, je to bomba, hlavne chutova menej Hery som neskusala, ale ved fantazii sa medze nekladu |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (katiq) ID 3420 (25.6.2009, 11:51) |
su vyyyyborne, ja som ich sice asi trosku presolila ale aj tak su velmi chutne a robila som to s bryndzovou pomazankou..mnaaaamky |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (25.6.2009, 14:02) |
mnam, museli byt super To s tou solou sa casom vychyta |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (5.6.2009, 21:40) |
Lenka, pagáče sú hotové, sú ozaj vynikajúce ! Urobila som celú dávku, to ste mali vidieť, keď som ich vaľkala, bolo toho plná tabla. Najprv som vykrajovala také menšie, potom trošku väčšie a nakoniec ešte väčšie, lebo sa mi zdalo, že cesta akosi neubýva. No, bolo ich neúrekom ! Hoci sa snažím večer nejesť, tak som musela ochutnať jeden, potom druhý, tretí,.... A manžel detto. Časť som dala do mrazničky na horšie časy. Recept mám založený!! Ďakujem !!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (7.6.2009, 22:15) |
To som velmi rada, ze chutili! |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (1.6.2009, 17:26) |
Zrovna hľadám nejaké dobré pagáčiky na rodinnú oslavu. Tieto vyzerajú veľmi dobre a podľa ohlasov aj také sú. Takže receptík je nachystaný a môžem sa realizovať. |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (1.6.2009, 18:05) |
Potom dajte vediet , dufam, ze budu chutit |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Myrca) ID 22115 (2.5.2009, 21:11) |
Lenka, veľmi pekne ďakujem za receptík na tieto úúúžasne pagáčiky, robila som ich už viackrát, teraz sa mi ich podarilo aj odfotiť http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=499418 sú neskutočne chutné, a najlepšie je, že pár kúskov ktoré sa zvyšia na ďalší deň ostanú stále mäkkučké ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (26.5.2009, 20:04) |
som rada, ze chutia tie Vase su kraasne dlho som ich nerobila, musim to napravit |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (31.12.2008, 12:30) |
Ďakujem za výborný a nenáročný (hádam až na čas) recept, tiež som robila z 1/2 dávky a vyšlo mi 48 kusov. |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (31.12.2008, 13:07) |
Som rada, ze chutilo Na Vianoce som robila z celej davky, potom sup do mraznicky a dnes uz len rozmrazim tak |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (29.10.2008, 14:56) |
výborné pagáčiky robili sme z polovičnej dávky - CHYBA - bolo ich málo teda ani ich málo nebolo, len boli strááááášne dobrééééé ďakujeme za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (31.10.2008, 18:02) |
som veeelmi rada, ze chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.8.2008, 7:48) |
Vyzerajú veľmi dobre |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (19.8.2008, 21:04) |
Dakujem Aj su dobre, u nas ich mame vsetci velmi radi. Vzdy sa po nich zaprasi |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (jahal) ID 40929 (18.8.2008, 7:09) |
Môžem potvrdiť sú fantastické. Ja ich ešte plním. Prekrojím ich priečne, asi ako žemle a potom ich plním rôznymi nátierkami. Úplne najlepšie to je s cesnakovou pomazánkou. A najkrajšie sú, keď sa pri pečení povykacujú, natriem ich pomazánkou a dozdobím rajčinkou, paprikou, pažitkou atď. Ak ich budem robiť, určite pofotím a pošlem. Pá. |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka H. (Devlin) ID 51295 (18.8.2008, 13:00) |
Ta cesnakova pomazanka znie dobre Urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |